Invatamant

Unitățile școlare din județul Constanța – pilot în monitorizarea segregării școlare (galerie foto)


La aproape două luni de la debutul noului an școlar, ieri, la Palatul Copiilor, a avut loc prima întâlnire a inspectorului școlar general Petrică Miu cu directorii unităților de învățământ din județul Constanța, prilejuită de implementarea proiectului referitor la Metodologia pilot de monitorizare a segregării școlare, pus în dezbatere de Ministerul Educației Naționale.
Prof. Anca Dragomir, coordonatoarea acestui proiect din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, împreună cu Anefi Icbal, le-a vorbit directorilor prezenți despre acest proiect aflat în pilotare, deocamdată în trei județe: Constanța, Iași și Maramureș.

Probabil că majoritatea dintre dvs cred că segregarea școlară e referă doar la copiii de etnie romă, dar veți afla în urma acestei sesiuni de informare că mai există mai multe tipuri de segregare școlare. Din punct de vedere teoretic și conceptual există cinci tipuri de segregare: segregarea pe criteriu etnic, segregarea pe criteriul dizabilităților, al copiilor cu cerințe educaționale speciale, pe criteriul statului socio-economic al părinților, familiilor, pe criteriul performanțelor școlare și pe criteriul mediului de rezidență al elevilor. Fiecare se împarte apoi în patru: segregare la nivelul unității de învățământ, segregarea la nivelul clădirilor unei unități de învățământ, segregarea la nivelul claselor și segregarea la nivelul ultimelor două bănci”, a descris, sintetic, prof. Dragomir în deschiderea întâlnirii .

Concret proiectul dispune de o platformă în care vor fi integrate toate informațiile legate de elevi, părinți, familiile acestora, astfel încât fiecare unitate va primi un scor de segregare școlare.
Directorii au aflat, ieri, care sunt etapele acestei monitorizări, respectiv: prima etapă, generală, pentru toate unitățile de învățământ; ulterior după obținerea scorului, doar anumite unități vor rămâne în monitorizare.


Citește și:

Peste 400 de elevi din județul Constanța, beneficiari ai Programul de stat ”Bani de liceu“. De la ce licee provin
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

parinte

30 Oct, 2019 15:43

"Segregarea scoala pe criteriul perfomantelor scolare" sa NU se creada/inteleaga ca exista doar pentru cei cu note mici, ea exista chiar si pentru acei elevi care au merite deosebite la invatarura, terminand anii scolari anteriori cu note maxime sau aproape maxime; care nu se mediteaza de aceea pun multe intrebari profesorului de la clasa la lectiile care se predau (nu din lectiile care fac obiectul de studiu al anilor trecuti pentru ca au "uitat") si care au rezultate excelente la olimpiadele scolare - Atentie : la etapele nationale !!! Una din explicatii ar fi ca majoritatii nu ii vine sa creada ca exista si asa elevi de aceea toti cei care fac nota discordanta, care sunt diferiti de marea masa (in sensul redat mai sus) sunt criticati, desconsiderati, exclusi si chiar jgniti, etichetati cu apelativul "tocilar". Pentru ca nimeni nu va face nimic pentru voi, eu va urez felicitari si va dorec mult succes in continuare acestor elevi

Articole asemanatoare

Directorii unităților de învățământ din Constanța, convocați în ședință. Ce se va discuta

28 Oct 2019 1040

Palatul Copiilor din Constanţa îşi deschide porţile pentru un nou an şcolar

28 Sep 2019 1123

Festivitate de deschidere a anului şcolar, la Palatul Copiilor Constanţa

27 Sep 2019 475

Anunţ RADET Mai multe zone din Constanţa, fără apă caldă

23 Sep 2019 538

A IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Antic pentru Elevi

30 Jul 2019 565

Festivalul Naţional de Teatru Antic pentru Elevi, la Constanța

29 Jul 2019 489

Distracţie la Gravity Park din Constanţa. Accesul, gratuit

25 Jul 2019 740

Revista presei locale

03 Jul 2019 570

Constănţeanul supărat Un grup de sportivi cer permisiunea şi sprijinul autorităţilor pentru reabilitarea parcului de la Palatul Copiilor

03 Jul 2019 4134

Constanța. Care sunt rezultatele competiţiilor şcolare „Prietenii Pompierilor” şi „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

31 May 2019 717

Dispar calificativele la clasele I - III, dar și profesorii de educație fizică și limbi străine. În dezbatere, o nouă „arhitectură“ a educației (galerie foto)

19 Apr 2019 1400

Cei mai mici actori constănțeni se întrec la Festivalul „Căsuța de turtă dulce” (galerie foto)

20 Mar 2019 811

Descoperire macabră în apropierea Palatului Copiilor din Constanța. Ce au găsit polițiștii într-o clădire dezafectată

28 Jan 2019 975

Revista presei locale

23 Jan 2019 717

Precauţii contra urşilor Înviorare la bustul gol, la -10 grade Celsius, în zăpadă, pentru înotătorii de la Palatul Copiilor Constanţa (galerie foto)

05 Jan 2019 2429