Sesiune de Test IELTS la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

Liceul Teoretic „George Călinescu” organizează testul IELTS modulul Academic pe 28 ianuarie 2023, oferind posibilitatea propriilor elevi, cât și altor persoane interesate de a obține un certificat internațional valoros. Această sesiune reprezintă o ultimă ocazie pentru elevii din clasa a XII-a de a-și echivala proba de competențe lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat sau pentru a se înscrie la o facultate în străinătate, în cazul în care nu au reușit să obțină un certificat internațional până în acest moment.

IELTS (International English Language Testing System) este cel mai popular test de competențe de limba engleză, fiind recunoscut și solicitat de universități și companii din întreaga lume. Testul IELTS evaluează cele patru abilități: scriere, citire, ascultare și vorbire. Avantajul acestuia este că nivelul de competențe al candidatului se poate observa cu ușurință din punctajele aferente fiecărei abilități, precum și din punctajul total, care este sub formă de bandă.

Fiecare secțiune a testului poate fi înregistrată cu punctaje întregi sau fracționate.

Așa cum s-a menționat mai sus, organizarea testului IELTS la Liceul Teoretic „George Călinescu” reprezintă o oportunitate deosebită pentru toți elevii din clasele a XI-a sau a XII-a, care doresc să își echivaleze proba de competențe lingvistice din cadrul Examenului național de bacalaureat și care vor să se înscrie la facultăți cu predare în limba engleză din țară sau din străinătate. Acesta reprezintă o ocazie și pentru studenții, absolvenții sau profesioniștii din diferite domenii care intenționează să obțină o bursă sau un loc de muncă în străinătate.

Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța are deja un renume la nivel național privind organizarea de examene internaționale de limba engleză (Cambridge), fiind singurul centru de pregătire GOLD din județ.

De asemenea, instituția constănțeană se bucură de numeroasele trofee oferite de către British Council și Ambasadorul Marii Britanii la București, distincții datorate numărului mare de candidați care aleg Liceul Teoretic „George Călinescu” drept centrul ideal pentru susținerea examenelor. Echipa coordonatoare de examene își dorește să se creeze o tradiție asemănătoare privind organizarea examenelor IELTS, care se află la a doua sesiune în instituția de învățământ constănțeană.

„Având destul de mulți elevi care aveau nevoie de acest test pentru admiterea la anumite facultăți, am considerat oportun să facem eforturi astfel încât atât elevii noștri, cât și alți elevi să susțină testul IELTS mai aproape de casă. Sesiunea din 28 mai s-a dovedit a fi un real ajutor pentru unii elevi din clasele a XII-a, dar am avut și candidați din clasele a XI-a, care au dorit să se pregătească mai devreme pentru cerințele anului terminal.”, spune prof. dr. Iuliana Dode, coordonatorul centrului de examen și director adjunct al liceului.



 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Proiectul „Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, întâlnire cu elevii de la Liceul Teoretic „George Călinescu” (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2022 1076

Ziua Comemorării şi Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii, celebrate la Liceul Teoretic „George Călinescu”

13 Nov 2022 912

Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța primește al cincilea trofeu din partea British Council România

26 Oct 2022 1866

Cambridge acordă Liceului Teoretic George Călinescu Constanța statutul prestigios de „Centru de pregătire Gold”

16 Oct 2022 1654

Conferință „despre ratare” la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța

14 Oct 2022 899

Proiectul „Kino-caravana” de educație în licee ajunge la Liceul Teoretic „George Călinescu“ Constanța. Ce film va fi vizionat

23 May 2022 2183

Liceul Teoretic „George Călinescu” organizează un concurs de creaţie literară în limba engleză

19 Apr 2022 1129

Liceul Teoretic „George Călinescu” organizează sesiunea de examen IELTS Academic în luna mai

12 Apr 2022 979

Examene pentru obținerea certificatelor internaționale Cambridge şi IELTS la Liceul Teoretic George Călinescu Constanța

16 Mar 2022 1580

Liceul Teoretic „George Călinescu" din Constanța, premiat cu trofeul Cambridge Assessment English

08 Oct 2021 1589

„Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor“ Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței, la Grădinița nr. 34 și la sălile de sport ale Liceelor „George Călinescu“ și „Energetic“ (galerie foto)

04 Aug 2021 1293

Constanța culturală Ce iese din „Trei jobene”, puteți vedea la Teatrul pentru copii și tineret din Constanța

22 Jun 2021 3373

Breviar școlar constănțean Liceul „Nicolae Titulescu” și-a sărbătorit patronul spiritual. La Liceul „George Călinescu” se face educație financiară

09 Mar 2021 1731

Elevi și liceeni constănțeni, într-o expoziție virtuală dedicată primăverii

03 Mar 2021 2085

Se caută diriginte de șantier pentru reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanța

27 Feb 2021 1633