Trupă de teatru universitar francofon înființată la Universitatea Ovidius din Constanța

Trupă de teatru universitar francofon înființată la Universitatea Ovidius din Constanța. Foto: UOCLa Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța (UOC), în cadrul specializării Limba și literatura franceză, a fost înființată trupa de teatru universitar francofon, Les Métamorphoses d’Ovidius.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, manifestările teatrale sunt destinate tuturor tinerilor francofoni din UOC și se desfășoară în fiecare vineri, între orele 09:00 – 11:00, la Lectoratul Francez din Campusul universitar, corp A (sala 128). Activitățile desfășurate vizează dezvoltarea spontaneității și creativității studenților prin exprimarea orală în limba franceză, dar și încurajarea spiritului de lucru în echipă prin formarea deprinderilor de ascultare a partenerului de joc, de respectare a diferențelor și a disciplinei de lucru.

„Concepută ca o modalitate privilegiată de optimizare a învățării limbii franceze prin tehnici ludice, trupa de teatru Les Métamorphoses d’Ovidius le permite tinerilor actori să se confrunte atât cu ei înșiși, cu propriile lor emoții și trăiri, cât și cu alți tineri actori amatori, prin inserția în rețele naționale și internaționale de teatru universitar francofon”, precizează prof. univ. dr. habil. Monica Vlad.


Trupa de teatru Les Métamorphoses d’Ovidius a fost înființată în parteneriat cu Centrul de cercetare și creație artistică INTERART al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” (ANMGD) din Cluj Napoca și cu Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) și este coordonată de prof. univ. dr. Anca-Daniela Mihuț (ANMGD), alături de drd. Alina Grigore și Marylis Lafitte, stagiară franceză.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii din trupa de teatru francofon Amphithéâtre a Liceului Teoretic Ovidius, pe scena festivalului Amifran din Arad

22 Oct 2019 5179

Premiu pentru trupa de teatru a Liceului „Ovidius“

02 Nov 2018 3467

Elevi ai Liceului Teoretic Ovidius, premiaţi la un festival internaţional de teatru

12 Apr 2017 4007

Comunicat de presa teatru francofon

18 Feb 2016 1417

„Un, deux, trois… Soleil” au spus micii elevi ovidişti la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon din Sorrento, Italia

18 Feb 2016 1589