Studenţii au revenit la Alma Mater Sorin Rugină - „Universitatea «Ovidius» este una de elită, o emblemă a judeţului Constanţa“ (galerie foto)

Ieri, în cel mai mare centru academic de stat al Constanţei, Universitatea „Ovidius“, a fost organizată festivitatea de deschidere a noului an universitar. La eveniment a participat noua conducere a universităţii - rectorul universităţii, prof. univ. dr. Sorin Rugină, prorectorul pe Învățământ și asigurarea calității, conf. univ. dr. Lucica Tofan, prorectorul pe Cercetare științifică și informatizare, prof. univ. dr. Constantin Popa, prorectorul pe Relații internaționale și imagine instituțională, prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorectorul pe Relații cu studenții, absolvenţii şi formarea continuă, prof. univ. dr. Eduard Circo, prorectorul pe Dezvoltarea instituţională, relaţia cu mediul economic și comunitatea locală, prof. univ. dr. Diane Corina Paula Vancea şi preşedintele Senatului universităţii, prof. univ. dr. Ion Botescu. Printre invitaţi s-au numărat şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie.

Studenţii, în majoritate boboci, au luat parte la ceea ce a devenit deja o tradiţie la fiecare nou început de an universitar - deschiderea festivă cu discursuri oficiale şi cu invitaţi pe măsură. „Este un început pentru fiecare dintre noi: profesori, studenţi, dar şi pentru cei din anul întâi, pe care i-am botezat «boboci». Acest nou început este şi pentru Universitatea «Ovidius», care porneşte cu o nouă echipă de conducere. Trăim emoţiile debutului anului universitar alături de voi şi lansăm conceptul de parteneriat dintre studenţi şi profesori. Universitatea «Ovidius» este una de elită, cea mai mare din sud-estul ţării, o emblemă a judeţului Constanţa. Misiunea noastră este una de cercetare, de instruire şi de formare a specialiştilor.

Pe lângă acestea, avem sarcina şi de modernizare a universităţii, care a avut şi unele rătăciri pe drumuri judeţene. Dar, în final, vom ieşi noi pe autostradă. Misiunea voastră este să dovediţi, acolo unde mergeţi, că Universitatea «Ovidius» oferă comunităţii numai valori“, le-a transmis celor prezenţi la festivitate rectorul Universităţii „Ovidius“, prof. univ. dr. Sorin Rugină. Şi rectorul onorific al unităţii de învăţământ, prof. univ. dr. Victor Ciupină, le-a amintit studenţilor că „Universitatea «Ovidius» este stindardul ştiinţei şi al culturii din Dobrogea“. Vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir i-a îndemnat pe studenţi să profite de orice ocazie de a participa la viaţa socială a judeţului. „Să vă implicaţi în viaţa socială a Constanţei prin organizaţiile şi asociaţiile pe care le aveţi la dispoziţie. Să aveţi cât mai multă deschidere, dialog, să daţi adevărata valoare cuvântului «student»“, a ţinut să precizeze vicepreşedintele CJC cu atribuţii de preşedinte, Cristinel Dragomir.

Studentele, în pas cu moda

Aşa cum era de aşteptat, domnişoarele studente au tratat cu multă seriozitate ţinutele cu care s-au prezentat în prima zi a anului universitar. Cu genţi de firmă, haine pe măsură şi, desigur, cu telefoane de ultimă generaţie, tinerele au arătat impecabil. Că doar prima impresie contează cel mai mult. În timp ce pe podiumul special amenajat lua cuvântul conducerea instituţiei de învăţământ, între studenţi era mare agitaţie, ei făcându-şi poze de zor şi împărtăşindu-şi impresiile din vacanţa ce tocmai s-a încheiat.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivitate de deschidere a anului universitar 2023-2024 la Universitatea Ovidius Constanța

21 Sep 2023 1540

Festivitate de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea Ovidius Constanța

27 Sep 2022 2323

Festivitate de deschidere a anului universitar 2021-2021 la Universitatea Ovidius Constanța (video)

01 Oct 2021 1476

Universitatea Ovidius din Constanța. Începe un nou an de studii pentru cei peste 18.300 de cursanți

27 Sep 2021 2611

Gaudeamus Igitur, Juvenes dum sumus... Universităţile constănţene, de stat şi private, la festivitatea dedicată noului an universitar 2019-2020 (galerie foto)

02 Oct 2019 2368

Gaudeamus igitur / Juvenes dum sumus Universităţile de stat şi cele private din Constanţa, la festivitatea de deschidere a noului an universitar (galerie foto)

02 Oct 2018 2120

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Cinci universităţi din Constanţa, la festivitatea de deschidere a noului an universitar (galerie foto)

01 Oct 2018 4667

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019 organizată la Sala Sporturilor din Constanța

30 Sep 2018 3102

Iohannis, la deschiderea anului universitar de la Constanţa Preşedintele a folosit des în discursul său cuvântul „credibilitate“ (galerie foto)

03 Oct 2017 3872

UPDATE Preşedintele Iohannis a ajuns în Piaţa Ovidiu. Este întâmpinat de primarul Decebal Făgădău (galerie foto)

02 Oct 2017 5679

Constanţa. Mii de studenţi la deschiderea anului universitar. Preşedintele Klaus Iohannis prezent în Piaţa Ovidiu (galerie foto+video)

02 Oct 2017 5559

Preşedintele Klaus Iohannis, aşteptat în Piaţa Ovidiu. Zeci de politişti la datorie (galerie foto+video)

02 Oct 2017 2743

„Gaudeamus igitur / Iuvenes dum sumus!“ Klaus Iohannis va da startul anului universitar în Piaţa Ovidiu din Constanţa

02 Oct 2017 3309

Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar. Restricții de circulație

30 Sep 2017 2767

Editorial Un nou an universitar, la start. Mai puţini studenţi, mai multe facultăţi

04 Oct 2016 2668