Universitatea Ovidius a organizat primul seminar online pe tema utilizării tehnologiei informatice Blockchain în economie și finanțe

  • În perioada ianuarie 2019 – august 2021, este implementat de UOC Proiectul „Blockchain for Entrepreneurs – a non-traditional Industry 4.0 curriculum for Higher Education” (https://blocks.ase.ro/ ) 
La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a avut loc primul webinar în cadrul proiectului „Blockchain for Entrepreneurs - a non-traditional Industry 4.0 curriculum for Higher Education” (BLOCKS), realizat din fonduri europene prinprogramul Erasmus Plus, Parteneriate Strategice (Acțiunea Cheie 2).
Potrivit lect. univ. dr. Gabriela Badea, primul seminar online al proiectului „Blockchain for Entrepreneurs - a non-traditional Industry 4.0 curriculum for Higher Education” (BLOCKS) s-a desfășurat ca o masă rotundă unde au fost abordate teme legate de tehnologia informatică Blockchain.

„Evenimentul a fost transmis live pe pagina de site-ului de socializare (Facebook) a Project Blocks unde a înregistrat peste 5000 de vizualizări, discuțiile având loc între membrii echipei de implementare din cadrul UOC: lect. univ. dr. George Cîrlig, lect. univ. dr. Marian Ciucă, asist. univ. dr. Dorin Iordache și invitații speciali: lect. univ. dr. Alexandru Bobe – Prorector UOC pentru digitalizare, studenți și alumni, alături de membrii echipei „Ovidius” de implementare a proiectului, Anton Rog - Directorul Centrului Național Cyberint România, Iulian Florescu – Cornerstone Technologies, Marius Băisan și Răducu Roman – Softbinator Technologies”, a declarat coorodnatorul proiectului, lect. univ. dr. Gabriela Badea.

Proiectul „Blockchain for Entrepreneurs – a non-traditional Industry 4.0 curriculum for Higher Education” (https://blocks.ase.ro/ ) este implementat de UOC în perioada ianuarie 2019 – august 2021, în parteneriat cu ZITEC COM SRL și Academia de Studii Economice București - liderul de proiect și reunește o echipă de parteneri din alte patru țări - Tallinn University of Technology (Estonia), Mathemagenesis IKE (Grecia), Viteco SRL (Italia) și Baltijas Batoru Academija (Letonia). Din bugetul total al proiectului - de aproximativ 390.000 Euro, Universității „Ovidius” îi revin aproximativ 54.000 Euro.

Obiectivul proiectului constă în identificarea nivelului de cunoaștere a tehnologiei Blockchain în fiecare țară parteneră în proiect, elaborarea unui curriculum bilingv, în limbile română și engleză, și comunicarea acestuia către cadre didactice, studenți, antreprenori și toți cei interesați să afle detalii despre subiect. 

Materialele de învățare și aplicațiile tehnologiei Blockchain vor fi transmise prin intermediul unei platforme de tip e-learning, realizată în cadrul proiectului. Aceasta va fi disponibilă în curând pe site-ul proiectului și prin intermediul unui joc interactiv, ce va putea fi accesat pe același site: https://blocks.ase.ro/.

La finalul lunii martie, Universitatea Ovidius din Constanța va organiza un nou webinar ce va fi transmis live pe pagina de Facebook a proiectului, tema acestui eveniment fiind legată de aplicații care utilizează tehnologia Blockchain, nu doar Bitcoin, respectiv cryptomonede, ci și altele, implementate deja în România și în întreaga lume.

Literatura de specialitate identifică drept primele cinci avantaje ale tehnologiei blockchain: protejarea drepturilor; crearea unei economii distribuite; eliminarea taxelor, protejarea și controlul datelor și compensaţie pentru producători.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța organizează sesiunea anuală de comunicări științifice

16 Apr 2021 196

Lansarea proiectului „CONSTANȚA spune NU Hepatitei C”. Cum vor fi testați gratuit locuitorii din zonele de risc

10 Apr 2021 1792

A fost lansat proiectul „CONSTANȚA spune NU hepatitei C!”. Ce spun specialiștii

09 Apr 2021 547

La Universitatea Ovidius din Constanța se lansează proiectul științific „Constanța spune NU hepatitei C”

08 Apr 2021 357

Universitatea „Ovidius” din Constanța O nouă serie de workshopuri pentru pasionații de informatică

08 Apr 2021 645

#citeșteDobrogea Dobrogeanul Alexandru Claudian, în panteonul personalităților științei și culturii românești

08 Apr 2021 1662

#citeșteDobrogea Trei ani de la dispariția academicianului Șerban Papacostea. A cunoscut condițiile de infern ale lagărului de la Canal

06 Apr 2021 1629

#ConstanțaEsteBine Studenţii ovidieni au creat o aplicaţie de identificare a destinaţiilor turistice cu o rată bună de protecţie la Covid-19

01 Apr 2021 1108

Fosta mare handbalistă Narcisa Lecuşanu şi-a lansat la Constanţa cartea „Povestea vieţii mele”

31 Mar 2021 2247

Universitatea Ovidius din Constanța a obținut noua Cartă Erasmus Plus pentru Învățământul Superior

30 Mar 2021 814

Facultatea de Construcții a Universității Ovidius din Constanța a organizat primul workshop în domeniul proiectării asistate de calculator, pentru studenți

30 Mar 2021 729

Startul caravanei naţionale de lansare a cărţii „Povestea vieții mele”, scrisă de fosta handbalistă Narcisa Lecuşanu, se dă la Constanţa

29 Mar 2021 2295

Studenții facultăților de Arte și Istorie participă la un Atelier de icoane pe sticlă

24 Mar 2021 988

Studenții facultăților de Arte și Istorie participă la un Atelier de icoane pe sticlă

24 Mar 2021 509

Conferință despre literatură chineză la Facultatea de Litere

24 Mar 2021 1121