Invatamant

Școlile constănțene s-au pregătit să primească elevii în condiții de siguranță. Ce măsuri s-au luat (video)

  • Școlile constănțene s-au pregătit să primească elevii în condiții de siguranță.
  • Printre măsurile luate se numără: individualizarea pupitrelor (cu ajutorul etichetelor) și reprezentarea grafică a așezării în bancă, la intrarea în sală și asigurarea de dispozitive cu substanță dezinfectantă pentru mâini atât în sala de clasă, cât și la intrarea în toalete etc.
Marți, 2 iunie 2020, un număr de 11.784 de elevi, absolvenți ai claselor a VIII-a și ai studiilor liceale sunt așteptați să participe la pregătirea suplimentară pentru examenele naționale.

În luna mai a.c. unitățile de învățământ din județul Constanța au pus în aplicare măsurile de prevenire și protecție în perioada desfășurării activităților de pregătire pentru elevii din clasele terminale, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

În acest context epidemiologic, un număr de 160 de instituții de învățământ constănțene au luat ca măsuri:
  • organizarea accesului în unitate astfel încât să se păstreze distanța minimă necesară;
  • realizarea dezinfecției mâinilor și a triajului epidemiologic, precum și verificarea temperaturii elevilor înainte de accesul în interiorul școlii;
  • derularea activității de pregătire pe grupe formate în sala de clasă astfel încât să se păstreze distanțarea socială;
  • stabilirea pauzelor de 10 minute la fiecare oră, timp în care spațiul de lucru va fi aerisit;
  • dezinfectarea încăperilor cu substanțe biocide înainte de începerea activității și aerisirea acestora cel puțin 30 de minute;
  • punerea la dispoziția elevilor și cadrelor didactice a măștilor (acestea vor fi colectate în locuri special amenajate), dar și a altor echipamente de protecție;
  • individualizarea pupitrelor (cu ajutorul etichetelor) și reprezentarea grafică a așezării în bancă, la intrarea în sală;
  • asigurarea de dispozitive cu substanță dezinfectantă pentru mâini atât în sala de clasă, cât și la intrarea în toalete etc.
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a monitorizat în cadrul unei inspecții tematice derulate pe parcursul a două săptămâni optima organizare a managerilor școlari pentru desfășurarea în condițiile recomandate a activității de pregătire suplimentară. În acest sens, au fost identificate numeroase exemple de bună practică, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

În perioada 30 - 31.05.2020, echipa Inspectoratului Școlar Județean Constanța a distribuit directorilor unităților de învățământ un număr de 266.000 de măști achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării, reprezentând o primă tranșă necesară desfășurării optime a pregătirii pentru examenele naționale.

La acestea se adaugă 2000 de kituri de protecție împotriva COVID-19 (măști, mănuși, dezinfectant), asigurate de către echipa „Constanța- Capitala Tineretului din România”, în cadrul Campaniei de donații „Safety Kit pentru educație“. Campania a fost organizată în parteneriat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Banca Comercială Română, Maurer Residence, Techir.

Așadar, în perioada 2 – 12 iunie 2020, toți elevii din clasele terminale sunt așteptați în unitățile școlare, în condiții de siguranță. În situațiile în care unii absolvenți nu au optat pentru pregătirea suplimentară în școală, managerii și cadrele didactice vor continua activitatea on-line, prin intermediul platformelor utilizate până în prezent sau a altor mijloace convenite de comun acord. Până în acest moment aproximativ 65% dintre elevi au declarat că vor fi prezenți în unitatea școlară pentru activitate.


„Este o situație pregătită cu responsabilitate de către colegii noștri din unitățile de învățământ. Măsurile impuse de contextul actual au fost aplicate astfel încât elevii să poată beneficia echitabil de pregătirea pentru examenele naționale în condiții de siguranță și să se poată concentra la firescul parcursului educațional pe care și l-au proiectat.

Resursele umane și materiale implicate au făcut dovada unei responsabilizări în masă a cadrelor didactice și, din acest motiv, doresc să-mi felicit colegii din sistem și să-mi exprim încrederea că activitatea se va derula corespunzător”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general.



Sursa foto-video: Inspectoratul Școlar Județean Constanța


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Admitere pe baza mediei de la bacalaureat, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”

07 Jul 2020 608

Post vacant, scos la concurs de Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanţa

07 Jul 2020 803

"Servesc marina, servesc patria!" 3 Iulie 1954- Nava Școală Mircea pornește în marș de instrucție

03 Jul 2020 718

Doliu în învățământul constănțean Un profesor al Școlii nr. 1 Hârșova a decedat

28 Jun 2020 554

Evaluare Națională 2020 La Constanța, sesiune specială pentru trei elevi, la Școala „Dan Barbilian”

28 Jun 2020 965

Primăria Mihail Kogălniceanu caută firmă care să se ocupe de eficientizarea energetică a Școlii Generale nr. 2 (document)

26 Jun 2020 476

Un lux neimpozitat

26 Jun 2020 2551

Primăria Comunei Grădina achiziționează servicii de elaborare proiect tehnic pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 (document)

25 Jun 2020 389

Echipa din finală a „marinarilor“ S-au împlinit 12 ani de când juniorii A de la Farul Constanța au ieșit campioni ai României (galerie foto)

25 Jun 2020 2873

Baschetbalistul Mihai Alexandru Avram, de la BC Athletic, printre șefii de promoție de la Şcoala nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanţa

20 Jun 2020 2272

Școala Gimnazială „Dumitru Gavrilescu“ din comuna Gîrliciu angajează. Nu se cere vechime

17 Jun 2020 896

În contrabalansare cu subiectele ușoare de la română Candidații la admiterea 2020 se așteaptă la subiecte mai grele astăzi, la matematică

17 Jun 2020 997

Oportunitate de angajare la Școala Gimnazială Nr. 1 Lumina. Iată condițiile

10 Jun 2020 747

Școala din Cobadin va fi modernizată! Ce îmbunătățiri se aduc unității școlare (document)

10 Jun 2020 578

9 iunie 2020. Un secol de la marea schimbare produsă în istoria învățământului militar de marină din Constanța

09 Jun 2020 1222