LIVE TEXT Şedinţă la Palatul Copiilor din Constanţa între directorii de şcoli şi conducerea ISJ Constanţa (galerie foto)

La Palatul Copiilor Constanța are loc în această dimineaţă, de la ora 10.00 ședința cu directorii unităților de învățământ. Şedinţa este prezidată de inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală şi de adjuncţii Alina Codreanu şi Adriana Gheorghe. 
pe ordinea de zi se află următoarele subiecte:
 
1.      Prezentarea Raportului  privind starea învățământului constănțean în semestrul I al anului școlar 2016-2017;
 
2.      Precizări privind organizarea și desfășurarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și, respectiv, a examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a;
 
3.       Mobilitățile personalului didactic, 2017-2018.

Inspectorul general şcolar Gabriela Bucovală a declarat că speră să se obţină toate avizele ISU pentru toate unităţile şcolare din judeţul Constanţa. La această activitate sunt prezenţi şi reprezentanţi ai ISU Dobrogea. 

Totodată, de luni încep simulaările pentru examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, dar şi mobilităţile personalului didactic. "Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa este alături de dvs şi vă va sprijini" - le-a transmis directorilor de şcoli inspectorul general Gabriela Bucovală.

Analiza efectuată pentru semestrul I al anului şcolar 2016-2017 a scos în evidenţă faptul că promovabilitatea pe semestru I este de 80%. În semestrul I au fost peste 726.000 de absenţe, dar şi performanţe ale elevilor. Astfel, s-au derulat în primul semestrul al anului şcolar o parte din olimpiadele şcolare la care au participat 2000 de elevi şi concursuri la care au participat 6000 de elevi. 
 
În ceea ce priveşte mobilitatea cadrelor didactice, Gabriela Bucovală a declarat că în judeţ sunt 9069 de norme, atât didactice cât şi nedidactice. La nivelul judeţului Constanţa sunt 7849 de cadre didactice şi 109.791 de elevi. 


Referitor la numirile pe posturile de diretor, inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală a declarat că la nivelul judeţului Constanţa sunt 100 de directori numiţi în urma concursurilor desfăşurate şi 29 de directori adjuncţi. Restul posturilor de conducere sunt ocupate prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea unui concurs. 

"Mă bazez pe dumneavoastră, managerii unităţilor şcolare, în organizarea examenului pentru selecţia corpului de experţi în management educaţional" - a mai precizat Gabriela Bucovală. 

Totodată, la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa au fost înregistrate în primul semestru al anului şcolar 546 de abateri disciplinare ale elevilor. 
Tot în primul semestru s-au desfăşurat şi cursuri de formare la Casa Corpului Didactic din Constanţa. Raportul activităţilor va fi postat pe pagina de internet a ISJ Constanţa. 


Reprezentantul ISU Dobrogea la această activitate, maior Călin Alex a declarat că la ora actuala în judeţul Constanţa sunt 55 de imobile gradinite, 51 scoli şi 21 licee care au obligaţia de a avea aviz de la ISU pentru a funcţiona. De menţionat că imobilele construite până în 1998 nu au nevoie de aviz ISU, la fel şi cele mai mici de 150 mp. De la începutul acestui an şcolar au fost înregistrate la ISU Dobrogea 10 solicitări din partea unităţilor de învăţământ pentru obţinerea avizului de funcţionare. Pentru clădirile construite înainte de 1998 se va solicita aviz de la ISU doar în situaţia în care acestea au suferit modificări, mai exact dacă au fost extinse sau etajate. 

"Vă vom sprijini în obţinerea avizelor ISU necesare. Avem disponibilitaea de a emite aviz de funcţionare, însă beneficiarul este cel care trebuie să solicite acest aviz. Ideea este nu să amendăm dar să existe disponibilitatea dvs de a solicita acest avzi"  le-a transmis directorilor de unităţi şcolare din judeţul Constanţa, maiorul Călin Alex.

În acest context, inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală adeclarat că apreciază faptul că ISU are toata disponibilitatea de a ajuta în obţinerea avizelor de funcţionare.                        

"Avem 121 de cladiri ale unităţilor de învăţământ de stat şi 12 imobile ale unităţilor de învăţământ primare. Sper să reuşim să fie depusă toată documentaţia necesară la ISU pentru a abţine avizul de funcţionare" - a mai precizat Gabriela Bucovală.  

Inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală a declarat că apreciază organizarea simultană a simulărilor la evaluarea naţională şi bacalaureat. Astfel, luni va avea loc simularea la limba şi literatura română, iar marţi la limba maternă. Joi este programată proba la matematică la evaluarea naţională, iar la bacalureat proba obligatorie a profilului, urmând ca liceenii să susţină vineri simularea la proba la alegere a profilului la bacalaureat. Rezultatele vor fi afişate pe data de 30 martie. 

"Scopul simulărillor este să familiarizăm elevii cu rigorile examenelor naţionale. Comisiile de examen vor avea aceleaşi atribuţii pe care le vor avea şi la vară. Este un bun prilej pentru a ne familiariza cu rigorile examenelor" - a mai precizat şefa învăţământului constănţean. 

ACeasta le-a mai transmis directorilor de şcoli să fie atenţi la multiplicarea subiectelor pentru examenele naţionale, să asigure confidenţialitatea subiectelor până la terminarea probei, dar şi securitatea lucrărilor atâta timp cât acestea se afla în unitatea şcolară. 


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce s-a discutat la şedinţa ISJ Constanţa cu directorii unităţilor de învăţământ (galerie foto)

11 Mar 2017 4079

Rezultatele simulărilor examenelor naționale, discutate de ISJ Constanţa cu directorii

29 Mar 2016 2387

Invitat special, Ecaterina Andronescu Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar, chemaţi în şedinţă (galerie foto)

15 Oct 2014 2429

Directorii de şcoli din Constanţa, chemaţi în şedinţă

13 Oct 2014 2374