Universitatea Ovidius din Constanţa a primit „Premiul pentru Inovare”

La începutul lunii ianuarie a. c, Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a intrat în posesia „Premiului pentru Inovare” şi a Trofeului, acordate de Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru activitatea ştiinţifică din anul 2021, informează prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, prorectorul pentru cercetare şi invovare citat de Biroul de Presă al Universității Ovidius Constanța.  

Potrivit sursei citate, onorantele distincţii răsplătesc munca prof. univ. dr. Ticuța Negreanu-Pîrjol în calitatea de autor corespondent al brevetului de invenţie pentru patentul industrial intitulat „Proces de obţinere al unui fertilizator ecologic biocomposit” (Ecological fertilizer biocomposit and process for obtainig it), prezentat anul trecut la Salonul de Invenţii. 

Referindu-se la acest eveniment, autoarea brevetului de invenţie şi coordonatoare a colectivului de cercetare din cadrul UOC, prof. univ. dr. Ticuța Negreanu-Pîrjol, spune că invenția se referă la un biocompozit fertilizator ecologic ce are ca materii prime două biomase reziduale naturale nevalorificate până în prezent, biomasă marină de origine vegetală și animală și nămol rezidual provenit de la stații de tratare ape uzate, acesta fiind destinat ameliorării, refacerii calității și fertilizării solurilor în agricultură, horticultură, viticultură și silvicultură.   

„Am primit în prima zi lucrătoare a acestui an un pachet-surpriză prin poştă de la Rectoratul Universității Politehnice Bucureşti și astfel am aflat cu bucurie că Universitatea Ovidius din Constanța a primit, ca apreciere a activității de cercetare-inovare desfășurate în 2021, Premiul „The Politehnica Innovation Award” şi Trofeul Universitatea Politehnica din București, acordate de distinsa instituţie academică, pentru Patentul nostru intitulat: „Ecological fertilizer biocomposit and process for obtainig it”, prezentat în cadrul manifestării științifice Salonul de Invenții „INVENTICA 2021”, a precizat prof. univ. dr. Ticuța Negreanu-Pîrjol.

sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu în exclusivitate Ce spune decanul Facultății de Drept din cadrul Universității Ovidius din Constanța despre intrarea în câmpul muncii după absolvire (VIDEO)

21 May 2022 1322

Universitatea „Ovidius” din Constanţa angajează. Post vacant în cadrul Biroului pentru programul Erasmus Plus

20 May 2022 459

Volumul „Risipitorul de talent - Ilie Cristoloveanu, pictor și filolog în România și SUA”, lansat la Constanța

19 May 2022 948

LIVE TEXT. Universitatea Ovidius din Constanța Gala Alumni a Facultății de Drept și Științe Administrative (GALERIE FOTO și VIDEO)

19 May 2022 1186

Sesiune de comunicări științifice pentru studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole la Universitatea Ovidius din Constanța

19 May 2022 374

Universitatea Ovidius din Constanța lansează proiectul ESPERO. „Vom organiza o serie de ateliere de promovare a elementelor de cultură și civilizație românească, excursii“

19 May 2022 362

Prima Gală Alumni a Facultății de Drept și Științe Administrative, la Universitatea Ovidius din Constanța. Cine participă la eveniment

19 May 2022 907

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, proces cu Universitatea Ovidius. Dosarul, în recurs

19 May 2022 755

Universitatea „Ovidius” din Constanţa scoate la concurs trei posturi de inginer

16 May 2022 721

Conferință despre autonomia non-teritorială la Universitatea Ovidius din Constanța

16 May 2022 482

Universitatea „Ovidius” din Constanţa angajează. Vezi dacă îndeplinești cerințele

16 May 2022 1714

Universitatea „Ovidius” din Constanța. Oportunități de internship pentru studenții din domeniul IT

13 May 2022 864

Universitatea Ovidius, contract cu Alfaro Security (DOCUMENTE)

13 May 2022 1708

Conferința „Proust în amintirile din lagăr” la Universitatea Ovidius din Constanța

11 May 2022 485

Workshop de genomică la Universitatea Ovidius din Constanţa

11 May 2022 372