Sute de directori de şcoli care nu au promovat concursul pot ajunge din nou în funcţii (document)

 
600 de directori şi directorii adjuncţi, care nu au promovat concursul organizat de Ministerul Educaţiei, toamna trecută, pot ajunge din nou în funcţii. Ministrul Educaţiei a trimis o notă inspectoratelor şcolare, prin care dispune că foştii directori pot fi numiţi prin detaşare, indiferent dacă au participat sau nu la concurs.

Un nou concurs ar putea fi organizat până la finalul acestui an şcolar.
 
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, sâmbătă, că a luat decizia ca persoanele care nu promovat concursul de directori, dar au ocupat anterior funcţiile respective, să poată fi numite, temporar, în aceste posturi, până la organizarea unui nou concurs, deoarece toate şcolile din România trebuie să aibă, de luni, directori. Năstase a precizat că a primit sesizări din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, potrivit cărora constituie discriminare o notă a fostului ministru Mircea Dumitru, prin care se interzicea ca, în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după concurs, să fie numite persoane care au ocupat aceste funcţii în şcolile respective şi nu au participat la concurs, precum şi persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

Pavel Năstase a precizat că măsura se referă la 358 de locuri de directori neocupate în urma concursului (5,59 la sută din totalul de peste 6.600) şi la 308 posturi de director adjunct, la nivelul întregii ţări.
"În nota care a fost dată din partea predecesorului meu s-a spus că pentru posturile rămase vacante în urma concursului pot fi nominalizate cadre cu excepţia celor care au ocupat funcţiile de directori sau directori adjuncţi în unităţile de învăţământ respective şi nu au participat la concurs, respectiv persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise", a spus ministrul Educaţiei.
El a susţinut că este vorba de o discriminare.

Pavel Năstase a menţionat că măsura este temporară, deoarece, în iunie sau, cel târziu, în iulie, va fi organizat un nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori şi directori adjuncţi
"Până la 1 septembrie eu doresc să fie rezolvată problema corect, transparent, prin concurs", a precizat ministrul. El a adăugat că, în următoarea perioadă va fi pregătită o metodologie, va fi aprobat un calendar şi va fi anunţată o bibliografie pentru desfăşurarea concursului.

Vă reamintim, în 22 decembrie, Ministerul Educaţiei, atunci condus de Mircea Dumitru, a transmis inspectoratelor şcolare o notă în care avertiza că în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după organizarea concursului nu pot fi numite persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau director adjunct în şcolile respective şi nu au participat la concurs, precum şi persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a Limbii Materne, marcată de Casa Corpului Didactic Constanța

22 Feb 2024 586

Decizie aprobată în ședința Guvernului! Ce salarii vor avea directorii din învățământul preuniversitar

18 Jan 2024 910

Ministrul Ligia Deca Sistemul de corectare digitalizată va fi folosit anul acesta la toate examenele naţionale

15 Jan 2024 771

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1083

Olandezul Max Verstappen, ales cel mai bun pilot de Formula 1 al sezonului 2023

30 Dec 2023 805

Consiliul de Administrație a votat în unanimitate Directorii de la Drumuri Județene SA, mandate provizorii până în aprilie 2024!

22 Dec 2023 950

Dosarul „Murfatlar“ - Directori vamali, oameni de afaceri și patru companii trimiși în judecată de procurorii DNA!

22 Dec 2023 1153

Dosar deschis de RAJDP Constanța fostului director Gâmbuțeanu, rejudecat la Curtea de Apel

17 Dec 2023 641

UPDATE Județul Constanța, sub avertizări de vreme rea! Se închid școlile? Anunțul ISJ Constanța

26 Nov 2023 5265

O lege inițiată de USR a redat recent curțile școlilor comunităților locale. Nu și în Constanța!

24 Nov 2023 858

DNA lansează „bomba“! Mai mulți directori din Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară, trimiși în judecată

19 Oct 2023 764

50 de posturi vacante în organigramă Cine sunt directorii executivi, șefii de Servicii și de Birouri din cadrul Consiliului Județean Constanța? (DOCUMENT)

07 Oct 2023 5714

Unic asociat al societății este UAT județul Constanța Mandatele directorilor și administratorilor provizorii de la Drumuri Județene SA au intrat din nou în prelungiri!

03 Oct 2023 970

Primăria Constanța are o nouă organigramă. Cine sunt directorii, șefii de servicii și de birouri din echipa primarului Chițac? (DOCUMENT)

26 Sep 2023 6519

S-a aprobat remuneraţia lunară pentru fiecare membru al Comitetului de Audit al Rompetrol Rafinare SA!

16 Jun 2023 1314