Universitatea Ovidius din Constanţa continuă iniţiativele pentru recuperarea prin sport a persoanelor cu tulburări mintale în cadrul unui proiect europeanImagine de la eveniment, foto: UOC Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada iulie-august 2022, la trei evenimente sportive în cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH), cod 622832-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP, finanțat cu 398.450 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, informează prof. univ. dr. Ionel Melenco, managerul proiectului din partea UOC.
 

Potrivit sursei citate, în cadrul activităților au fost promovate obiectivele și rezultatele proiectului, echipa UOC propunându-și, pe de-o parte, să familiarizeze publicul larg cu inițiativele Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS), iar pe de altă parte, să îi invite pe cei interesați să facă parte din comunitatea EASMH.

 „Activitățile s-au desfășurat în aer liber, în parcul Tăbăcărie, pe plajă, în stațiunea Mamaia, și într-o sală de fitness. Scopul nostru a fost să ajungem cât mai aproape de cei care practică un sport, fie de performanță sau de plăcere, astfel încât să promovăm obiectivele proiectului și impactul pe care acesta îl are asupra întregii comunități. Totodată, în cadrul întâlnirilor am cooptat noi participanți în rețeaua EASMH, care s-au înscris prin intermediul unui formular dedicat. Acesta este în continuare disponibil celor interesați să ni se alăture pe site-ul proiectului: https://www.sport-mentalhealth.eu/easmh-expression-of-interest/”, a precizat prof. univ. dr. Ionel Melenco.


Cele trei manifestări sportive, intitulate „Active volunteering in adapted sports”, „Active holidays for everyone”, „Mental health through physical wellbeing”, au fost organizate de studenții FEFS, Academia de Volei Tomis Constanța, Asociația Clubul Sportiv Arena Constanța și Fit Arena Studio Constanța.

Proiectul EASMH include, pe de-o parte, activități de sensibilizare axate pe valoarea adăugată a sportului și a activității fizice în psihiatrie, iar pe de altă parte, acțiuni care promovează sinergii inovatoare între organizațiile sportive și domeniul sănătății.

Proiectul este implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2023, în cadrul unui consorţiu din care fac parte Universitatea Ovidius din Constanţa (România), European Culture and Sport Organization (Italia - lider de proiect), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), Università degli studi della Campania Luigi Vanvitelli (Italia), Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda) şi European Psychiatric Association (Franța).

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vernisajul expoziției „Geometria sacrului” organizat la Universitatea Ovidius din Constanța

05 Dec 2022 290

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat online oferta educațională candidaților din Africa de Nord și din Asia Centrală

02 Dec 2022 584

Universitatea Ovidius din Constanța Eveniment despre provocările internaționalizării învățământului academic în contextul actual (FOTO)

30 Nov 2022 666

Expoziție de robotică la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

30 Nov 2022 635

Judecătorii au încetat procesul penal în cazul doamnelor acuzate de delapidarea Universității Ovidius! (MINUTĂ)

30 Nov 2022 990

Curs online de perfecționare a personalului didactic la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Nov 2022 490

Universitatea Ovidius din Constanța Conferință științifică studențească în cadrul Proiectului Mișcare-Joc-Apă@UOC

28 Nov 2022 600

Ziua Internațională a Profesorilor de Franceză celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

23 Nov 2022 853

Universitatea Ovidius din Constanța Conferință despre rolul Europei în context contemporan

18 Nov 2022 516

Cea de-a III-a ediție a Conferinței Naționale „Părintele Daniil Sandu Tudor și chipul Rugului Aprins”, la Universitatea Ovidius din Constanța

17 Nov 2022 515

#Dobrogea144 Conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, Rectorul Universității Ovidius din Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2022 921

Conferință la Universitatea Ovidius din Constanța despre provocările post-pandemice asupra sănătății mentale și calității vieții

11 Nov 2022 773

Masă rotundă privind asigurarea stării de bine la locul de muncă la Universitatea Ovidius din Constanța

09 Nov 2022 717

Concurs de angajare la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Ce posturi sunt vacante și cine poate participa

09 Nov 2022 1462

Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. ing. Horia Mircea Alămoreanu

09 Nov 2022 749