Târgul Toamnei la Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“. Banii donați au ajuns la micuții bolnavi de cancer (galerie foto)

Elevii de la Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din municipiul Constanța, de la mic la mare, au organizat, ieri, alături de cadrele didactice, Târgul de Toamnă.
 
Dulciuri, plăcinte, prăjituri, pregătite cu multă dragoste de copii, care au fost ajutați de mame și bunicuțe, desene, colaje, compoziții din frunze frumos colorate și multe altele au fost scoase la vânzare chiar în școală. Copiilor le-a plăcut atât de mult postura de comercianți, încât nu s-au lăsat păgubași până ce nu au vândut și ultimul borcan cu dulceață. Banii adunați ieri în cadrul Târgului de Toamnă au fost donați Fundației Little People România, care se îngrijește de copii bolnavi de cancer.
 
„Activitățile desfășurate în cadrul Târgului de Toamnă au avut caracter umanitar, fondurile strânse (11.001,50 de lei), prin Asociația de părinți a școlii, reprezentată de Adrian Bolohan, fiind direcționate către Fundația Little People România, care se ocupă cu alinarea suferințelor copiilor bolnavi de cancer“, au transmis reprezentanții Asociației de părinți ai unității școlare.
 
„Directorii Școlii Gimnaziale nr. 16 „M.I. Dobrogianu“, Carmen Mitican și Simona Balteș, împreună cu cadrele didactice din învățământ preprimar (Iuliana Holban, Nicoleta Bugeanu, Monica Chipăilă), învățământ primar (Camelia Badea, Teodora-Simona Antohi, Cosmin Ciucă, Nicoleta Ciorogaru, Dorina Scripcaru, Nicoleta Gurgu, Claudia Ciobanu, Ileana Dumitru, Luminița Gherase, Cristina Moraru, Adriana Sarandi, Maria Zatic, Bianca Rusu, Carmen Coman, Veronica Nistoroiu, Simona Teodoru, Cristina Radu, Daniela David) și gimnazial (Elena Ghiță, Daniela Naca, Antoaneta Grasu, Elena Dimu, Daniela Niță, Daniela Penu, Crina Dobre), au transmis mulțumiri părinților pentru contribuția la desfășurarea acestui minunat eveniment“, a transmis consilierul de imagine al școlii, prof. Antohi Teodora-Simona. 
 
„Suntem atât de emoționați că ați reușit un miracol! Nu am visat vreodată să primim suma aceasta! Ne-ați lăsat fără cuvinte. Suntem foarte bucuroși că acești mici elevi au învățat, azi, darul de a oferi. E atât de rar în zilele acestea! Mulțumim din suflet din partea întregii echipe și vă asiguram că vom fi foarte atenți cum vom folosi fondurile, astfel încât să continuam să oferim speranță, curaj, puterea de a continua zi de zi împotriva cancerului“, au spus reprezentanții Fundației Little People România, care se ocupă cu alinarea suferințelor copiilor bolnavi de cancer.
 
Copiii de la Școala Gimnazială nr.16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din municipiul Constanța nu sunt la prima acțiune caritabilă. Și în anii trecuți, banii adunați la astfel de târguri au ajuns la cei care au nevoie de ajutor. Organizatorii susțin că astfel de acțiuni sunt menite de a-i educa pe copii în spiritul antreprenoriatului, dar și al filantropiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța ar putea fi închiriată. Deciza aparține consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 755

Proiectul pe ordinea de zi a ședinței CLM Școala Gimnazială nr. 43 Constanța va fi reabilitată (DOCUMENT)

28 Feb 2024 617

Constanța Elevii au participat la etapa județeană a Olimpiadei naționale „Lectura ca abilitate de viață”

25 Mar 2023 3548

Holiday D'sign Consult elaborează auditul energetic pentru imobilul școlii gimnaziale nr.39 Nicolae Tonitza (DOCUMENTE)

18 Apr 2022 2852

Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Costinești anunță amânarea concursului pentru postul de secretar

04 Mar 2021 2132

Constanța Tragedie la Școala nr. 16. Profesorii și părinții transmit condoleanțe familiei

19 Feb 2021 12349

Concurs pentru angajarea unui îngrijitor la Școala Primară nr. 3 Izvoru Mare

24 Oct 2020 2148

75 de ani de existență Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“, la ceas aniversar (galerie foto)

10 Apr 2020 3023

Primăria Constanța anunță licitația pentru reabilitarea și supraetajarea Școlii „Marin Ionescu Dobrogianu“

30 Mar 2020 1503

Profesorii și elevii de la Școala Gimnazială „Marin Ionescu Dobrogianu“, alături de Luana Moise

06 Mar 2020 3436

Elevul de la Școala Gimnazială nr. 6 din Constanța, care și-a înțepat un coleg cu un obiect ascutit, transferat la altă unitate de învățământ

15 Jan 2020 2187

Candoarea elevilor Şcolii Gimnaziale „Marin Ionescu Dobrogianu” a adus în suflete un „Vis de iarnă” (galerie foto)

20 Dec 2019 4484

A fost emis certificatul de urbanism pentru reabilitarea şi supraetajarea Şcolii „Marin Ionescu Dobrogianu“ din Constanţa

27 Nov 2019 2897

Premii pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 16 din Constanța la etapa națională a concursului educație rutieră Cupa DHS

25 Jun 2019 2834

Şi-au pus amprenta pe toate generaţiile de elevi… După o viaţă dedicată catedrei, învăţătoarele Daniela David, Ileana Dumitru şi Adriana Sarandi au ieşit la pensie

20 Jun 2019 6315