Vești bune Suplimentare de fonduri, pentru reabilitarea taluzului de la Canalul Dunăre - Marea Neagră din Cumpăna (galerie foto)

Încă din luna mai, situaţia pe strada Dunării, tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului şi strada Ştefan cel Mare, din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, este critică. Oamenii care locuiesc pe strada Dunării sunt disperaţi. Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna au făcut un apel la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, care se ocupă de consolidarea falezei ce a luat-o la vale.
 
Iată că în Monitorul Oficial al României a fost publicată hotârea privind suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru realizarea în regim de primă urgență a unor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare a efectelor călămității naturale produse ca urmare a alunecării de teren care a afectat taluzul Canalului Dunăre Marea Neagră, mal stâng, între km 56 + 989 (km 7 + 421 navigație) și km 57 + 217 (km 7+ 193 navigație).

Astfel, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Transporturitor din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului,  prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019. cu suma de 5.000 mii lei, la capltolul 84.01 „Transporturi“ subcapitolul 84.01.05 „Navigație“ titlul 55 „Alte transferuri“. Suma prevăzută la alin. (1) se utilizează pentru realizarea în regim de prima urgență a unor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare  a electelor calamității naturale produse ca urmare a alunecării de teren care a afectat taluzul Canalului Dunare - Marea Neagă, mal stâng, întro km 56 + 989 (km 7 + 421 navigație) și  km 57 + 217 (km 7 + 193 navigație). Pentru asigurarea fondurilor necesare finanțării prevăzute la art. 1 se suplimentează cu suma de 5.000 mii lei Fondul de intervenție  Ia dispoziția Guvernlui din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăut în bugetul de stat pe anul 2019. Elaborarea documentaței tehmoo-economică și execuție lucrări  se contractează de către Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA, unitate care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor, cu respectarea prevederilor Lege nr. 9812016 privind achizițiile publică, cu modificările și completările ulterioare,  pentru situațiile de forță majoră și a  prevederilor art. 43 alin. (3)—(5) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publică, cu modificările și completările ulterioare. Ministerul Finardelor Publice este autorizat să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite,  modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat și în volumul și  structura bugetului Ministerului Transporturilor pe anul 2019. Ministerul Transporturilor și Compania Nationale Administrația   Canalelor Navigabile SA răspund de modul de utilizare a sumei alocate, potrivit prevederilor an. 1, în conformitate cu dispozițiile  legale.
 

Lucrările în primă urgenţă, atribuite societății ABC Val SRL

 
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa a atribuit, la data de 5 august 2019, în urma unei licitaţii publice, un contract având ca obiect reabilitarea taluzului afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna - mal stâng CDMN între km 56+989 (km 7+421 navigaţie) şi km 57+217 (7+193 navigaţie) - lucrări în primă urgenţă. Anunţul de atribuire a fost publicat pe 2 septembrie 2019. Lucrările în primă urgenţă constau în:. lucrarea de sprijin discontinuă, realizată din piloţi la cota 61,00, realizată in vederea limitării zonei afectate de alunecarea de teren la partea superioară a taluzului existent;  realizarea unui zid de sprijin de greutate (provizoriu) amplasat pe drumul de la cota +10,00;   realizarea pinten din bolovani, bolovăniş şi anrocamente, fundat pe calcar din spatele zidului de sprijin prefabricat;  realizarea unei lucrări de sprijinire discontinuă cu piloţi cu d = 1,08 m, amplasată la cota +34,00, formată din 282 piloţi o 1,08 m foraţi „în uscat” cu tubaj recuperabil, solidarizaţi cu 47 radiere - 6,00 x 6,00 x 1,50 m.   Valoarea finală a contractului este de 33.716.610 lei. Câştigătoarea contractului este asocierea SC ABC Val SRL - SC Eco Terra Proiect SRL, lider asociere SC ABC Val SRL.
 

Despre ABC Val SRL

 
Societatea a fost înregistrată în anul 1993, în Constanţa. Capitalul social este de 698.210 lei, integral vărsat, compus din 69.821 părţi sociale, fiecare a 10 lei. Capitalul social este deţinut de asociaţi astfel: Vasile Costea, cu 95% din capitalul social, Cătălina Georgiana Teodorescu - 5% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt Vasile Costea şi Cătălina Georgiana Teodorescu. Domeniul de activitate principal vizează „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.  Pentru anul fiscal 2016, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 36.780.424 de lei, o pierdere de 3.584.946 de lei şi 187 de salariaţi. În anul fiscal 2017, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 25.301.420 de lei, un profit de 126.712 lei şi 156 de salariaţi.   Pe data de 7 august 2019, utilajele societăţii ABC Val, care se ocupă de refacerea şi consolidarea malului surpat de pe malul canalului de la Cumpăna, au ajuns la faţa locului. Lucrările sunt urgente, doar câţiva paşi despărţind malul surpat de primele case.   
 

Lucrările de reabilitare a taluzului, verificate de Supervision Construction

 
Societatea Supervision Construction SRL şi-a adjudecat de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa contractul privind verificarea lucrărilor de reabilitare a taluzului, tronson cuprins între strada Prelungirea Canalului şi strada Ştefan cel Mare, din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră. Potrivit licitatiapublica.ro, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa a atribuit contractul „Supervizare lucrări şi dirigenţie de şantier pentru «Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna - mal stâng Canal Dunăre-Marea Neagr㻓 societăţii Supervision Construction SRL. Contractul atribuit are o valoare de 404.574,44 de lei. Serviciile şi activităţile de supervizare care fac obiectul achiziţiei sunt cele privind gestionarea din punct de vedere tehnic şi financiar a proiectului si de supraveghere lucrări prin dirigenţie de şantier, pentru a se asigura că antreprenorul execută lucrările în conformitate cu obligaţiile contractuale, în special în ceea ce priveşte durata, cantitatea, calitatea ş costul lucrărilor. Supervizorul trebuie să îşi ducă la îndeplinire rolul său, în sensul definit de Hotărârea Guvernului nr.1/2018 din 10 ianuarie 2018, pentru aprobarea condiţiilor generale şi specifice pentru anumite categorii de contracte de achiziţie aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice. De asemenea, supervizorul, pe perioada de execuţie a obiectivului, va asigura din bugetul aferent contractat un album fotografic detaliat cu etapele de execuţie.
 
Citește și:
 
Lucrările de reabilitare a taluzului care a luat-o la vale la Cumpăna, verificate de Supervision Construction SRL (document + galerie foto)

Geostud SRL din Bucureşti va elabora studiul geotehnic Taluzul care a luat-o la vale la Cumpăna va fi reabilitat (document)

Situație gravă la Cumpăna, după furtuna de ieri seara O nouă fisură în taluzul afectat de alunecări de teren pe strada Dunării

 
Document oficial Ce sumă primeşte ABC Val SRL pentru consolidarea taluzului prăbuşit din Cumpăna, judeţul Constanţa (document)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Eco Terra Proiect SRL va actualiza documentația necesară reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren din zona Cumpăna (DOCUMENT)

22 Feb 2024 602

CN ACN SA Constanța actualizează documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna. Mâine are loc licitația

08 Feb 2024 740

Licitații Constanța CN ACN anunță licitație pentru reabilitarea taluzului afectat de alunecarea de teren în zona Cumpăna (DOCUMENT)

31 Jan 2024 751

Măsură adoptată de CJSU Constanța. Este vizată prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren al taluzului de la Cumpăna

14 Oct 2021 1688

Contract de 52 de milioane de lei semnat de CN ACN pentru reabilitarea malului stâng al taluzului de la Cumpăna (document)

21 Aug 2021 4160

Calamitate Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, cere urgentarea lucrărilor la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră

26 Mar 2021 1910

Monitorul Oficial A fost publicată hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna

21 Nov 2020 2911

Proiectele actelor normative adoptate în ședința de guvern de azi. Unul se referă și la comuna Cumpăna

12 Nov 2020 1700

CN ACN a solicitat aviz de gospodărire a apelor Lucrări executate în primă urgenţă la taluzul prăbuşit la Cumpăna

11 Dec 2019 2622

Daniel Georgescu, directorul CN ACN Constanţa, despre taluzul prăbuşit la Cumpăna „Dunărea a început să crească. Situaţia este gravă“

26 Nov 2019 3123

Document oficial Ce sumă primeşte ABC Val SRL pentru consolidarea taluzului prăbuşit din Cumpăna, judeţul Constanţa (document)

04 Sep 2019 3180

Lucrările de reabilitare a taluzului care a luat-o la vale la Cumpăna, verificate de Supervision Construction SRL (document + galerie foto)

31 Aug 2019 2716

Au început lucrările pentru refacerea terenului afectat de la Cumpăna. Cum se gestionează situaţia taluzului prăbuşit (galerie foto + video)

12 Aug 2019 2843

Când încep lucrările la taluzul afectat de alunecările de teren de la Cumpăna. Ce spune primarul Mariana Gâju

06 Aug 2019 2352

Situație gravă la Cumpăna, după furtuna de ieri seara O nouă fisură în taluzul afectat de alunecări de teren pe strada Dunării

04 Aug 2019 3805