UPDATE. Directorul Liceului „Virgil Madgearu”, acuzaţii la adresa conducerii ISJ Constanţa. Ce spune Petrică Miu

Camelia Isabela Marcu, directorul Liceului „Virgil Madgearu” din Constanţa, acuză conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa că vera să o demită, deşi ocupă postul în urma câştigării unui concurs.

Acesta a trimis un email cotidianului ZIUA de Constanţa, în care precizează următoarele:  „Cu siguranţă şi opinia publica va dori să fie informată despre incompetenţii care nu-şi fac treaba în sistemul educaţiei, despre mediocrii şi conservatorii care au început să se simtă ameninţati şi reactionează violent, despre unii titulari ai sistemului care nu-şi fac orele şi-şi ridica salariile nemeritate, despre cât de puternica este forţa şi mintea unor mediocri şi despre cât de multe spun aceste lucruri, despre mintea decidenţilor care sunt preocupaţi de realizarea normelor unor cadre cu rezultate slabe şi nu de cât de obosiţi sunt elevii şi cât de inutile sunt programele încărcate. Statul are datoria să finanţeze elevul şi nu profesorul. Se fac presiuni din partea inspectorului general numit provizoriu, fără concurs, Miu Petrică, pentru demiterea mea ca director numit în urma susţinerii probelor de concurs în 27 noiembrie 2016, dată la care acest domn şi-a manifestat ostilitatea prin notă 2 cu care mi-a notat prestaţia. Diferenţa dintre nota 2 şi nota 8,50 acordată de ceilalţi participanţi în comisia de evaluare, arata că Miu Petrică trebuia să fie sancţionat. Conform legii, la o aşa diferenţă, un profeso , timp de 5 ani nu mai are dreptul să faca parte din vreo comisie sau chiar promovat în vreo funcţie! Eu cred că noi directorii competenţi, alături de profesorii şi elevii buni, pot face presiuni asupra politicienilor şi schimba învăţământul pentru a avea elevi fericiţi şi bine pregătiţi profesional. Directorii şi profesorii buni trebuie să preia conducerea sistemului de învăţământ!“.

UPDATE:

La rândul său, inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Petrică Miu, susţine că profesorii de la Liceul „Virgiul Madgrerau“ sunt cei care doresc să o demită Camelia Isabela Marcu.

„Colegii de la liceul «Virgil Madgearu» vor să o demită. Nu eu. Dânsa vorbeşte despre colegii care nu vin la ore! Nu cred că este îndreptăţită să vorbească despre acest lucru, deoarece, în anul de învăţământ trecut, dânsa nu a venit la orele pe care le avea la clasa a XII-a F, unde eu eram diriginte. Elevii sunt martori. Mai ales că sunt majori. Nu putem petrurba acum actul de învăţământ acum. I-am zis să citească legea, în momentul în care faci acuzaţii. Eu, în calitate de inspector şcolar general, am o obligaţie de două ore la catredră!“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Petrică Miu.



 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 529

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 656

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 597

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 712

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 690

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 856

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1574

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 422

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 755

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 475

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 627

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1037

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 605

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 783

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 913