Invatamant

Școlile constănțene au primit elevii în siguranță la pregătirea pentru examenele naționale (galerie foto)


Ieri, 2 iunie 2020, absolvenții claselor a VIII-a și ai studiilor liceale au participat la prima zi de pregătire suplimentară pentru examenele naționale.
 
160 de instituții de învățământ și-au deschis ieri porțile în vederea începerii activității de pregătire suplimentară, derulată în perioada 2-12 iunie 2020.
 
Sorin Mihai, inspectorul școlar general, însoțit de către George-Sergiu Niculescu, prefect al județului Constanța și Cristina Schipor, director al Direcției de Sănătate Publică Constanța au efectuat în cursul zilei de ieri o monitorizare în unitățile de învățământ constănțene cu scopul de a constata modul în care au fost puse în aplicare măsurile de prevenire și protecție a elevilor pentru această perioadă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
 
Printre unitățile de învățământ vizitate s-au numărat: Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” Constanța, Școala Gimnazială nr. 30 “Gheorghe Țițeica” Constanța, Colegiul Național de Arte “Regina Maria” Constanța, Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” Constanța, Liceul Tehnologic “Ion Podaru” Ovidiu, Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”, loc. M. Kogălniceanu.
 
De asemenea, inspectorii școlari au fost prezenți în instituțiile de învățământ din întreg județul pentru a verifica modul de desfășurare a activității începând cu circuitul de intrare-ieșire în școală, triajul epidemiologic, măsurarea temperaturii, asigurarea cu substanțe deinfectante, măști, mănuși și așezarea în sala de clasă cu respectarea normelor de distanțare socială.  
 
La finalul zilei de ieri s-a constatat că managerii școlari, cadrele didactice, personalul nedidactic, elevii și părinții au acționat în echipă, cu maximă responsabilitate, astfel încât nu a fost înregistrat niciun incident.
 

“A fost o primă zi de activitate încheiată cu succes. Prin efortul coroborat al instituțiilor responsabile, precum și al colegilor din școli s-a reușit asigurarea unui climat de siguranță pentru elevii noștri. Mulțumesc cadrelor didactice, dar și beneficiarilor direcți care au înțeles cât de importantă este respectarea regulilor în vederea păstrării coerenței actului educațional în aceste condiții speciale” a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

 

“Normele impuse prin protocolul de colaborare dintre DSP Constanța și ISJ Constanța au fost implementate în școlile și liceele constănțene, iar astăzi, în timpul unei vizite prin mai multe unități de învățământ, am văzut, personal, că situația este sub control” a afirmat George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța.

Sursă foto: ISJ Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evaluare Națională 2020 La Constanța, sesiune specială pentru trei elevi, la Școala „Dan Barbilian”

28 Jun 2020 915

Primăria Mihail Kogălniceanu caută firmă care să se ocupe de eficientizarea energetică a Școlii Generale nr. 2 (document)

26 Jun 2020 468

Primăria Comunei Grădina achiziționează servicii de elaborare proiect tehnic pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 (document)

25 Jun 2020 382

Echipa din finală a „marinarilor“ S-au împlinit 12 ani de când juniorii A de la Farul Constanța au ieșit campioni ai României (galerie foto)

25 Jun 2020 2796

Școala Gimnazială „Dumitru Gavrilescu“ din comuna Gîrliciu angajează. Nu se cere vechime

17 Jun 2020 882

UPDATE Pieton, accidentat pe strada Salciei, din localitatea Cernavodă

03 Jun 2020 886

Schimb de bune practici online între Școala din Limanu și IET Sărata Veche (Republica Moldova) Lecția moldavă - educația parentală, esențială pentru copil, în depășirea condițiilor de criză

01 Jun 2020 1665

#DobrogeaDigitala – „Dobrogea 1878-1928. Cincizeci de ani de vieață românească” Un secol de la înființarea școlii navale în Constanța. Sărbătoarea Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti”

01 Jun 2020 2167

Municipalitatea plătește anual aproape un milion de euro chirie pentru desfășurarea activității. Unde va fi amplasat noul sediu al Primăriei Constanța! (galerie foto+video)

23 May 2020 2844

Se desfășoară cursuri cu elevii ca și când sunt în clasă Table interactive la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanța. În ce alte școli se vor mai folosi

19 May 2020 1225

Post vacant, scos la concurs de Şcoala Gimnazială ,,B. P. Haşdeu“ din Constanța

19 May 2020 2181

#ConstanțaEsteBine – vernisaj virtual în pandemie Din dor de profesori și colegi, eleva Maria Gabriela Sandu și-a pictat trăirile

13 May 2020 2036

Profesorii constănțeni din mediul rural oferă lecții de seriozitate, în ce privește abordarea cursurilor on-line

12 May 2020 1048

Detalii din proiect Primarul Constanței a semnat contractul de finanțare pentru Școala Gimnazială nr. 8

11 May 2020 2821

#ConstanțaEsteBine 17 copii din Ciocârlia au avut parte de un alt fel de 1 Mai, datorită Asociației „La pieptul mamei”

04 May 2020 1618