Testele Covid pentru elevi și preșcolari au fost livrate. Zilele de testare au fost schimbate! Care este situaţia la Constanţa. Declaraţii oficiale

  • Testele de salivă pentru elevi și preșcolari au fost livrate.
  • Părinții își vor testa copiii la doomiciliu în zilele de marți și joi.
  • Pentru Constanţa, prof. Sorin Mihai, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, a dat asigurări încă de ieri, la întrebările ZIUA de Constanţa, că testele erau pe drum, urmând ca ieri să fie distribuite părinţilor. 
Criza testelor Covid pentru copii a fost rezolvată, întrucât stocurile din depozite au fost asigurate pentru această săptămână.
 
Testele sunt distribuite în școlile din toată țara, urmând ca în zilele de marți și joi să se facă testarea la domiciliu de către părinți.
 
Amintim că, vineri, 10 decembrie 2021, următorul lot de teste ar fi trebuit să fie distribuit în școli, dar acest fapt nu a fost posibil deoarece firmele contractate nu și-au îndeplinit obligațiile.
 
Zilele de luni și vineri erau stabilite pentru testarea la domiciliu a elevilor și preșcolarilor. Având în vederea întârzierea termenului de livrare a stocurilor de teste Covid, zilele de testare la domiciliu au fost schimbate.
 
Precizări importante de la Ministerul Educației au sosit duminică, 12 decembrie 2021:
 

„Având în vedere interesul public justificat privind testarea elevilor cu teste rapide de salivă, facem următoarele precizări pentru corecta informare a publicului:
 
Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate.
 
Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi.
 
Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ. Această testare se va face de două ori pe săptămână, luni și joi sau marți și vineri, în funcție de disponibilitatea testelor.


 
De asemenea, Ministerul Sănătății a informat că este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice.ׅ“

 
Luni, 13 decembrie 2021, testele de salivă pentru elevi și preșcolari au ajuns și în județul Constanța.

 
Astfel, încă de la finele săptămânii trecute, prof. Sorin Mihai a precizat că testele vor fi distribuite în cel mai scurt unităților de învățământ din județ, organizarea fiind foarte bună. În acest sens, șeful IȘJ a explicat ieri pentru ZIUA de Constanța, că testele vor ajunge la părinții elevilor în aceeași zi în care vor fi livrate.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Elevii și preșcolarii din Constanța nu vor face teste de salivă săptămâna viitoare! Ce spune șeful IȘJ Constanța

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

EXCLUSIV Testele de salivă pentru elevii din Constanța ajung azi în școli. Ce spune șeful IȘJ Constanța

13 Dec 2021 1246

Una dintre firmele care a câștigat contractul cu Ministerul Educației, precizări despre situația livrării testelor COVID-19

11 Dec 2021 1335

Elevii și preșcolarii din Constanța nu vor face teste de salivă săptămâna viitoare! Ce spune șeful IȘJ Constanța

11 Dec 2021 1797

IPS Teodosie, despre testarea elevilor pentru COVID-19 „Copiii se simt agresaţi de această procedură foarte categorică”

09 Dec 2021 1350

Testele Covid pentru copii Discuții contradictorii între părinți - „O să-i spun copilului meu să stea departe de copilul tău netestat!“. Care este poziția oficială ISJ Constanța (FOTO+VIDEO)

04 Dec 2021 3336

Sorin Cîmpeanu, demonstrație de utilizare a testelor antigen pe baza de salivă (VIDEO)

29 Nov 2021 1674