Trei şcoli din Constanţa, în atenţia consilierilor locali constănţeni. Unităţile de învăţământ vor fi reabilitate

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Constanţa din 29 mai 2018 se află şi trei proiecte de hotărâre privind aprobarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru trei unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa: Şcoala Gimnazială nr. 8 , Şcoala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“ şi Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“.
 
Este vorba despre:
- proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa“;
- proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 17 Ion Minulescu Constanţa“;
- proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoală Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanţa“.
 

Creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale nr. 8

 
Valoarea estimată a investiţiei „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa“ este de 3.637.000,03 lei fără TVA, respectiv 4.322.336,45 de lei cu TVA. Ridicată în anul 1964, Şcoala Gimnazială nr. 8 este o construcţie cu regim de înălţime P+1 etaj, realizată în etape succesive, după cum urmează: în anul 1964 a fost construit corpul A - şcoala veche, în anul 1972 au fost construite corpurile C şi B - şcoala nouă. Realizată cu materiale, tehnologii şi concepţii arhitecturale din perioada menţionată anterior, imobilul a acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică şi morală, funcţionarea lui în prezent realizându-se cu consumuri energetice însemnate.
 
Creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale nr. 17 „Ion Minulescu“
 
Valoarea estimată a investiţiei „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 17 Ion Minulescu Constanţa“ este de 3.108.587,58 de lei fără TVA, respectiv 3.694.419,72 de lei cu TVA. Ridicată în anul 1967, clădirea Şcolii Gimnaziale nr. 17 „Ion Minulescu“ este o construcţie cu regim de înălţime P+2 etaje. Realizată cu materiale, tehnologii şi concepţii arhitecturale din perioada menţionată anterior, imobilul a acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică şi morală, funcţionarea lui în prezent realizându-se cu consumuri energetice însemnate.
 

Creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“

 
Valoarea obiectivului de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanţa“ este de 3.983.194,9 lei fără TVA şi 4.733.697,53 de lei cu TVA. Ridicată în 1980, clădirea Şcolii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ este o construcţie cu regim de înălţime P+2 etaje. Realizată cu materiale, tehnologii şi concepţii arhitecturale din perioada menţionată anterior, imobilul a acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică şi morală, funcţionarea lui în prezent realizându-se cu consumuri energetice însemnate.
 
„Luând în considerare obiectivele şi acţiunile care sunt sprijinite prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020 / Axa prioritară 3 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri publice, SUERD/1, precum şi cu cerinţele Ghidului solicitantului - condiţii generale de accesare a fondurilor, este oportună pregătirea proiectelor «Creşterea eficienţei energetice a imobilelor Şcoală Gimnazială nr. 8 Constanţa, Şcoală Gimnazială nr. 17 Ion Minulescu şi Şcoală Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir», în vederea depunerii spre finanţare.

 
În acest sens, ţinând cont de cerinţele ghidului solicitantului, s-a impus elaborarea documentaţiei tehnico-economice, faza DALI. Având în vedere prevederile art. 44, alin. (1), din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la competenţele de aprobare a documentaţiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiţii; în temeiul prevederilor art. 45, alin. (6) din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, iniţiez proiectul de hotărâre privind obiectivele de investiţii «Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 38, Dimitrie Cantemir, Constanţa», «Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 17 Ion Minulescu Constanţa» şi «Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoală Gimnazială nr. 8 Constanţa» şi
cheltuielile legate de proiect în vederea finanţării acestora în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020“.

 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta cele trei proiecte de hotărâre.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești bune pentru veteranii din teatrele de operații! Ce decizie s-a luat în ședința Consiliului Local Municipal Constanța

29 Mar 2024 461

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1049

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1023

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 1074

Un spațiu comercial, situat în incinta Grupului Școlar „Virgil Madgearu“, preluat în domeniul privat al municipiului Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 473

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 679

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 602

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa un centru de activități sportive și culturale destinat copiilor din medii defavorizate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 659

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 424

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 629

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 624

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 574

Ședință CLM Constanța Este așteptată aprobarea devizului general actualizat pentru investiția care vizează amenajarea de noi locuri de joacă în municipiu (DOCUMENT)

24 Mar 2024 656

Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 842

Ședință a CLM Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 al societății Termoficare Constanța SRL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 510