Studenți ai Universității Ovidius din Constanța au participat la cel mai important exercițiu românesc de securitate cibernetică

Universitatea Ovidius Studenți ai Universității Ovidius din Constanța au participat la cel mai important exercițiu românesc de securitate cibernetică O echipă de studenți ai Facultății de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 3-5 octombrie a. c., la cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx22, informează lect. univ. dr. Dorin Iordache, coordonatorul echipei.


Potrivit sursei citate, acesta este al treilea an consecutiv în care echipa UOC, formată din: Lucian Plăcintă, Iustin-Alexandru Vîlcu, Alexandru Chiriacescu, Marius-Paul Boldeanu, Andrei-Alexandru Mîndra, Andrei Măceș, Andrei-Iulian Rusu și Cristian-Gabriel Chelcea participă la exercițiul de securitate cibernetică.
 

„În timpul exercițiului, studenții au avut de rezolvat diferite scenarii complexe, care au integrat vulnerabilități și amenințări actuale. De asemenea, au fost preluate elemente ale atacurilor cibernetice avansate și au fost adaptate noilor provocări, cu acoperirea unei plaje largi de atac disponibile hackerilor, inclusiv compromiterea terminalelor mobile sau echipamentelor SCADA/OT”, a precizat lect. univ. dr. Dorin Iordache.


CyDEx este principalul exercițiu de securitate cibernetică din Romania de tip hands on (axat pe componenta practică) ce asigură un nivel avansat de realism prin desfășurarea activităților într-un poligon de securitate cibernetică.

Exercițiul este organizat de Serviciul Român de Informații cu scopul de a crea un mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidentele cibernetice care privesc infrastructurilor IT&C, precum și de a dezvolta cooperarea dintre sectorul public și cel privat în domeniul securității cibernetice. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezultatul licitației pentru servicii de pază, organizată de Universitatea Ovidius, anulat de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor

02 Feb 2023 591

Universitatea „Ovidius“ Constanța, licitație pentru servicii de expertiză tehnică, scanare 3D, proiectare și asistență tehnică (DOCUMENT)

31 Jan 2023 612

Un proiect de peste 28 de milioane de lei va fi implementat de Universitatea „Ovidius” Constanța

30 Jan 2023 537

81 de ani de la nașterea lui Ioan Popișteanu, unul dintre cei mai reprezentativi oameni de cultură ai Dobrogei

30 Jan 2023 771

Universitatea Ovidius din Constanța, la cea de-a doua întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european dedicat combaterii deșeurilor digitale

27 Jan 2023 792

Universitatea Ovidius, în doliu "Conf. univ. dr. Ileana Jitaru va rămâne în memoria comunității noastre prin noblețea, sensibilitatea și respectul dăruite colegilor și studenților"

27 Jan 2023 2964

Universitatea Ovidius Constanța, în doliu! S-a stins din viață prodecanul Facultății de Litere, Ileana Jitaru

26 Jan 2023 3901

Eveniment despre agricultura inteligentă din punct de vedere climatic, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Jan 2023 604

ÎPS Teodosie, după decizia Curții de Apel Constanța. „Sunt bucuros că pot să merg să predau ca titular“ (VIDEO)

20 Jan 2023 940

Exclusiv! IPS Teodosie a câștigat procesul intentat Universității Ovidius din Constanţa! (MINUTĂ)

19 Jan 2023 2588

Cazul privind delapidarea Universității „Ovidius” a ajuns la Curtea de Apel

05 Jan 2023 1516

Au trecut 88 de ani de la nașterea profesorului și cercetătorului de origine turcă, Enver Mahmut

05 Jan 2023 730

Certificat de urbanism pentru modernizarea și extinderea Campusului Universității Ovidius

30 Dec 2022 898

Universitatea „Ovidius” Constanța a organizat conferința finală a proiectului „Health, Solidarity and Social Cohesion with Sport” (GALERIE FOTO)

21 Dec 2022 618

Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat proiectul DIDACT-IQ

19 Dec 2022 686