Unitățile școlare din județul Constanța – pilot în monitorizarea segregării școlare (galerie foto)


La aproape două luni de la debutul noului an școlar, ieri, la Palatul Copiilor, a avut loc prima întâlnire a inspectorului școlar general Petrică Miu cu directorii unităților de învățământ din județul Constanța, prilejuită de implementarea proiectului referitor la Metodologia pilot de monitorizare a segregării școlare, pus în dezbatere de Ministerul Educației Naționale.
Prof. Anca Dragomir, coordonatoarea acestui proiect din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, împreună cu Anefi Icbal, le-a vorbit directorilor prezenți despre acest proiect aflat în pilotare, deocamdată în trei județe: Constanța, Iași și Maramureș.

Probabil că majoritatea dintre dvs cred că segregarea școlară e referă doar la copiii de etnie romă, dar veți afla în urma acestei sesiuni de informare că mai există mai multe tipuri de segregare școlare. Din punct de vedere teoretic și conceptual există cinci tipuri de segregare: segregarea pe criteriu etnic, segregarea pe criteriul dizabilităților, al copiilor cu cerințe educaționale speciale, pe criteriul statului socio-economic al părinților, familiilor, pe criteriul performanțelor școlare și pe criteriul mediului de rezidență al elevilor. Fiecare se împarte apoi în patru: segregare la nivelul unității de învățământ, segregarea la nivelul clădirilor unei unități de învățământ, segregarea la nivelul claselor și segregarea la nivelul ultimelor două bănci”, a descris, sintetic, prof. Dragomir în deschiderea întâlnirii .

Concret proiectul dispune de o platformă în care vor fi integrate toate informațiile legate de elevi, părinți, familiile acestora, astfel încât fiecare unitate va primi un scor de segregare școlare.
Directorii au aflat, ieri, care sunt etapele acestei monitorizări, respectiv: prima etapă, generală, pentru toate unitățile de învățământ; ulterior după obținerea scorului, doar anumite unități vor rămâne în monitorizare.


Citește și:

Peste 400 de elevi din județul Constanța, beneficiari ai Programul de stat ”Bani de liceu“. De la ce licee provin
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

parinte

30 Oct, 2019 15:43

"Segregarea scoala pe criteriul perfomantelor scolare" sa NU se creada/inteleaga ca exista doar pentru cei cu note mici, ea exista chiar si pentru acei elevi care au merite deosebite la invatarura, terminand anii scolari anteriori cu note maxime sau aproape maxime; care nu se mediteaza de aceea pun multe intrebari profesorului de la clasa la lectiile care se predau (nu din lectiile care fac obiectul de studiu al anilor trecuti pentru ca au "uitat") si care au rezultate excelente la olimpiadele scolare - Atentie : la etapele nationale !!! Una din explicatii ar fi ca majoritatii nu ii vine sa creada ca exista si asa elevi de aceea toti cei care fac nota discordanta, care sunt diferiti de marea masa (in sensul redat mai sus) sunt criticati, desconsiderati, exclusi si chiar jgniti, etichetati cu apelativul "tocilar". Pentru ca nimeni nu va face nimic pentru voi, eu va urez felicitari si va dorec mult succes in continuare acestor elevi

Articole asemanatoare

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 289

Palatul Copiilor Constanța Înotătorii, patru medalii și recorduri personale în Grecia, la „Ivanofeia“, întrecere internațională (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 970

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1036

„Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța” O nouă viață pentru Palatul Copiilor din Constanța

03 Mar 2024 577

Constanța. Palatul Copiilor natație Matei Diaconescu, mezinul echipei, a împlinit zece ani. Cadoul și l-a făcut la concursul de la Târgoviște! (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 Mar 2024 1379

Primăria Constanța „Cetățenii din municipiu, invitați să se implice în activitățile de regenerare urbană a Palatului Copiilor”

15 Feb 2024 618

Județul Constanța, pe locul I la numărul de laboratoare inteligente

19 Jan 2024 927

Natație Constanța Matei Silivestru, medalii de aur și de argint și record național (GALERIE FOTO)

20 Dec 2023 980

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru a corectat un record național, în Slovenia, la Concursul Țărilor Central Europene (GALERIE FOTO)

28 Nov 2023 1545

Ziua Dobrogei, marcată de elevii din județul Constanța! Spectacol impresionant pe scena Palatului Copiilor Constanța

14 Nov 2023 1252

LIVE TEXT Manifestare de Ziua Dobrogei la Biblioteca Județeană Constanța intitulată "Istorie și Civilizație în Dobrogea Multiculturală" (FOTO +VIDEO)

14 Nov 2023 1149

Ziua Dobrogei, celebrată și de Inspectoratul Școlar Județean Constanța

13 Nov 2023 925

Ziua Dobrogei 2023 Evenimentul „Istorie și Civilizație în Dobrogea Multiculturală” – Ediția I, la Biblioteca Județeană Constanța

10 Nov 2023 1345

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru, selecționat în echipa României, pentru „Concursul Țărilor Central Europene“ din Slovenia

15 Oct 2023 1619

Competiție de șah pentru elevii din Constanța. Iată când va avea loc

13 Sep 2023 949