Sindicatul profesorilor incerca sa schimbe Legea invatamantului

Intalniri pe ultima suta de metri

La Baile Herculane vor participa la discutii cu ministrul Educatiei si Cercetarii si o delegatie a SLSIP Constanta * Federatia a atras de mai multe ori atentia ministerului ca inscrierea copiilor la scoala de la varsta de sase ani atrage dupa sine o serie de probleme * Liderul de sindicat s-a declarat sceptic in legatura cu reusita discutiilor

Reprezentantii Federatiei Libere a Salariatilor din Invatamant vor participa astazi la o intalnire, la Baile Herculane, cu ministrul Educatiei si Cercetarii, Ecaterina Andronescu, pentru a discuta cu reprezentantii cadrelor didactice. Din partea Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar Constanta au fost delegate sa participe o educatoare si o invatatoare, care vor fi insotite de alti doi reprezentanti ai SLSIP. Federatia a atras de mai multe ori atentia ministerului ca inscrierea copiilor la scoala de la varsta de sase ani atrage dupa sine o serie de probleme. Ministerul ar trebui sa aiba in vedere inceperea unor cursuri de formare pentru educatoarele de dubla specializare care predau la clasa I si pentru cele ce risca sa fie disponibilizate, precum si efectuarea unei analize riguroase a spatiului de care dispune fiecare unitate scolara. Reprezentantii ministerului au precizat, la una din intalnirile care au avut loc in cursul lunii trecute, ca se va realiza, in cel mai scurt timp, de catre de un grup de lucru format din educatori, invatatori, pedagogi si psihologi, un nou curriculum. Ministerul a decis ca orele de curs sa fie de 35 de minute activitate de predare-invatare, iar in restul timpului invatatorii sa desfasoare cu micutii proiecte recreative. Normele proiectului de lege prevad ca pot fi inscrisi in clasa I copiii care implinesc 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic, mai exact pana la 31 decembrie 2003. In ceea ce priveste evaluarea copiilor din clasele I, ministerul are in vedere doua strategii, respectiv fie notarea pe baza calificativelor, fie pe baza descriptiva, asemanatoare cu cea de la gradinita. Despre intalnirea de astazi liderul SLSIP, Ioana Purcarea, si-a manifestat indoiala cu privire la faptul ca se va mai putea schimba ceva in noul proiect de lege. Acest lucru este valabil cu atat mai mult cu cat acesta a fost elaborat de catre comisiile de invatamant din Camera Deputatilor si Senat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 356

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 349

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 511

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 431

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 462

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 570

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 558

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 461

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 662

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 535

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 479

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 694

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 464

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1283