Invatamant

Violuri şi proxenetism Scandalurile sexuale - petele învăţământului constănţean

În ultimul timp, învăţământul constănţean a fost zguduit de un şir de scandaluri sexuale, în care elevi şi profesori sunt protagonişti. Profesoare care racolau minore pentru sex, elevi care au violat o minoră, după care au filmat-o pentru a se lăuda în lumea virtuală cu faptele lor, şi profesori care pozau tinerele în ipostaze sexi, chiar în sălile de clasă.
 
În cel mai recent caz, un dascăl de la prestigiosul Colegiu Naţional „Mihai Eminescu” este acuzat de procurorii DIICOT că făcea partea dintr-o reţea de proxenetism. Mai exact, profesoara de informatică, cu 14 ani de activitate în învăţământ, Margareta Drăguţ, este acuzată că ar fi postat pe diverse pagini web anunţurile pentru racolarea clienţilor unui salon de masaj erotic. Membrii grupării din care făcea parte şi profesoara Margareta Drăguţ sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional, trafic de persoane şi proxenetism. Poliţiştii au reţinut, luni seara, şapte persoane, printre care şi dascălul de la Colegiul „Mihai Eminescu”.
 
Colegiul „Mihai Eminescu” se delimitează de activităţile imorale desfăşurate în afara unităţii şcolare.

 
Colegiul Naţional «Mihai Eminescu» incriminează genul de activităţi pentru care a fost nominalizată în presă profesoara Margareta Drăguţ, aceasta indiferent din ce categorie socio-profesională ar face parte. Acest tip de activitate nu se leagă nicicum de numele colegiului nostru. Pe de altă parte, noi, ca instituţie, nu avem calitatea necesară pentru a controla viaţa personală a fiecăruia, mai ales că nu a existat, de-a lungul timpului, nicio sesizare/reclamaţie cu privire la activitatea vreunui cadru didactic de la noi în sensul încălcării normelor morale. Nu dorim ca activitatea corpului nostru profesoral să fie întinată de aceste evenimente care nu ţin de spaţiul şcolar. Măsuri nu pot fi luate, în prezent, având în vedere că singurele informaţii pe care le deţinem cu privire la presupusele fapte neconforme cu legea şi cu statutul de cadru didactic au ca sursă doar ceea ce a apărut în media. Nu am primit la unitatea şcolară niciun document oficial pe baza căruia să luăm eventuale măsuri disciplinare. De aceea, conducerea Colegiului Naţional «Mihai Eminescu» a trimis o adresă scrisă către DIICOT, prin care să ni se ofere informaţii oficiale despre faptele profesoarei. Încă o dată, ţinem să ne delimităm de activităţile imorale desfăşurate de orice participant la procesul didactic în afara unităţii şcolare”, precizează Colegiul Naţional Mihai Eminescu. La rândul său, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a promis că va „acorda tot sprijinul instituţiilor abilitate şi în funcţie de rezultatele cercetării procurorilor va dispune în consecinţă”.
 
Scandal sexual cu cinci minori şi o adolescentă
 
Cinci elevi constănţeni, filmaţi în timp ce întreţineau relaţii intime cu o adolescentă de 15 ani, au fost arestaţi pe data de 17 ianuarie. Acum provin de la următoarele unităţi de învăţământ: Liceul Internaţional de Informatică (trei elevi) şi câte unul de la Colegiul de Arte Regina Maria şi Liceul Teoretic George Călinescu.

Reamintim că magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus, pe 17 ianuarie, arestarea a cinci minori, implicaţi în scandalul sexual în care protagonista a fost o elevă de 15 ani. De asemenea, în dosar a fost arestat şi vărul unuia dintre suspecţi, acuzat de şantaj. Magistraţii au dispus arestarea lor, astfel: Cristian Floris G. pe o durată de 19 zile, Dan Cristian I. pentru 14 zile şi patru ore, Severius Alexandru V., pentru 14 zile şi patru ore, Sever Tekin A., pentru 14 zile şi 4 ore, Flavius Evelin Vasile Ş., pentru 14 zile şi patru ore, Răzvan Claudiu S., pentru 29 de zile. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa „în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2013, profitând de starea tinerei Roxana B. şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, cei cinci inculpaţi minori au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate. Inculpaţii Dan Cristian I. şi Severius Alexandru V. au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de inculpatul Cristian Floris G. Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul Cristian Floris G. a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi”. Pentru cele petrecute, cei cinci minori sunt acuzaţi de următoarele fapte: Cristian Floris G. şi Severius Alexandru V. sunt acuzaţi de viol, complicitate la viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Dan Cristian I. este acuzat de viol (două acte), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Sever Tekin A. şi Flavius Evelin Vasile Ş. sunt acuzaţi de complicitate la viol (câte două acte materiale), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu. De asemenea, inculpatul Răzvan Cladiu S. este acuzat de două infracţiuni de şantaj.
 
Învăţătoare din Sinoe, dată afară din învăţământ pentru că racola eleve
 
În octombrie 2012, învăţătoarea Aurelia Groşu, în vârstă de 23 de ani, care a predat la clasa a 2-a, la şcoala gimnazială din Sinoe, structură a Liceului Tehnologic din localitatea Mihai Viteazu, a fost acuzată de racolarea unei elevei de 13 ani. Aceasta fusese angajată pe o perioadă determinată la Şcoala Gimnazială Sinoe, iar după ce procurorii DIICOT Constanţa au reţinut-o, unitatea şcolară i-a desfăcut contractul de muncă. Dar pata de pe obrazul învăţământului a rămas!
 
Sală de clasă, transformată într-un salon shooting
 
În decembrie 2011, un profesor de sport din Constanţa a fost sancţionat după ce a ajutat-o pe tânăra Andreea Bododel să realizeze un pictorial sexy în Liceul Teoretic Decebal. Pictorialul a fost făcut într-o sală de clasă, iar în imagini, fata apare în diferite ipostaze provocatoare, folosindu-se fără reţineri de catedră, catalog şi tabla din clasă. Profesorul de sport Cătălin Duţulescu a predat educaţia fizică timp de 15 ani, în Năvodari şi apoi în Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

20 Jun 2019 943

La „Iorghiana 148“ Au fost acordate premiile „Gheorghe Dumitrașcu“ și „Virgil Coman“ pe anul 2018 (galerie foto+document)

16 Jun 2019 1844

Sub egida Filialei Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România „Iorghiana 148“, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa

07 Jun 2019 779

Şase medalii de argint, obținute de elevi din România la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene/EUSO 2019

12 May 2019 380

Concluzia inspecţiei ARACIP Excelenţă în educaţie pentru Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa

23 Apr 2019 916

O sută de ani de existenţă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Numele şefilor de promoţie, gravate în marmură (galerie foto)

21 Jan 2019 1585

Colegiul „Mihai Eminescu“, 100 de ani de existență „Arhitecții sunt profesorii voștri, profesorii profesorilor voștri, iar voi trebuie să deveniți, la rândul vostru, arhitecți“ (galerie foto + video)

19 Jan 2019 1030

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Constanța „Vom dota școlile cu table inteligente, iar elevii, cu tablete“

19 Jan 2019 2319

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2835

UPDATE Spectacol, pe scena Centrului Multifuncțional „Jean Constantin”, oferit de elevii Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța (galerie foto)

18 Jan 2019 1109

UPDATE 100 de ani de existenţă ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa. Ministrul Educaţiei, prezent la eveniment (galerie foto)

18 Jan 2019 2972

Revista presei locale

18 Jan 2019 609

Marinarii militari, prezenţi la Iaşi cu prilejul împlinirii a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

14 Jan 2019 557

Eveniment aniversar și un spectacol în premieră, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”

22 Nov 2018 758

Colegiul Naţional Mihai Eminescu, în doliu. O cunoscută profesoară de limba franceză din Constanța ne-a părăsit

18 Sep 2018 1784