Universitatea Ovidius din Constanța, la THE World Academic Summit 2022 în Statele Unite ale Americii

Universitatea Ovidius ConstantaUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 10-12 octombrie a.c., la evenimentul Times Higher Education (THE) World Academic Summit 2022, activitate realizată în cadrul proiectului „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă” (ESPERO), informează prof. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului, conform Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța. 

Potrivit sursei citate, manifestarea a avut loc la New York University, în Statele Unite ale Americii, și s-a concentrat pe examinarea rolului pe care îl au liderii și factorii de decizie din învățământul superior în identificarea, adaptarea și îndeplinirea așteptărilor crescânde ale societății contemporane, de implicare a instituțiilor academice în educație, cercetare, inovare cu impact asupra evoluției comunităților locale, naționale și internaționale.

„Pe durata celor trei zile am participat la o serie de sesiuni de informare care au vizat, printre altele: prioritizarea direcțiilor de cercetare, modelarea și creșterea reputației în rândul universităților, consolidarea și colaborarea inter- și transdisciplinară a rețelelor științifice globale. Totodată, în cadrul întâlnirii a fost lansat și clasamentul internațional THE World University Rankings 2023, un top care include 1.799 de instituții de învățământ superior din 104 țări și regiuni. Acesta este bazat pe 13 indicatori și măsoară performanța unei instituții academice în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale. În premieră, universitatea noastră a fost inclusă în această ierarhie”, precizează prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorector relații internaționale, studenții străini și rezidenți, care a participat din partea UOC la eveniment.


Proiectul „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă” (ESPERO), cod CNFIS-FDI-2022-0532, are o valoare totală de 311.500 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 311

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 465

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 343

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 532

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 642

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 358

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 308

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 383

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 603

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 791

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 461

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 526

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 744

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 636

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 440