Sorin Ion, Secretar de Stat din Ministerul Educației, la UOC „Pentru a reveni cât mai repede la școală, sunt necesare trei lucruri- vaccinare, testare și respectare reguli“


  • La eveniment sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor care au fost partenerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța în derularea procesului didactic într-un climat de siguranță în acest an școlar.
Luni, 26 aprilie 2021, ora 9.00, la Universitatea Ovidius din Constanța, are loc conferința tematică prilejuită de Campania Națională de Informare Vaccinare și testare pentru învățare!, în prezența lui Sorin Ion Secretar de Stat din Ministerul Educației.

Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizatia ,,Salvati Copiii”, lansează Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”.
 
La eveniment sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor care au fost partenerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța în derularea procesului didactic într-un climat de siguranță în acest an școlar.

De mai bine de un an de zile pandemia ne-a schimbat viețile, iar educația este unul din cele mai afectate domenii. Tot sistemul a fost bulversat. Întoarcerea la școală trebuiă să se facă în condiții cât mai sigure.

La eveniment participă și prefectul Silviu Coșa, dar și rectorul UOC.

Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.

Suntem într-un moment în care trebuie să găsim modalitățile prin care să ne întoarcem la școală. Este ceea ce trebuie să se întâmple, și este ceea  ce se va întâmpla cu siguranță. 41,13% din colegii noștri sunt vaccinați. Trebuie în continuare să fim conștienți, că toate eforturile se îndrepată către această campanie de conștientizare. 

Este clar că trebuie că trebuie să avem acțiunile concentrate către intenția de a ne întoarce în școli. Trebuiă  să găsim căile. Este cea mai importantă situție a învățământului actual.  În județul Constanța, suntem într-o situație mai mult decât fericită! Am convingere că această campnie va deveni eficiență din ce în ce mai sporită în județul Constanța. precizat inspectorul școlar general Sorin Mihai.

Pierderile de materie sunt la un moment recuperabile, dar sunt unele pe care foarte greu le putem recupera

Pentru mine este aceasta o primă ocazie de a ajunge la mare. Ministerul Educației a militat pentru întorcerea copiilor în bănci. Învățământul online este o alternativă, o variantă , dar nu este ceea ce știm cu toții că înseamnă învățământ. Pierderile de materie sunt la un moment recuperabile, dar sunt unele pe care foarte greu le putem recupera. Am demarat această campanie, cu prezența fizică a secretarilor de stat în toate județele țării. Pentru a reveni cât mai repede la școalaă sunt necesare trei lucruri: vaccinare, testare și respectare reguli.  Școlile nu sunt focare de infecție! , a precizat Sorin Ion,  Secretar de Stat din Ministerul Educației.

În cadrul campaniei vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Totodată, vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților/instituțiilor de învățământ și a inspectoratelor școlare județene/ISMB.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea „Ovidius” din Constanța Protocol de colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și Crama Histria

15 Jun 2021 338

Sondaje de opinie. Parcul Ovidius, exemplu de implicare în viața comunității, pentru autoritățile constănțene!

14 Jun 2021 425

Oportunitate de angajare la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Post vacant în cadrul Direcției Juridice și Contencios

13 Jun 2021 386

Universitatea „Ovidius” din Constanţa angajează administrator financiar

13 Jun 2021 686

Posturi vacante la Universitatea „Ovidius” din Constanţa

12 Jun 2021 1153

Universitatea „Ovidius” din Constanţa angajează consilier juridic

12 Jun 2021 603

Filip, fiul lui Marcel Ciolacu, este student la Universitatea Ovidius Constanța. La ce facultate este și de ce a ales să vină aici

10 Jun 2021 2048

Universitatea „Ovidius” din Constanța Studenți ai Facultății de Construcții, premiați în cadrul unui concurs

09 Jun 2021 668

Universitatea „Ovidius” Studenți ai Facultății de Matematică și Informatică, prezenți la concursul național UNbreakable România

08 Jun 2021 574

Universitatea „Ovidius” din Constanța Prima școală de vară în domeniul Blockchain

07 Jun 2021 437

Universitea Ovidius din Constanța Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice implementează proiectul Rose „#PânăLaCapăt”

07 Jun 2021 809

Sondaj de opinie Parcul Ovidius, palmă sau exemplu de implicare în viața comunității, pentru autoritățile constănțene?

07 Jun 2021 1724

ConstanțaTv prezintă istoria Ovidius Park. De la început până, ieri, la inaugurare (video)

06 Jun 2021 1053

Avocatul Cătălin Filișan, președintele Constanța Restart „Parcul Ovidius reprezintă un simbol a ceea ce înseamnă lupta pentru protecția mediului și a muncii în echipă“

06 Jun 2021 1337

LIVE VIDEO & TEXT Constanța Restart inaugurează azi, de Ziua Mediului, Parcul Ovidius! (galerie foto)

05 Jun 2021 2487