Invatamant

Titularizare 2019. ISJ Constanţa, despre concursul naţional pentru ocuparea catedrelor declarate vacante

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a publicat calendarul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar (titularizare).
 
Până la 14 mai 2019 sunt programate înregistrarea, analizarea şi soluţionarea cererilor de concediu fără plată în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ şi transmiterea situaţiei la inspectoratele şcolare. Ulterior, pe data de 15 mai, se vor desfăşura verificarea şi publicarea listei finale reactualizate cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate pentru concurs.
 
În perioada 16-24 mai, va avea loc înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaţilor la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei 2019, la inspectoratele şcolare. Vor urma, între 17-27 mai 2019, verificarea şi avizarea dosarelor candidaţilor de către comisia judeţeană/municipiului Bucureşti de organizare şi desfăşurare a concursului şi consilierul juridic al inspectoratului şcolar.
 
Ulterior, între 28-29 mai, va urma validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidaţi sau împuterniciţii acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare şi desfăşurare a concursului. Neprezentarea la validare a absolvenţilor din promoţiile anterioare atrage după sine anularea înscrierii la concurs.
 
Perioada 10-12 iulie este rezervată absolvenţilor promoţiei 2019/absolvenţilor 2019 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic.
 
În mod excepţional, absolvenţii promoţiei 2019 (studiilor medii/postliceale/universitare de licenţă/universitare de masterat/departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot să prezinte adeverinţa de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în data de 17 iulie 2019.
 
Absolvenţii promoţiei 2019 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate numai după prezentarea adeverinţei de absolvire a studiilor/programului de
pregătire psihopedagogică. Lista candidaţilor înscrişi şi a graficului privind susţinerea probelor practice/orale şi a inspecţiilor speciale la clasă va fi afişată pe data de 30 mai.
 
Probele practice/orale şi inspecţiile speciale la clasă se vor desfăşura între 31 mai-28 iunie. În perioada 31 mai - 28 iunie pot participa la probele practice/orale şi inspecţiile la clasă şi cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată sau a căror reducere de activitate a apărut în perioada martie-iunie. Proba scrisă se va desfăşura pe data de 17 iulie. Rezultatele vor fi comunicate pe data de 23 iulie.
 
Contestaţiile vor fi înregistrate la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare va avea loc între 23 şi 24 iulie. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 24-29 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 30 iulie. Pe 31 iulie are loc repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 (şapte) pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.
 
Pe ordinea de zi a şedinţei de repartizare din data de 1 august se va discuta repartizarea cadrelor didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată prin completarea normei didactice pe perioadă determinată sau prin detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere nesoluţionată; situaţia candidaţilor cu statut de cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au obţinut media de repartizare minimum 7 (şapte), a cadrelor didactice debutante din învăţământul preuniversitar de stat şi particular, care au promovat examenul naţional pentru obţinerea definitivării în învăţământ, sesiunea 2019, pe posturi didactice/catedre
vacante complete indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.
Lista posturilor didactice/catedrelor va fi actualizată pe data de 1 august. În perioada 2-20 august 2019 vor fi emise şi comunicate deciziile de repartizare pe post/catedră.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dispar calificativele la clasele I - III, dar și profesorii de educație fizică și limbi străine. În dezbatere, o nouă „arhitectură“ a educației (galerie foto)

19 Apr 2019 440

Sistemul de titularizare a cadrelor didactice se modifică. Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța

10 Apr 2019 1696

Cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare. Lista şcolilor din judeţul Constanţa unde au mai rămas locuri libere. Grăbiţi-vă! (document)

04 Apr 2019 1170

Palmaresul Concursului Naţional de Dans „Împreună pentru Constanţa viitor” (galerie foto)

30 Mar 2019 777

Concurs organizat de ISJ Constanţa KMG International susţine Olimpiada Naţională de Chimie

22 Mar 2019 657

ISJ Constanţa 59 de centre de organizare şi desfăşurare a simulării examenului de Bacalaureat

12 Mar 2019 990

Au fost publicate rezultatele Olimpiadei de Limba şi literatura română. Cine sunt elevii constănţeni calificaţi la faza naţională a concursului

11 Mar 2019 2981

În ajutorul absolvenţilor de gimnaziu din Constanţa Târgul ofertelor educaţionale din învăţământul profesional „Ştiu să-mi aleg meseria“

08 Mar 2019 1002

Înscrierea în învăţământul primar 2019-2020. ISJ Constanţa a publicat lista centrelor pentru evaluarea preşcolarilor

07 Mar 2019 1580

ISJ Constanţa, precizări privind transferul personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate

26 Feb 2019 1553

ISJ Constanța, anunț importat pentru personalul didactic pensionat care solicită reîncadrarea în funcţie

10 Feb 2019 2794

Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ va rămâne fără director? Ce au decis magistraţii constănţeni? ISJ Constanţa aşteaptă decizia oficială

30 Jan 2019 4174

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2550

Inspectoratul Școlar Județean Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

30 Dec 2018 3348

Posturi vacante la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa

05 Dec 2018 1703