Universitatea Ovidius Continuă demersurile pentru înfiinţarea programului de studii de Teologie islamică pastorală

  • Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), a găzduit o nouă întâlnire bilaterală pentru evaluarea etapelor parcurse pentru realizarea obiectivelor din cadrul parteneriatului de colaborare cu Universitatea de stat Trakya, din Edirne – Turcia.
  • Discuţiile au reiterat interesul partenerilor pentru înfiinţarea unei catedre de Limbă şi civilizaţie română în cadrul Departamentului de Limbi balcanice, la Universitatea Trakya, şi posibilitatea organizării unor programe bilaterale de studii, cu dublă licenţiere, prin Programul Erasmus.
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), a găzduit miercuri, 3 martie, o nouă întâlnire bilaterală pentru evaluarea etapelor parcurse pentru realizarea obiectivelor din cadrul parteneriatului de colaborare cu Universitatea de stat Trakya, din Edirne – Turcia.

Întâlnirea, prezidată de rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a avut loc cu ocazia vizitei la Constanţa a prorectorului Universității Trakya, prof. dr. Murat Türkyilmaz.

„Suntem bucuroși că întreprindem noi pași în vederea realizării proiectelor din parteneriatul cu Universitatea Trakya și că putem identifica noi oportunități de lucru în diverse domenii de studiu și cercetare”, a declarat, în deschiderea întâlnirii, rectorul UOC.

Discuţiile au reiterat interesul partenerilor pentru înfiinţarea unei catedre de Limbă şi civilizaţie română în cadrul Departamentului de Limbi balcanice, la Universitatea Trakya, şi posibilitatea organizării unor programe bilaterale de studii, cu dublă licenţiere, prin Programul Erasmus.

În acest context au fost aprofundate detalii tehnice necesare înființării programului internațional de Limba și literatura română, cu dublă licențiere, în parteneriat cu Universitatea Trakya din Turcia.

„Această colaborare este extrem de importantă pentru noi și ne vom strădui să explorăm cele mai eficiente oportunități de colaborare, în vederea înființării programului și acreditării acestuia de către ARACIS. Pentru a putea îndeplini normele impuse de sistemul Bologna, propunem varianta de studii 1 + 3 ani, în care primul an este cel pregătitor de limba română, următorii fiind reprezentați de un ciclu complet de studii, finalizat cu diplomă de licență”, a precizat decanul Facultății de Litere a UOC, conf. univ. dr. Alina Buzatu.

La rândul său, prorectorul Murat Türkyilmaz a afirmat că anual, peste 25.000 de studenți străini solicită înscrierea la Universitatea Trakya şi aproximativ 5.000 sunt admiși, unii dintre aceştia putând să opteze, în viitor şi pentru studiul Limbii şi literaturii române în cadrul unui program internațional, ce poate să fie acreditat de ambele universităţi.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, oaspeţii au fost informaţi despre faptul că UOC, prin Facultatea de Teologie, răspunde favorabil solicitării de înființare a programului de studii Teologie islamică pastorală, rectorul Dan Marcel Iliescu explicând că urmează să se inițieze demersuri oficiale în acest sens.

Prezent la reuniune, Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, a declarat: „Mă bucur să îmi aduc aportul pentru realizarea acestui program de teologie islamică, unic, scopul nostru fiind să avem o programă analitică foarte bine pusă la punct și să sprijinim calitatea actului educațional”.

Oaspeţii turci au mai propus extiderea colaborării şi în direcţia proiectelor cu finanțare europeană în domeniul identificării microparticulelor de plastic din apa Mării Negre și stimularea reluării mobilităților în cadrul programului Erasmus +.

La întâlnire au participat şi: Consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, prorectorul pentru educație și managementul calității, prof. univ. dr. Elena Condrea, prorectorul pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți, prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță și președintele Senatului UOC, prof. univ. dr. Diane Vancea.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți Directorul Departamentului Strategii Academice și Managementul Calității, prof. univ. dr. ing. Ionela Popovici, decanul Facultății de Teologie, prof. univ. dr. Bogdan Moise și conf. univ. dr. Veronica Nedelcu.


Sursa foto: UOC

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii în vizită la Universitatea Ovidius din Constanța

28 Mar 2024 422

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 596

Universitatea Ovidius din Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”? (FOTO)

27 Mar 2024 433

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, ES Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

27 Mar 2024 417

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 344

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1234

In memoriam acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa

24 Mar 2024 515

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 785

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 429

Se împlinesc 34 de ani de la fondarea Universităţii Ovidius din Constanţa

20 Mar 2024 634

Zilelor Porților Deschise Universitatea Ovidius din Constanța își prezintă oferta educațională

20 Mar 2024 457

Justiție Constanța Cererea de preschimbare a termenului de judecată, formulată de fostul rector Dănuț Epure, respinsă de magistrați

19 Mar 2024 584

Conferința „Dragoste, Rușine, Ură- despre Emoții și Buna Ordine în Țările Române, sec. XVIII-XIX”, la Universitatea Ovidius din Constanța

13 Mar 2024 500

Cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, la Universitatea Ovdius din Constanța

12 Mar 2024 398