Universitatea Ovidius din Constanța a participat la o conferință internațională în domeniul sportului

Imagine de la eveniment, foto: UOC
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la conferința anuală Sports Infrastructure by Europe tackling modern challenges: Management, sustainability, financing, polyvalence, acțiune realizată în cadrul proiectului Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), finanţat prin Programul european Erasmus Plus, informează conf. univ. dr. Antoanela Oltean, managerul proiectului din partea UOC.

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost organizat de European Platform for Sport Innovations (EPSI), în colaborare cu Associazione Impianti Sportivi (AIS), la Bergamo, în Italia, și a avut drept obiectiv crearea unor liste de noi priorități pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană.


„În cadrul conferinței au fost abordate subiecte precum sustenabilitatea în sport și vitalitatea la locul de muncă, iar participanții au realizat un schimb de idei și bune practici pentru creionarea unor intenții de finanțare care să fie fructificate în propunerile viitoare. De exemplu, digitalizarea sporturilor, prin utilizarea inteligenței artificiale sau a realității virtuale și augmentative este un subiect pe care îl putem viza în cadrul unui proiect viitor, având avantajul de a contribui la îndeplinirea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), prezentate în Agenda 2030”, precizează conf. univ. dr. Antoanela Oltean.


Proiectul PLAYS își propune să încurajeze participarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, la activități fizice și sportive, pentru îmbunătățirea aspectelor psiho-fizice și sociale ale vieții cotidiene. De asemenea, proiectul conține și activități educaționale pentru promovarea abilităților digitale și sustenabilitatea mediului., transmit reprezentanții UOC. 

Proiectul Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), contract nr. 101049381, finanțat cu 400.000 de Euro prin Programul Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este realizat în cadrul unui consorţiu din care fac parte nouă organizații, Universitatea Ovidius din Constanța (România) având calitatea de instituție coordonatoare. Celelalte organizații implicate sunt: European Culture and Sport Organization (Italia), Verde Foundation (Polonia), Portuguese Swimming Federation (Portugalia), Italian Association of Culture and Sport (Italia), International Workers and Amateurs in Sports Confederation (Austria), Nova Child (Franța), Asociația CPDIS (România), Stichting Sportservice Noord-Brabant (Țările de Jos).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1224

Universitatea Ovidius din Constanța organizează finala regională în cadrul competiției muzicale „Europavox Campus” 2024

06 Mar 2024 421

Universitatea „Ovidius” din Constanța, vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Atletism 2024 (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 754

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, în instanță cu Universitatea Ovidius! Când începe procesul

16 Feb 2024 1167

Proiectul ESPERO II, al Universității Ovidius din Constanţa a ajuns la final

28 Dec 2023 651

Procurorii acuză - delapidare la Universitatea „Ovidius” din Constanța! Dosarul se va rejudeca în parte

23 Dec 2023 7785

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, dă în judecată Universitatea Ovidius Constanța!

19 Dec 2023 13347

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la evenimentul internațional „Higher Education European Networking Summit” (FOTO)

13 Dec 2023 807

Final de proces în dosarul privind presupusa delapidare a Universității „Ovidius” din Constanța! Când va fi luată decizia finală

24 Nov 2023 1050

Universitatea Ovidius Constanța a organizat un workshop internațional despre strategiile de cooperare în învățământul superior

24 Nov 2023 691

Știri Constanța Workshop despre energia regenerabilă și eficiența energetică, la Universitatea Ovidius din Constanța

10 Nov 2023 823

Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, termen la Tribunalul Ilfov! Cere revizuirea dosarului în care a fost condamnat

17 Oct 2023 1196

Studenții internaționali, întâmpinați de Universitatea Ovidius Constanța la evenimentul „Welcome Days in OUC”

09 Oct 2023 833

Afaceristul Liviu Mănăilă va asigura paza la Universitatea „Ovidius“ din Constanța! (DOCUMENT)

19 Sep 2023 950

Studenți ai Universității Ovidius din Constanța generează soluții practice la Școala de vară de inovare și antreprenoriat – OIESS

18 Sep 2023 967