Situaţie alarmantă pentru elevii din Mihail Kogălniceanu „Copiii noştri învaţă în clase unde miroase a hoit de şobolani!“ (galerie foto+document)



În secolul XXI, anul de graţie 2014, în judeţul Constanţa există încă elevi care învaţă în unităţi de învăţământ unde mişună şobolani. Şi nu este vorba despre vreo unitate de învăţământ improvizată într-o clădire dezafectată din vreun cătun uitat de lume, ci chiar de Liceul Teoretic din Mihail Kogălniceanu.


Problema nu este nici pe departe una nouă, iar părinţilor micuţilor care sunt nevoiţi să înveţe în această unitate şcolară reclamă incompetenţa directorului şi teama acestuia de... a-şi face meseria. Situaţia cu care se confruntă unitatea de învăţământ a fost semnalată încă din luna septembrie chiar de primarul localităţii, Ancuţa Belu, care afirma atunci că directorul instituţiei, profesorul Claudiu Revnic Bold, a venit să îi solicite bani, cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar, pentru a face unele investiţii, cu toate că unitatea şcolară mai dispunea în cont de jumătate din suma alocată de Ministerul Educaţiei, şi anume aproape 300.000 de lei.

„Nu cred că există vreo uşa care să fie întreagă în toată şcoala!“


De această dată, reprezentanţii comitetului de părinţi pe şcoală au fost cei care au semnalat lipsa de implicare din partea conducerii şcolii. „Copiii noştri sunt nevoiţi să înveţe în clase unde miroase a hoit de şobolani! Săptămâna trecută a trebuit să mute copiii dintr-o clasă în alta pentru a-şi desfăşura orele, căci mirosul era insuportabil. Cât a fost vacanţa de vară nu a întreprins nicio lucrare. Noi i-am solicitat să facă această deratizare, pentru că mişunau rozătoarele în şcoală. Nu cred că există vreo uşa care să fie întreagă în toată şcoala. Grupurile sanitare sunt un coşmar! Copiii noştri se pot îmbolnăvi, pentru că nu pot merge la toaletă. Ne sună în pauze să venim să îi ducem acasă pentru a-şi face nevoile“, a declarat Rodica I., un părinte ce susţine că are trei copii care merg la această şcoală. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi din partea directorului Claudiu Revnic Bold, însă acesta nu a răspuns mesajelor şi apelurilor noastre până la ora închiderii ediţiei. Dacă o va face, vom publica poziţia sa, într-un număr viitor al cotidianului ZIUA de Constanţa.

„Îi este teamă să semneze pentru actele care ţin de competenţa lui“

Declaraţiile de mai sus sunt întărite de cele ale unui alt părinte, de asemenea reprezentant în cadrul Consiliului Consultativ al Părinţilor. „Nu există frigidere unde să păstreze alimentele care se distribuie elevilor prin programul «Corn şi lapte». Mai mult, în pragul iernii, nu există un fochist la şcoală, pentru că cel care ocupa această funcţie a ieşit la pensie. Tablele sunt inutilizabile. I-am solicitat să angajeze o firmă de pază, pentru a ne şti copii în siguranţă. Nici până acum nu a făcut-o. Acestui director numit politic îi este teamă să semneze pentru actele care ţin de competenţa lui! Se teme să nu fie incompatibil, pentru că deţine şi funcţia de consilier PSD“, a declarat, indignat, un alt părinte ce are copilul la această şcoală, Mirela P. „Ne cere să semnăm şi să îi aprobăm planul managerial, dar el nu este capabil să gestioneze banii de care dispune şcoala! Din cei 510.000 de lei primiţi de la minister la începutul anului, mai are în cont 235.438 de lei!“

Şcoala mai are aproape 300.000 de lei disponibili

Potrivit legii, ordonatorul principal de credite al unităţii de învăţământ este directorul, care dispune de trei surse de finanţare, bugetul de la Consiliul Local fiind abia al treilea în ordinea accesării. „Şcoala are un buget propriu. Are bani pe care trebuie să îi cheltuiască, altfel, ministerul îi ia înapoi. Nu poate să ceară bani primăriei, din moment ce are bani necheltuiţi în cont. Încă o dovadă a nepriceperii domnului Revnic: a trimis recent o solicitare pentru ca, în perioada 12.11.2014 - 12.12.2014, să îi asigurăm doi fochişti şi o femeie de serviciu. Or, noi nu putem să mutăm trei oameni doar pentru o lună. Nu putem încheia un contract doar pentru o lună“, au declarat reprezentanţi ai Primăriei Mihail Kogălniceanu. Până la această dată, nu s-a primit nicio sesizare privind nereguli la liceul teoretic din Mihail Kogălniceanu, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean. În ceea ce priveşte condiţiile în care sunt nevoiţi să înveţe elevii din Mihail Kogălniceanu, puteţi trage singuri concluziile vizionând imaginile ataşate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

giani

20 Nov, 2014 13:26

Adevarat!Scoala noastra este cea mai urata!De o saptamana nu avem apa ca s-a stricat nu stiu ce teava.Tiganii intra in clase peste copii si ii ameninta sa le dea bani si telefoanele mobile.Elevii se bat in recreatii.Profesorii nu vin la ore.

Articole asemanatoare

Lumea aviației prin ochii copiilor, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO)

24 Apr 2023 1167

Primăria Mihail Kogălniceanu cumpără echipamente IT pentru elevii din localitate. Liceul va avea dotări de ultimă generație

31 Mar 2021 2742

Ce firmă se va ocupa de lucrări în cadrul Școlii Generale nr. 2 din Mihail Kogalniceanu

26 Sep 2020 3599

Primăria Mihail Kogălniceanu caută firmă care să se ocupe de eficientizarea energetică a Școlii Generale nr. 2 (document)

26 Jun 2020 1727

A fost atribuit contractul privind eficientizarea energetică a Școlii Generale din comuna Mihail Kogălniceanu (document)

10 Apr 2019 1839

#citeşteDobrogea Vasile M. Kogălniceanu, un patriot al Dobrogei

13 Mar 2019 4129

Judeţul Constanţa, luat cu asalt de politicieni şi demnitari. Unii au făcut baie de mulţime, alţii au reuşit să se facă din nou de râs. Premierul a fost huiduit!

18 Jun 2018 4373

Militarii Forțelor Aeriene Române au prezentat tehnica militară elevilor din județul Constanța. Evenimentul organizat la Aeroportul Mihail Kogălniceanu (galerie foto)

21 Mar 2018 2406

Președintele CJC sună clopoțelul în județ (galerie foto)

12 Sep 2016 3010

Aeroportul Internațional Mihail Kogalniceanu pregătește o expoziție pentru elevii înscriși în programul Școala Altfel

15 Apr 2016 1826

Copiii de la Şcoala Comunitară din cadrul UDTTMR au vizitat Baza Militară NATO de la Mihail Kogălniceanu (Galerie Foto)

04 Jul 2014 3474

Comunicat UDTTMR

03 Jul 2014 1861

„Şcoala altfel” la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

15 Apr 2014 2050