Târg la grădiniță, cu toamna-n bucate Merinde, jocuri și frunze aurii pentru inimi de copii! (FOTO)

Festivalul Toamnei, la Grădinița P.P. Nr. 42
  • „Festivalul Toamnei“, un veritabil târg de toamnă, cu merinde și bucate pregătite pentru zilele reci de iarnă, cu ateliere de pictură, jocuri și jucării, a fost organizat pentru copii la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 Constanța.
  • Activitatea a avut loc marți, 18 octombrie 2022, în curtea grădiniței, care și-a deschis cu generozitate porțile, pentru a-i primi pe cei mici, dar și pe cei mari, cu aceeași bucurie.
  • Totodată, și în alte grădinițe din oraș, cadrele didactice, sprijinite de întregul personal, dar și de părinți și preșcolari, deopotrivă, au organizat târguri dedicate toamnei, spre bucuria celor mici și a celor mari, în egală măsură.
 
Se aude foșnet de pași purtați încet printre frunze aurii, un zâmbet se strecoară jucăuș printre razele de acum timide ale soarelui tot mai palid, iar orele generoase ale zilelor lungi de vară fac loc zilelor mai scurte, dar pline de bucuria strângerii în casă, la caldură, ale iernii.
 
Decorul de mai sus o descrie pe Zâna Toamnă, prietena copiilor, cea care îi trezește dimineața, la finalul vacanței de vară, pentru a-i duce de mânuță la școală și grădinițe.
 
„Festivalul Toamnei“, un veritabil târg de toamnă, cu merinde și bucate pregătite pentru zilele reci de iarnă, cu ateliere de pictură, jocuri și jucării, a fost organizat pentru copii la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 Constanța.
 
Activitatea a avut loc marți, 18 octombrie 2022, în curtea grădiniței, care și-a deschis cu generozitate porțile, pentru a-i primi pe cei mici, dar și pe cei mari, cu aceeași bucurie.
 


Tombolă, borcane cu bunătăți din cămara bunicii - murături, dulcețuri, compoturi, bucate de toamnă, dar și cântece vesele, fredonate în port popular, i-au întâmpinat cu bucurie pe vizitatorii târgului, la deschidere.
 
Oaspeții au găsit bucurii atât pentru inimi mici și calde, de copii, dar și pentru inimi mai mari, dar la fel de dornice de pregătirile de toamnă.
 
Ateliere de pictură, de abilități senzoriale, pictură pe față, jocuri, dansuri și jucării – acestea sunt doar câteva dintre bucuriile ce i-au așteptat pe cei mici la târg.

 
„Am vrut să facem această activitate pentru copii, pentru a ne putea bucura împreună de zilele calde ce încă mai sunt, dar și pentru a putea să-i familiarizăm pe părinți cu o parte dintre activitățile pe care noi le desfășurăm zilnic la grădiniță. Pictură, activități senzoriale, cântece, jocuri și dans – acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care noi le facem cu copiii în fiecare zi la grădiniță“, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, prof. înv. preșcolar Cristina Șerban, directorul Grădiniței P.P. nr. 42 Constanța, cu structura Grădinița cu Program Normal nr. 22 Constanța.
 



„În contextul în care, în ultimii ani, pandemia a afectat, într-o anumită măsură, interacțiunile dintre oameni, iar părinții s-au simțit uneori rupți de activitățile pe care le desfășoară copiii la grădiniță, ne-am gândit că o astfel de activitate este binevenită, pentru a putea face lucruri în comun, pentru a-i aduce laolaltă pe părinți, dar și pe copii, alături de cadrele didactice și tot personalul grădiniței, pentru ca părinții să vadă astfel cam ce fel de lucruri fac copiii peste zi“, a adăugat directorul Cristina Șerban.
 
Totodată, și în alte grădinițe din oraș, cadrele didactice, sprijinite de întregul personal, dar și de părinți și preșcolari, deopotrivă, au organizat târguri dedicate toamnei, spre bucuria celor mici și a celor mari, în egală măsură.
 
Târg la Grădinița P.P. 2 Pitici
Astfel, Grădinița cu Program Prelungit „2 Pitici“ și Grădinița cu Program Normal Nr. 29 Constanța, sub coordonarea prof. înv. preșcolar Georgeta Ghețu, directorul unității de îmnvățământ, cu sprijinul cadrelor didactice, al întregului personal al instituției, dar și al copiilor și al părinților, a organizat Târgul Toamnei tot marți, 18 octombrie 2022.
 
Și aici, copiii și părinții au fost fermecați de magia toamnei, pusă în valoare cu dedicație și măiestrie, în cadrul târgului.
 
La rândul său, și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor“ nr. 49 Constanța, sub coordonarea prof. înv. preșcolar Ramona Vasiliu, s-a pregătit cum se cuvine pentru a omagia toamna, târgul urmând să aibă loc astăzi, 20 octombrie 2022, în curtea grădiniței.
 
Toate fondurile strânse în cadrul activităților dedicate târgurilor toamnei vor fi folosite pentru îmbunătățirea bazei materiale a grădinițelor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Zeci de inimioare calde au sărbătorit Ziua Lecturii, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 42 Constanța (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 751

Grădinița din Negru Vodă, județul Constanța se modernizează. Licitație pentru creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

24 Mar 2024 455

Licitații publice Constanța Încă un contract atribuit director către Synesis Partners SRL

18 Mar 2024 353

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 841

Grădinița cu Program Normal „Zubeyde Hanim“ Constanța angajează!

12 Mar 2024 690

Cumpărări directe Constanța Primăria Hârșova, contract cu Percons EU SRL pentru consultanță privind accesarea de fonduri (DOCUMENT)

08 Mar 2024 633

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, renovează Grădinița Piticot

08 Mar 2024 651

Concurs de eleganță și creativitate la Grădinița P.P. "Amicii" Constanța! Preșcolarii, invitați să-și exprime individualitatea prin intermediul modei (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 813

Angajări Constanța Grădinița cu Program Prelungit „Tic Pitic”, Hârșova, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

26 Feb 2024 729

Proiectul privind reabilitarea termică a Grădinițelor cu program normal „Zubeyde Hanim“ și „Tom Degețel“ din Constanța, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

25 Feb 2024 545

Imobilul Grădiniței cu program prelungit nr. 33 din Constanța va fi reabilitat termic (DOCUMENT)

25 Feb 2024 504

Angajări Constanța Post vacant la Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul Copiilor” din Cumpăna. Nu se solicită vechime

23 Feb 2024 1885

Licitații Constanța Spațiile verzi și locul de joacă aferente Grădiniței „Voinicelul” din Cernavodă vor fi reabilitate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 494

Locuri de muncă Constanța Grădinița cu program prelungit „Perluțele Mării” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată despre ce e vorba

19 Feb 2024 1118

Primăria Cernavodă caută o firmă care va moderniza spațiile verzi și locul de joacă de la Grădinița nr.4 (DOCUMENT)

19 Feb 2024 465