Universitea Ovidius din Constanța Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice implementează proiectul Rose „#PânăLaCapăt”

  • Aceasta a fost ultima activitate desfășurată în anul universitar 2020 – 2021, în cadrul proiectului ROSE, ale cărui principale obiective sunt reducerea abandonului școlar în rândul studenților FISP și oferirea unor perspective tangibile de carieră.
Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) a Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul proiectului ROSE „#PânăLaCapăt”, o întâlnire a studenților de la specializările Istorie, Științe Politice și Relații Internaționale și Studii Europene cu unul dintre cei mai cunoscuți ghizi de turism din capitală, Alina Brașoveanu, informează conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul FISP.

Potrivit sursei citate, aceasta a fost ultima activitate desfășurată în anul universitar 2020 – 2021, în cadrul proiectului ROSE, ale cărui principale obiective sunt reducerea abandonului școlar în rândul studenților FISP și oferirea unor perspective tangibile de carieră.

Fondator al proiectului „When in Bucharest”, invitatul nostru a ținut o prelegere foarte interesantă despre beneficiile și provocările activității sale profesionale. A urmat o sesiune consistentă și dinamică de întrebări, comentarii și răspunsuri , a declarat conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu.

Întâlnirea a reprezentat cel de-al treilea episod din ciclul „Întâlniri pentru carieră”, deschis de prezentările susținute de Daniel Costache Bolocan, managerul Muzeului Județean Buzău, în data de 21 mai și Aurel Stănică, cercetător științific II la Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea, în data de 28 mai, ambii absolvenți ai Facultății de Istorie Și Științe Politice.

Daniel Costache Bolocan a invocat perspectiva foarte apropiată a unui deficit de muzeografi care să ocupe posturile din schema de personal a multor muzee din țară și i-a îndemnat pe studenții FISP să ia în calcul o asemenea oportunitate de carieră. Nu în ultimul rând, aceștia a fost foarte interesați de condițiile, conținutul și etapele unui concurs pentru un post de muzeograf / cercetător.

În același timp, Aurel Stănică le-a vorbit studenților despre cele mai importante șantiere arheologice realizate sub coordonarea Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”. A subliniat de asemenea că, în domeniul în care lucrează, este în continuare nevoie de absolvenți ai specializării Istorie, pe măsură ce proiectele mari de infrastructură au nevoie de lucrări de arheologie preventivă.

Universitatea Ovidius din Constanța implementează, începând cu anul universitar 2019 - 2020, proiectul ROSE cu titlul „Centru de Învățare SAPIENTIA – OVIDIUS”, acord de grant nr. 106/SGU/CI/II din 18.12.2018.

Proiectul se adresează studenților din anul I, în special celor care prezintă risc de abandon școlar, și este finanțat de Banca Mondială, cu sediul central în Washington D.C. - SUA, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE) din cadrul Ministerului Educației (ME). Activitățile principale ale proiectului sunt de consiliere și de tutorat.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dr. Honoris Causa al Universităţii “Ovidius” din Constanţa Academicianul Florin Gheorghe Filip, distins cu titlul „Distinguished scholar de centrul PRISM al Universității Purdue SUA

22 Jul 2021 569

Universitatea Ovidius din Constanța Resurse științifice și educaționale pe tema dezvoltării teritoriale durabile a zonelor costiere, publicate în cadrul unui proiect internațional

22 Jul 2021 460

Stagii de practică în domeniul turismului pentru studenții și masteranzii Universității „Ovidius” din Constanța

21 Jul 2021 361

Universitatea Ovidius din Constanța, campanie de informare cu privire la poluarea bazinului Mării Negre

17 Jul 2021 899

Universitatea „Ovidius“ din Constanța lansează proiectul RESTART4EDU

16 Jul 2021 1993

Universitatea Ovidius din Constanța O nouă întâlnire de management în cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health

15 Jul 2021 746

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la un nou eveniment din cadrul unui proiect internațional dedicat integrării studenților străini

14 Jul 2021 648

ZIUA LIVE. Student la Universitatea Ovidius în 8 pași !

14 Jul 2021 1005

ZIUA LIVE Cum se face înscrierea la Universitatea „Ovidius” din Constanța. 5.171 de locuri pentru studii de licență, scoase la concurs

13 Jul 2021 742

ZIUA LIVE. Cum se desfășoară admiterea la Universitatea „Ovidius” din Constanța?

12 Jul 2021 1370

Posturi vacante la Universitatea „Ovidius” din Constanţa

10 Jul 2021 1981

Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează întâlniri ale reprezentanților celor 16 facultăți cu candidații la examenul de admitere

10 Jul 2021 895

Admitere în cadrul Colegiului UOC la Universitatea „Ovidius” din Constanța

09 Jul 2021 696

Universitatea „Ovidius” din Constanța, conferință internațională în domeniul economic

09 Jul 2021 495

Rectorul Universității Ovidius Constanța, în doliu. S-a stins din viață mama acestuia

08 Jul 2021 2901