Invatamant

„Transform“ - programul „Creatorilor de viitor“, inaugurat la Școala nr. 18 „Jean Bart“ Patru povești de succes, sursă de motivație pentru elevi

Agenda de activități dedicate aniversării celor 87 de ani ai Școlii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” din Constanța - poate cea mai prietenoasă unitate școlară din municipiul Constanța, ale cărei porți nu sunt închise niciodată pentru elevii ei - a cuprins activități extrem de diverse, colectivul profesoral știind permanent să fie în pas cu generația Z.
 
Din același registru, al trendului actual în educație, fac parte și Dialogurile Transform, evenimente ce pun față în față creatori de viitor, liceeni interesați să-și creeze un spectru cât mai larg și informat al viitorului lor profesional și creatorii de prezent, cei care performează și schimbă societatea de astăzi.
 
Ce îmi doresc de la viitorul meu? Ce job mi se potrivește cel mai bine? Ce satisfacții îmi oferă acest job? Va mai exista meseria mea peste 10 ani? Iar șirul poate continua. Sunt doar câteva exemple de întrebări pe care orice licean ar trebui să și le pună în parcursul său educațional. Sunt întrebări ce au la bază nevoia tinerilor de a fi orientați profesional și de fi conectați cu specialiști în diverse domenii.
 
Pornind de la această nevoie, Asociația 11even împreună cu liceeni parte ai programului „Creatori de viitor” și cu sprijinul Kaufland România și-au asumat să ofere cadrul necesar prin care să răspundă acestor întrebări. Evenimentul din Constanța a fost organizat cu sprijinul conducerii Școlii Gimnaziale nr. 18 Jean Bart din Constanța și al prof. psiholog Daniela Ghițoiu, președinte al Asociației TEAM Constanța.
 
Și astfel, patru povești de succes au devenit sursă de motivație și optimism pentru 135 de elevi din liceele constănțene, adunați în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța.
Elena Frâncu - fostă vicecampioană mondială cu echipa de handbal a României, Mădălina Petrencu - actriță, Felicia Macaleț - reporter, și Mădălin Roșioru - profesor, autor de cărți și traducător, patru oameni ambițioși, devotați, cu o carieră impresionantă, au împărtășit, nu doar o simplă poveste, ci propria experiență de viață. Misiune dificilă în doar 20 de minute, însă tinerii au fost extrem de încântați și participativi, dornici să absoarbă fiecare povață.
 
Cum poți deveni stăpân pe propriul destin?, întreba un elev prezent la eveniment. Ei bine, muncește cu dăruire! Urmează-ți visul și alege-ți cariera cu inima! Toate meseriile sunt la fel de valoroase. Alege ce este al tău și muncește cu devotament!, sunt concluziile acestui eveniment, moderat de eleva Anja-Alexandra Mogoșanu, ea însăși în situația de a face alegeri privitoare la carieră în acest an.
 
Sursa foto: Facebook Anja Mogoșanu
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 1086

Imagini de la eveniment Constanţa. Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, în mijlocul copiilor de la Şcoala „Jean Bart“ (galerie foto + video)

22 May 2019 1781

Premieră pentru elevii Școlii gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” Locul I pentru „ecranizarea” cărții „Tropice Tâmpe”, semnată Florin Bican

20 May 2019 1076

Amplă participare la a cincea ediţie a Concursului Naţional „DIVERSITAS“ Şcoala „George Enescu“ din Năvodari promovează dialogul intercultural (galerie foto)

17 Apr 2019 942

#citeșteDobrogea Corneliu Marinescu, un matematician pasionat de istoria Dobrogei

20 Mar 2019 954

UPDATE 100 de ani de existenţă ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa. Ministrul Educaţiei, prezent la eveniment (galerie foto)

18 Jan 2019 3064

Post vacant la Școala Gimnazială nr. 18 Jean Bart din Constanța. Când are loc concursul

12 Jan 2019 1094

Mai multe unități de învățământ vor fi închise următoarele două zile din cauza vremii. Ce județe sunt vizate

16 Dec 2018 395

Constanța ReStart în acțiune din nou Impresionantă mobilizare la Școala nr. 24 Ion Jalea (galerie foto)

20 Oct 2018 3494

Decese Constanţa 18 octombrie 2018

18 Oct 2018 1117

Se fac angajări la Școala Gimnazială nr. 18 Jean Bart din Constanța

26 Aug 2018 1395

Examenul de definitivare are loc pe 18 iulie. Profesorii din Constanţa, aşteptaţi la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“

17 Jul 2018 1431

Nava-Școală „Mircea” va acosta în Portul Tivat din Muntenegru

17 Jun 2018 884

Ultimă oră! Admitere Liceul Militar de Marină. Ce subiecte vor primi candidaţii (galerie foto)

18 May 2018 7108

Elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ au filmat... „Pentru Independență“. Premiera filmului, pe 9 mai

08 May 2018 4739