Veste bună pentru elevi, inclusiv pentru olimpicii din Constanţa Olimpiadele și competițiile internaționale școlare vor fi reluate!

  • Ministru Educației, Sorin Cîmpeanu, a aprobat lista olimpiadelor și competițiilor internaţionale pe discipline școlare, sportive și proiecte educative desfășurate în România și în străinătate.
  • Lista vizează olimpiadele și competițiile internaționale organizate în anul școlar 2021-2022. 
 
Veste îmbucurătoare pentru elevi!
 
Olimpiadele și competițiile internaționale școlare vor fi reluate în anul școlar 2021-2022.
 
Ministru Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat printr-un comunicat că lista olimpiadelor și competițiilor internaţionale pe discipline școlare, sportive și proiecte educative desfășurate în România și în străinătate a fost aprobată.
 
Ministerul Educației
 
„Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a aprobat lista olimpiadelor și competițiilor internaţionale pe discipline școlare, sportive și proiecte educative desfășurate în România și în străinătate cu participarea elevilor români, lista competițiilor naționale pe discipline școlare și proiecte educative care se organizează și se desfășoară în anul școlar 2021-2022 și lista activităților de pregătire și selecție a loturilor naționale pentru participarea la competițiile internaționale.
 
Se reiau, astfel, în anul școlar 2021-2022, organizarea și desfășurarea olimpiadelor și concursurilor școlare, după ce acestea au fost suspendate pe durata anilor școlari 2019-2020 și 2020-2021.
 
Ca elemente de noutate, în listele aprobate se regăsesc, pe lângă olimpiadele și concursurile pe discipline școlare - matematică, fizică, biologie, chimie, astronomie, geografie, filozofie, informatică, lingvistică, limbi moderne etc., și competiții interdisciplinare de tipul concursurilor de robotică, de creativitate, de inovare și creație digitală.
 
Ministerul Educației susține și recunoaște participarea elevilor români la 76 de competiții internaționale, ce vor avea loc în România și în străinătate, precum și organizarea și desfășurarea unui număr de 34 de competiții naționale pe discipline școlare și proiecte educative prin care se va asigura selecția elevilor care vor participa la competițiile internaționale. Ministerul Educației va organiza și activitățile de pregătire și selecție a 36 de loturi naționale în vederea participării la competițiile internaționale.

 
Listele pot fi completate și cu alte competiții internaționale și naționale pe discipline școlare și proiecte educative, cu avizul Ministerului Educației.
 

În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, Ministerul Educației are în vedere completarea cadrului normativ care să permită organizarea și desfășurarea olimpiadelor și concursurilor școlare și în format on-line, după modelul competițiilor internaționale din ultimii doi ani.
 
Listele sunt disponibile aici.“
 
Vă amintim de unul dintre elevii cu rezultate deosebite la învățătură, Victor-Ioan Dumbravă, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, din Constanța, ce a obținut medalia de bronz la ultima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică (IOAA) 2021.
 
Acesta a fost coordonat de profesorul Adrian-Eracle Nicolescu.
 
Prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân, alături de prof. Adrian Nicolescu, din cadrul Catedrei de Fizică - Științe ale Naturii a colegiului, dar și mircistul Victor-Ioan Dumbravă au fost invitații emisiunii ZIUA LIVE.
 
În cadrul emisiunii, elevul invitat a prezentat importanța olimpiadei la care a participat.
 

Această medalie este un simbol pentru mine, nu are o valoare foarte mare în plan concret, însă denotă faptul că în toți acești ani de liceu și chiar și de gimnaziu m-am pregătit temeinic și am putut să ajung la un astfel de rezultat.Am început să mă pregătesc din clasa a VI-a, dar nu cu astronomia, ci cu Fizica, m-am pregătit la Fizică din clasa a VI-a până în prezent, aceasta fiind pasiunea mea principală. Între timp, am descoperit Astronomia și Astrofizica, prin participarea la centrul județean“, a povestit mircistul Victor Ioan Dumbravă în timpul emisiunii.

 

„În general procesul de pregătire, mai ales orientat pentru performanță este un proces care necesită foarte multă muncă, în special din partea elevilor, dar și din partea profesorilor. Este obligatorie continuitatea, nu se poate lucra în salturi. Sub aspectul implicării, avem norocul de-a lucra cu niște copii foarte implicați. Sub aspectul sprijinului, suportului din partea colegiului și a direcțiunii, avem sprijin necondiționat, indiferent de câte ori a fost nevoie de orice în scopul obținerii performanțelor am căpătat acest sprijin și, în plus, avem un  bazin de selecție generos la colegiul nostru și, în acest fel, performanța bazată în primul rând pe eforturile, calitățile și competențele copiilor și ajutați de noi nu prea întârzie să apară în fiecare an“, a explicat prof. Adrian Eracle Nicolescu.

 
Reluarea olimpiadelor competițiilor internaţionale școlare oferă elevilor posibilitatea de a acumula mai multe informații, de a se autoevalua și de a culege roadele muncii lor.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: Pixabay
 
Citește și:

ZIUA LIVE. Colegiul Național Mircea cel Bătrân, încununat de medalii la bilanțul celor 125 de ani de activitate

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației S-au stabilit calendarele olimpiadelor și ale concursurilor școlare naționale și internaționale

29 Jan 2024 575

Ministerul Educației, noi precizări despre organizarea olimpiadelor școlare. „,Listele competițiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade și concursuri“

03 Jan 2022 1321

Atenție elevi. Ministerul Educației a modificat calendarul olimpiadelor școlare Cum arată situația la Constanța (document)

10 Feb 2020 2411

Elevii Liceului Teoretic „Ovidius” Constanţa, fruntași la olimpiadele naționale

12 Apr 2018 7993

Unii elevi vor avea un weekend plin de... olimpiade

25 Mar 2016 2142

Sute de elevi din Constanţa, la etapele judeţene a trei olimpiade şcolare

12 Mar 2016 3723

ISJ Constanța organizează în acest weekend patru olimpiade școlare

26 Feb 2016 2526

Aproape 1.900 de elevi participă la olimpiadele școlare

22 Jan 2016 2101

Etapa locală a Olimpiadelor şcolare în judeţul Constanţa (galerie foto)

26 Jan 2015 1891

ISJ Constanţa organizează cinci olimpiade şcolare pentru elevii de nivel primar, gimnazial şi liceal

22 Jan 2015 5118

Aproape 8.000 de elevi au participat la olimpiadele şcolare din Constanţa

19 Jan 2015 1918

Elevii din învăţământul primar, gimnazial şi licealDouă olimpiade școlare și un concurs județean în Constanța

15 Jan 2015 3973

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile 101 premii și medalii obținute de elevii constănțeni la olimpiadele naționale

16 Apr 2014 2548