Universitatea Ovidius din Constanța Facultatea de Construcții a fost desemnată Centru Regional de examinare pentru atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte


Facultatea de Construcții din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) a fost desemnată de către Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) Centru Regional de examinare pentru atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte.

Comunicatul oficial al Universității Ovidius din Constanța:

„Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a semnat joi seară ordinul prin care Facultatea de Construcții a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) devine Centru Regional de examinare pentru atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte, informează decanul, șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip.

Potrivit sursei citate, în acest context, la Centru Regional Constanţa, în perioada 18-21 decembrie 2021 vor fi organizate și susţinute examenele de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici pentru sesiunea de atestare tehnico-profesională 2021.

În urma perfectării, în acest an, a Protocolului de colaborare privind organizarea și desfășurarea examenelor de atestare tehnico-profesională a specialiștilor care desfășoară activitate în construcții între UOC și MDLPA, pentru prima dată la Constanța, Facultatea de Construcții din cadrul UOC  devine Centru Regional de examinare pentru atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte.

„Este o recunoaștere a profesionalismului și a înaltei pregătiri profesionale a colectivului Facultății de Construcții, căreia i s-a încredințat, alături de celelalte Centre regionale cum sunt cele din București, Brașov, Cluj, Iași și Timișoara, organizarea și desfășurarea în colaborare cu MDLPA a examinării pentru atestarea tehnico-profesională a specialiștilor care desfășoară activitate profesională în construcții”, a subliniat șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții a UOC.

Pentru această sesiune de atestare din 2021, în cadrul Centrului Regional de examinare de la Constanța s-au înscris pentru evaluare 50 de specialiști din domeniul construcțiilor şi conform OM nr. 1898/2021, Comisia Regională de Examinare a Centrului Regional de Examinare din Municipiul Constanța este alcătuită din: președinte - şef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, vicepreședinte - conf. univ. dr. ing. Anca Constantin, conf. univ. dr. ing. Florin Ţepeş-Onea, şef lucrări dr. ing. Gabriela Drăghici şi şef lucrări dr. ing. Mădălina Stănescu (membri).

„Comisia are patru zile de activitate pentru sesiunea de atestare tehnico-profesională 2021 din Centrul Regional de Examinare din Municipiul Constanța, iar Facultatea de Construcții are reprezentanți inclusiv în Comisiile Centrale de Examinare, aceştia fiind implicați inclusiv în elaborarea propunerilor subiectelor pentru aceste sesiuni de atestare, precum: șef lucrări dr. ing. Dragoș Florian Vintilă, șef lucrări dr. ing. Cornel Ciurea și conf. univ. dr. ing. Constantin Buta”, a conchis șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții.“


Sursă foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Workshop de genomică la Universitatea Ovidius din Constanţa

11 May 2022 335

Universitatea Ovidius din Constanța Sesiune de comunicări științifice pentru studenții Facultății de Drept și Științe Administrative

09 May 2022 567

Universitatea Ovidius din Constanța, concert dedicat compozitorului W. A. Mozart

09 May 2022 412

Universitatea Ovidius din Constanța a lansat Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC. „Ne propunem să extindem baza de practică pentru studenții noştri“

05 May 2022 556

LIVE-TEXT Conferință națională despre securitate și fake news, la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 May 2022 827

Universitatea „Ovidius” Constanța Conferință despre fake news, la Facultatea de Drept și Științe Administrative

04 May 2022 570

Universitatea Ovidius investește peste 20.000 de euro într-o platformă web, în trei limbi. Cine o va dezvolta (DOCUMENT)

29 Apr 2022 2051

Universitatea Ovidius din Constanța, prezentă la o întâlnire în cadrul proiectului european „Violența simbolică în termeni de gen”

28 Apr 2022 774

Constanța culturală „Timpul credinței“, vernisaj din suflet pentru suflet în ajunul sărbătorilor pascale, la Universitatea „Ovidius“ Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2022 1984

Universitatea „Ovidius” din Constanța. Vernisaj realizat de studenții Facultății de Arte

19 Apr 2022 487

Student al Universităţii Ovidius din Constanța medaliat la Campionatul Național Universitar de Judo

19 Apr 2022 967

Universitatea „Ovidius” din Constanța Săptămâna promovării și carierei, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă

19 Apr 2022 489

Constanța 1.900 de participanți la Crosul Universitar Ovidius 2022. Cine sunt câștigătorii

18 Apr 2022 697

Post vacant la Universitatea „Ovidius” din Constanţa

15 Apr 2022 1285

Constanța culturală Maestrul Mihai Mălaimare, prezent la workshopul „Statui vivante la Constanța”. Ce le-a vorbit studenților (VIDEO)

13 Apr 2022 2073