Universitatea Ovidius din Constanța Echipa Facultății de Medicină, premiată la o prestigioasă competiție universitară internațională de căutare și salvare în situații de urgență

Sursă foto: UOC
 
  • La competiție au participat reprezentanți de la 15 universități de prestigiu din Turcia, Bulgaria, România, Republica Moldova, Bosnia, Kosovo, Grecia, Albania și Macedonia.
     
Reprezentanții Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța au participat cu succes și au câștigat locul al treilea la competiția „Balkan Universities Search and Rescue Competition”, organizată de Asociația Universităților Balcanice și Universitatea „Trakya” din Edirne, Turcia, care s-a desfășurat în perioada 20 - 26 mai 2024, transmite un comunicat din partea UOC.

Din echipa Facultății de Medicină au făcut parte studenții Berkant Güneş (anul IV MG), Esra Idris (anul II MG), Elif Ibadula (anul II MG), Ana-Maria Ionașcu (anul IV-AMG), Electra Milidonis (anul I MG), Ana Maria Gabriela Cosma (anul II MG), Alexandru-Marian Horvat (anul II MG), alături de dr. Elis Septar, medic rezident medicină de urgență (anul V), care a avut rolul de team leader. Echipa a fost coordonată de Ș.L. dr. Rodica Tudoran și dr. Dan Pletea.

La competiție au participat reprezentanți de la 15 universități de prestigiu din Turcia, Bulgaria, România, Republica Moldova, Bosnia, Kosovo, Grecia, Albania și Macedonia.

„Obiectivul concursului a fost unul ambițios, de a înființa echipe studențești de căutare și salvare a victimelor, pentru a crea premisele gestionării mai eficiente a acțiunilor în situații de urgență și dezastre, din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. În același timp, s-a dorit creșterea gradului de conștientizare, în rândul tinerilor, a necesității intervenției prompte și adecvate, în echipe unite și puternice, în cazul dezastrelor. Totodată, competiția „Balkan Universities Search and Rescue Competition” a vizat promovarea interacțiunii culturale și a colaborării în cadrul Platformei de Cooperare a Orașelor Balcanice, de aceea succesul echipei noastre ne onorează și ne motivează în continuare”, a precizat prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorector UOC pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți, a încheiat sursa citată.Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța organizează Campionatul Național Universitar de Handbal Feminin 2024

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dan – Marcel Iliescu, reales în funcția de rector al Universității „Ovidius” Constanța

11 Jun 2024 670

Universitatea Ovidus din Constanța își alege, luni, 10 iunie, rectorul. Dan Marcel Iliescu, singurul candidat. Averea și interesele (DOCUMENTE)

09 Jun 2024 716

Primăria Constanța „Sărbătorim Ziua Copilului în tot orașul” (GALERIE FOTO)

01 Jun 2024 709

Cea de-a VII-a ediție a manifestării „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

31 May 2024 428

Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat un proiect de mobilitate pentru studenți și cadre didactice, finanțat prin granturile SEE

30 May 2024 450

Universitatea Ovidius din Constanța Elevii constănțeni cu rezultate deosebite la biologie, premiați la Facultatea de Științe al Naturii și Științe Agricole

30 May 2024 553

Universitatea Ovidius Constanța a obținut un nou titlu de Campioană Națională Universitară la Handbal Feminin

30 May 2024 494

Conferința Internațională CHIMIA 2024 „New Trends in Applied Chemistry”, la Universitatea Ovidius din Constanța

29 May 2024 499

Universitatea Ovidius din Constanța organizează Campionatul Național Universitar de Handbal Feminin 2024

27 May 2024 652

Doctoranzii Facultății de Medicină a Universității Ovidius din Constanța, premiați la Congresul Mondial ISMH

27 May 2024 480

Dan Marcel Iliescu, singurul candidat la funcția de rector al Universității Ovidius din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

27 May 2024 1070

Facultatea de Educație Fizică și Sport a organizat Cupa Studentului Universității Ovidius din Constanța – Ediția 2024

27 May 2024 432

Sesiune internațională de comunicări științifice în drept și științe administrative, la Universitatea Ovidius din Constanța

24 May 2024 354

Conferință de lansare a unui proiect dedicat tinerilor antreprenori, la Universitatea Ovidius din Constanța

23 May 2024 627

Conferință despre consecințele anexării Crimeii, la Universitatea Ovidius din Constanța

23 May 2024 601