Invatamant

Se desfășoară cursuri cu elevii ca și când sunt în clasă Table interactive la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanța. În ce alte școli se vor mai folosi

  • Cadrele didactice ale Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanța folosesec tablele interactive în cadrul școlii online.
  • Tablele smart achiziționate cu fonduri alocate de Primăria Municipiului Constanța vor fi folosite în scurt timp și de Școala Gimnazială nr. 29 “Mihai Viteazul”, Liceul de Marină, Școala Gimnazială nr.7 “Remus Opreanu” sau Școala Gimnazială nr. 40 “Aurel Vlaicu”.
Școală online la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Constanța, cu ajutorul tablelor interactive achiziționate cu fonduri alocate de Primăria Municipiului Constanța.

Două astfel de dispozitive inteligente sunt folosite deja de cadrele didactice care reușesc astfel să desfășoare cursuri cu elevii ca și când aceștia sunt în clasă.

Monica Răgușilă – directoarea Liceului Tehnologic “Dimitrie Leonida” Constanța: “Am achiziționat două astfel de table interactive după ce am făcut o notă de fundamentare către Primăria Constanța. Printr-o rectificare bugetară ne-au fost alocați banii, iar acum putem să folosim aceste table pentru școala online. Sunt foarte utile, este ca și când elevii ar fi cu noi în clasă și  desfășurăm orele în mod normal. Vorbim despre table smart cu un soft educațional pentru toate disciplinele de cultură de generală dar se pot crea și filmulețe, se pot insera linkuri de pe internet pentru a acoperi toată gama de discipline și module necesare pentru liceul nostru”.

Cristina Dragomir – dir. ex. adj. al Direcției Tehnic Administrativ din cadrul Primăriei Municipiului Constanța: “Asistăm la un proces de digitalizare a învățământului și în acest context cu care trebuie să ne obișnuim cu toții, Primăria Municipiului Constanța a venit în sprijinul unităților de învățământ și a alocat prin rectificare bugetară sume importante de bani. În luna martie a acestui an au fost alocate fonduri pentru mai multe table interactive. Acestea au fost achiziționate conform specificaților tehnice cerute de cadrele didactice, în funcție de specificul școlii.

Aici, la Liceul Tehnologic, aceste table interactive sunt folosite pentru dotarea atelierelor, pentru sprijinirea învățământului profesional și dual, dar sunt și unități de învățământ, școli gimnaziale care beneficiază de asemenea de pachete educaționale tip tablă smart”.

Table smart achiziționate cu fonduri alocate de Primăria Municipiului Constanța vor fi folosite în scurt timp și de Școala Gimnazială nr. 29 “Mihai Viteazul”, Liceul de Marină, Școala Gimnazială nr.7 “Remus Opreanu” sau Școala Gimnazială nr. 40 “Aurel Vlaicu”, precizează Primăria Municipiului  Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine Viziere pentru personalul sanitar, confecționate de membrii Cercului de Robotică al Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida" din Constanța

18 Apr 2020 2370

Constanța Festivitate de premiere a „Concursului pe meserii din învățământul profesional“, etapa județeană (galerie foto)

27 Feb 2020 717

Holiday D'Sign Consult SRL va elabora documentaţia tehnico-economică privind reabilitarea, modernizarea şi dotarea a două unităţi şcolare din Constanţa (documente)

12 Feb 2020 492

Locomotivă în flăcări pe strada Caraiman din Constanţa. Trafic rutier şi feroviar blocat (galerie foto + video)

14 Aug 2019 7506

Două posturi de îngrijitor curățenie, disponibile în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța

13 Aug 2019 1140

Interviu online Elevii Silvian Ene, Florin Alexandru Șopron, Vlad Leu și profesorul Marius Dumitrescu, despre roboți și robotică, parte a viitorului nostru (video)

01 Jun 2019 3155

Echipa Liceului „Dimitrie Leonida” a reprezentat România la „Artificial Intelligence”, în Turcia (galerie foto)

20 May 2019 928

Modificarea proiectului, în Comisia nr. 5 a CLM Nu mai sunt bani decât pentru reabilitarea cantinei Liceului „Dimitrie Leonida“ din Constanța (document)

16 Jan 2019 926

Judeţul Constanţa Bacalaureat, sesiunea august-septembrie. 603 candidați, prezenți la proba scrisă de Limba și literatura română. Un candidat, eliminat

20 Aug 2018 1052

Bacalaureat 2018. Aproape 1.700 de candidaţi înscrişi în sesiunea de toamnă, distribuiţi în cinci centre de examen (document)

08 Aug 2018 2197

Concursul ”Îndemânatic da, teribilist nu”, jurizat de polițiștii constănțeni. Cum s-au descurcat participanții (galerie foto)

10 May 2018 877

Posturi vacante la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Constanța. Când va avea loc concursul

21 Dec 2017 1235

În cazul celor doi elevi extrem de agresivi, Petrică Miu declară - „Nu pot fi exmatriculaţi, poate fi doar scăzută nota la purtare!“

14 Dec 2017 4582

IPJ a derulat activităţi de prevenire la Şcoala nr.16 şi Liceul „Dimitrie Leonida”

11 Dec 2017 908

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ va fi reabilitat și modernizat

09 Dec 2017 3440