Universitatea Ovidius din Constanța implementează proiectul european PLAYS. Despre ce este vorba


Universitatea Ovidius
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de instituție coordonatoare, implementează, în perioada iulie 2022 - decembrie 2024, proiectul Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), finanţat cu 400.000 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, informează conf. univ. dr. Antoanela Oltean, managerul proiectului din partea UOC.


Conform sursei citate, Programul PLAYS își propune să încurajeze participarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, la activități fizice și sportive, pentru îmbunătățirea aspectelor psiho-fizice și sociale ale vieții cotidiene.


„Acest demers va avea la bază crearea și diseminarea, la nivel național și european, a unui plan de acțiune și a unui program de antrenament specific, bazat pe cercetări științifice, care va cuprinde activități fizice distractive și ludice structurate. Programul PLAYS va fi implementat și testat cu grupurile țintă din cadrul cluburilor sportive și școlilor implicate în consorțiul de proiect.


Implementarea programului va conduce la educația copiilor și tinerilor, într-un mod plăcut și util, în și prin sport, cu accent special pe dezvoltarea abilităților de bază în timpul celei mai importante faze de dezvoltare fizică, mentală și socială. Împreună cu activitățile educaționale vor fi promovate și dezvoltate abilitățile digitale și cele legate de sustenabilitatea mediului”, precizează conf. univ. dr. Antoanela Oltean.


Proiectul Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), contract nr. 101049381, finanțat prin Programul Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este realizat în cadrul unui consorţiu în asociere cu opt parteneri instituționali: European Culture and Sport Organization (Italia), Verde Foundation (Polonia), Portuguese Swimming Federation (Portugalia), Italian Association of Culture and Sport (Italia), International Workers and Amateurs in Sports Confederation (Austria), Nova Child (Franța), Asociația CPDIS (România), Stichting Sportservice Noord-Brabant (Țările de Jos).

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a Profesorilor de Franceză celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

23 Nov 2022 636

Universitatea Ovidius din Constanța Conferință despre rolul Europei în context contemporan

18 Nov 2022 453

Cea de-a III-a ediție a Conferinței Naționale „Părintele Daniil Sandu Tudor și chipul Rugului Aprins”, la Universitatea Ovidius din Constanța

17 Nov 2022 458

#Dobrogea144 Conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, Rectorul Universității Ovidius din Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2022 860

Conferință la Universitatea Ovidius din Constanța despre provocările post-pandemice asupra sănătății mentale și calității vieții

11 Nov 2022 704

Masă rotundă privind asigurarea stării de bine la locul de muncă la Universitatea Ovidius din Constanța

09 Nov 2022 639

Concurs de angajare la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Ce posturi sunt vacante și cine poate participa

09 Nov 2022 1352

Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. ing. Horia Mircea Alămoreanu

09 Nov 2022 672

Eveniment dedicat Zilei Mondiale a Urbanismului, organizat la Universitatea Ovidius din Constanța

07 Nov 2022 462

Concluziile unui studiu despre combaterea dependenței de internet, prezentate la Universitatea Ovidius din Constanța

04 Nov 2022 721

Universitatea Ovidius din Constanța va participa la realizarea unei cercetări despre implicarea copiilor în activități sportive

02 Nov 2022 702

​Universitatea „Ovidius” din Constanţa angajează. Când are loc concursul

02 Nov 2022 1392

Hub studențesc de dezvoltare durabilă la Universitatea Ovidius din Constanța. Care sunt obiectivele SDG Student Hub

01 Nov 2022 738

Ce decizii a dictat Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în cadrul procedurii de achiziție organizată de Universitatea Ovidius pentru servicii de pază?

31 Oct 2022 1077

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la o conferință internațională în domeniul sportului

28 Oct 2022 698