Târg la grădiniță, cu toamna-n bucate Merinde, jocuri și frunze aurii pentru inimi de copii! (FOTO)

Festivalul Toamnei, la Grădinița P.P. Nr. 42
  • „Festivalul Toamnei“, un veritabil târg de toamnă, cu merinde și bucate pregătite pentru zilele reci de iarnă, cu ateliere de pictură, jocuri și jucării, a fost organizat pentru copii la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 Constanța.
  • Activitatea a avut loc marți, 18 octombrie 2022, în curtea grădiniței, care și-a deschis cu generozitate porțile, pentru a-i primi pe cei mici, dar și pe cei mari, cu aceeași bucurie.
  • Totodată, și în alte grădinițe din oraș, cadrele didactice, sprijinite de întregul personal, dar și de părinți și preșcolari, deopotrivă, au organizat târguri dedicate toamnei, spre bucuria celor mici și a celor mari, în egală măsură.
 
Se aude foșnet de pași purtați încet printre frunze aurii, un zâmbet se strecoară jucăuș printre razele de acum timide ale soarelui tot mai palid, iar orele generoase ale zilelor lungi de vară fac loc zilelor mai scurte, dar pline de bucuria strângerii în casă, la caldură, ale iernii.
 
Decorul de mai sus o descrie pe Zâna Toamnă, prietena copiilor, cea care îi trezește dimineața, la finalul vacanței de vară, pentru a-i duce de mânuță la școală și grădinițe.
 
„Festivalul Toamnei“, un veritabil târg de toamnă, cu merinde și bucate pregătite pentru zilele reci de iarnă, cu ateliere de pictură, jocuri și jucării, a fost organizat pentru copii la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 Constanța.
 
Activitatea a avut loc marți, 18 octombrie 2022, în curtea grădiniței, care și-a deschis cu generozitate porțile, pentru a-i primi pe cei mici, dar și pe cei mari, cu aceeași bucurie.
 


Tombolă, borcane cu bunătăți din cămara bunicii - murături, dulcețuri, compoturi, bucate de toamnă, dar și cântece vesele, fredonate în port popular, i-au întâmpinat cu bucurie pe vizitatorii târgului, la deschidere.
 
Oaspeții au găsit bucurii atât pentru inimi mici și calde, de copii, dar și pentru inimi mai mari, dar la fel de dornice de pregătirile de toamnă.
 
Ateliere de pictură, de abilități senzoriale, pictură pe față, jocuri, dansuri și jucării – acestea sunt doar câteva dintre bucuriile ce i-au așteptat pe cei mici la târg.

 
„Am vrut să facem această activitate pentru copii, pentru a ne putea bucura împreună de zilele calde ce încă mai sunt, dar și pentru a putea să-i familiarizăm pe părinți cu o parte dintre activitățile pe care noi le desfășurăm zilnic la grădiniță. Pictură, activități senzoriale, cântece, jocuri și dans – acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care noi le facem cu copiii în fiecare zi la grădiniță“, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, prof. înv. preșcolar Cristina Șerban, directorul Grădiniței P.P. nr. 42 Constanța, cu structura Grădinița cu Program Normal nr. 22 Constanța.
 „În contextul în care, în ultimii ani, pandemia a afectat, într-o anumită măsură, interacțiunile dintre oameni, iar părinții s-au simțit uneori rupți de activitățile pe care le desfășoară copiii la grădiniță, ne-am gândit că o astfel de activitate este binevenită, pentru a putea face lucruri în comun, pentru a-i aduce laolaltă pe părinți, dar și pe copii, alături de cadrele didactice și tot personalul grădiniței, pentru ca părinții să vadă astfel cam ce fel de lucruri fac copiii peste zi“, a adăugat directorul Cristina Șerban.
 
Totodată, și în alte grădinițe din oraș, cadrele didactice, sprijinite de întregul personal, dar și de părinți și preșcolari, deopotrivă, au organizat târguri dedicate toamnei, spre bucuria celor mici și a celor mari, în egală măsură.
 
Târg la Grădinița P.P. 2 Pitici
Astfel, Grădinița cu Program Prelungit „2 Pitici“ și Grădinița cu Program Normal Nr. 29 Constanța, sub coordonarea prof. înv. preșcolar Georgeta Ghețu, directorul unității de îmnvățământ, cu sprijinul cadrelor didactice, al întregului personal al instituției, dar și al copiilor și al părinților, a organizat Târgul Toamnei tot marți, 18 octombrie 2022.
 
Și aici, copiii și părinții au fost fermecați de magia toamnei, pusă în valoare cu dedicație și măiestrie, în cadrul târgului.
 
La rândul său, și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor“ nr. 49 Constanța, sub coordonarea prof. înv. preșcolar Ramona Vasiliu, s-a pregătit cum se cuvine pentru a omagia toamna, târgul urmând să aibă loc astăzi, 20 octombrie 2022, în curtea grădiniței.
 
Toate fondurile strânse în cadrul activităților dedicate târgurilor toamnei vor fi folosite pentru îmbunătățirea bazei materiale a grădinițelor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Zeci de inimioare calde au sărbătorit Ziua Lecturii, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 42 Constanța (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

200 noi contracte pentru eficientizare energetică și infrastructura pentru transportul verde, cu finanțare din PNRR. Vizate și localități din județul Constanța (DOCUMENT)

27 Jan 2023 369

Editorial Venituri în plus pentru părinți la început de 2023 vs goana după adeverințele pentru deducerea personală

19 Jan 2023 945

Furt dintr-o grădiniță din Constanța! Procurorii anunță finalul cercetărilor

28 Dec 2022 995

Ministerul Dezvoltării Grădinița cu program prelungit nr.45“ Constanța și Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța, reabilitate prin PNRR (DOCUMENT)

21 Dec 2022 878

Ministerul Dezvoltării Grădinița cu program prelungit ”Lumea Copiilor” din municipiul Constanța va fi modernizată și reabilitată

11 Nov 2022 487

Post vacant la ​Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver” din Constanța. Condiții

27 Oct 2022 1389

Post vacant la ​Grădinița cu Program Prelungit „Steluțele Mării” din Constanța. Ești interesat?

24 Oct 2022 1563

Editorial! Prima vacanță din anul școlar 2022-2023, pentru prima dată pentru toți elevii

24 Oct 2022 1048

Grădinița cu Program Normal „Zubeyde Hanim” din Constanţa angajează administrator financiar. Cine poate participa la concurs

22 Oct 2022 1433

Grădinița cu Program Prelungit „Licurici”, Ovidiu, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Oct 2022 1019

Post vacant la Grădiniţa cu Program Normal „Peștișorul de aur” din Năvodari. Vezi dacă îndeplinești cerințele

06 Oct 2022 924

Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor” din Năvodari, judeţul Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante

05 Oct 2022 1003

​Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Tulcea angajează. Când are loc concursul

02 Oct 2022 720

Primăria Hârșova cumpără dispozitive medicale pentru Școala Gimnazială nr 1 și Grădinița Tic-Pitic (DOCUMENTE)

23 Sep 2022 876

Post vacant la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din Valu lui Traian. Când are loc concursul

22 Sep 2022 1151