Târg la grădiniță, cu toamna-n bucate Merinde, jocuri și frunze aurii pentru inimi de copii! (FOTO)

Festivalul Toamnei, la Grădinița P.P. Nr. 42
  • „Festivalul Toamnei“, un veritabil târg de toamnă, cu merinde și bucate pregătite pentru zilele reci de iarnă, cu ateliere de pictură, jocuri și jucării, a fost organizat pentru copii la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 Constanța.
  • Activitatea a avut loc marți, 18 octombrie 2022, în curtea grădiniței, care și-a deschis cu generozitate porțile, pentru a-i primi pe cei mici, dar și pe cei mari, cu aceeași bucurie.
  • Totodată, și în alte grădinițe din oraș, cadrele didactice, sprijinite de întregul personal, dar și de părinți și preșcolari, deopotrivă, au organizat târguri dedicate toamnei, spre bucuria celor mici și a celor mari, în egală măsură.
 
Se aude foșnet de pași purtați încet printre frunze aurii, un zâmbet se strecoară jucăuș printre razele de acum timide ale soarelui tot mai palid, iar orele generoase ale zilelor lungi de vară fac loc zilelor mai scurte, dar pline de bucuria strângerii în casă, la caldură, ale iernii.
 
Decorul de mai sus o descrie pe Zâna Toamnă, prietena copiilor, cea care îi trezește dimineața, la finalul vacanței de vară, pentru a-i duce de mânuță la școală și grădinițe.
 
„Festivalul Toamnei“, un veritabil târg de toamnă, cu merinde și bucate pregătite pentru zilele reci de iarnă, cu ateliere de pictură, jocuri și jucării, a fost organizat pentru copii la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 Constanța.
 
Activitatea a avut loc marți, 18 octombrie 2022, în curtea grădiniței, care și-a deschis cu generozitate porțile, pentru a-i primi pe cei mici, dar și pe cei mari, cu aceeași bucurie.
 


Tombolă, borcane cu bunătăți din cămara bunicii - murături, dulcețuri, compoturi, bucate de toamnă, dar și cântece vesele, fredonate în port popular, i-au întâmpinat cu bucurie pe vizitatorii târgului, la deschidere.
 
Oaspeții au găsit bucurii atât pentru inimi mici și calde, de copii, dar și pentru inimi mai mari, dar la fel de dornice de pregătirile de toamnă.
 
Ateliere de pictură, de abilități senzoriale, pictură pe față, jocuri, dansuri și jucării – acestea sunt doar câteva dintre bucuriile ce i-au așteptat pe cei mici la târg.

 
„Am vrut să facem această activitate pentru copii, pentru a ne putea bucura împreună de zilele calde ce încă mai sunt, dar și pentru a putea să-i familiarizăm pe părinți cu o parte dintre activitățile pe care noi le desfășurăm zilnic la grădiniță. Pictură, activități senzoriale, cântece, jocuri și dans – acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care noi le facem cu copiii în fiecare zi la grădiniță“, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, prof. înv. preșcolar Cristina Șerban, directorul Grădiniței P.P. nr. 42 Constanța, cu structura Grădinița cu Program Normal nr. 22 Constanța.
 „În contextul în care, în ultimii ani, pandemia a afectat, într-o anumită măsură, interacțiunile dintre oameni, iar părinții s-au simțit uneori rupți de activitățile pe care le desfășoară copiii la grădiniță, ne-am gândit că o astfel de activitate este binevenită, pentru a putea face lucruri în comun, pentru a-i aduce laolaltă pe părinți, dar și pe copii, alături de cadrele didactice și tot personalul grădiniței, pentru ca părinții să vadă astfel cam ce fel de lucruri fac copiii peste zi“, a adăugat directorul Cristina Șerban.
 
Totodată, și în alte grădinițe din oraș, cadrele didactice, sprijinite de întregul personal, dar și de părinți și preșcolari, deopotrivă, au organizat târguri dedicate toamnei, spre bucuria celor mici și a celor mari, în egală măsură.
 
Târg la Grădinița P.P. 2 Pitici
Astfel, Grădinița cu Program Prelungit „2 Pitici“ și Grădinița cu Program Normal Nr. 29 Constanța, sub coordonarea prof. înv. preșcolar Georgeta Ghețu, directorul unității de îmnvățământ, cu sprijinul cadrelor didactice, al întregului personal al instituției, dar și al copiilor și al părinților, a organizat Târgul Toamnei tot marți, 18 octombrie 2022.
 
Și aici, copiii și părinții au fost fermecați de magia toamnei, pusă în valoare cu dedicație și măiestrie, în cadrul târgului.
 
La rândul său, și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor“ nr. 49 Constanța, sub coordonarea prof. înv. preșcolar Ramona Vasiliu, s-a pregătit cum se cuvine pentru a omagia toamna, târgul urmând să aibă loc astăzi, 20 octombrie 2022, în curtea grădiniței.
 
Toate fondurile strânse în cadrul activităților dedicate târgurilor toamnei vor fi folosite pentru îmbunătățirea bazei materiale a grădinițelor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Zeci de inimioare calde au sărbătorit Ziua Lecturii, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 42 Constanța (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Pereții exteriori ai unor clădiri din municipiu, acoperiți cu picturi murale. Cui a atribuit Primăria Constanța acest contract? (DOCUMENT)

24 Apr 2024 101

Investiția s-a ridicat la 1,5 milioane de euro Grădinița Zig-Zag din Ovidiu, județul Constanța, modernizată prin programul România Eficientă (GALERIE + VIDEO)

22 Apr 2024 611

Primăria Techirghiol a semnat un contract cu o firmă din Constanța. Ce va presta?

22 Apr 2024 388

Proiectul de hotărâre privind administrarea Creșei nr. 2, pe agenda ședinței CL Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 480

Polaris M Holding Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8, Constanța au explorat ecologia și tehnologia în Săptămâna Verde

19 Apr 2024 333

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 466

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 334

Investiții la Grădinița cu Program Prelungit „2 Pitici" din Constanța. Vor fi montate o rampă de acces și un foișor

14 Apr 2024 438

Grădiniță sancționată de polițiști după ce doi copii de 3 ani au plecat fără să fie observați de educatoare

14 Apr 2024 487

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 849

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța la școli și grădinițe din Constanța

11 Apr 2024 467

Concurs de angajare la Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța de turtă dulce” Constanța

09 Apr 2024 772

Cumpărări directe Constanța Ce societate se ocupă de extinderea imobilului Grădiniței Nistorești, comuna Pantelimon (DOCUMENT)

09 Apr 2024 559

Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța de turtă dulce” Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

09 Apr 2024 681

Licitații Constanța Consolidare și reabilitare termică moderată la Grădinița nr. 2 de la Oltina (DOCUMENT)

05 Apr 2024 565