Invatamant

Violuri şi proxenetism Scandalurile sexuale - petele învăţământului constănţean

În ultimul timp, învăţământul constănţean a fost zguduit de un şir de scandaluri sexuale, în care elevi şi profesori sunt protagonişti. Profesoare care racolau minore pentru sex, elevi care au violat o minoră, după care au filmat-o pentru a se lăuda în lumea virtuală cu faptele lor, şi profesori care pozau tinerele în ipostaze sexi, chiar în sălile de clasă.
 
În cel mai recent caz, un dascăl de la prestigiosul Colegiu Naţional „Mihai Eminescu” este acuzat de procurorii DIICOT că făcea partea dintr-o reţea de proxenetism. Mai exact, profesoara de informatică, cu 14 ani de activitate în învăţământ, Margareta Drăguţ, este acuzată că ar fi postat pe diverse pagini web anunţurile pentru racolarea clienţilor unui salon de masaj erotic. Membrii grupării din care făcea parte şi profesoara Margareta Drăguţ sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional, trafic de persoane şi proxenetism. Poliţiştii au reţinut, luni seara, şapte persoane, printre care şi dascălul de la Colegiul „Mihai Eminescu”.
 
Colegiul „Mihai Eminescu” se delimitează de activităţile imorale desfăşurate în afara unităţii şcolare.

 
Colegiul Naţional «Mihai Eminescu» incriminează genul de activităţi pentru care a fost nominalizată în presă profesoara Margareta Drăguţ, aceasta indiferent din ce categorie socio-profesională ar face parte. Acest tip de activitate nu se leagă nicicum de numele colegiului nostru. Pe de altă parte, noi, ca instituţie, nu avem calitatea necesară pentru a controla viaţa personală a fiecăruia, mai ales că nu a existat, de-a lungul timpului, nicio sesizare/reclamaţie cu privire la activitatea vreunui cadru didactic de la noi în sensul încălcării normelor morale. Nu dorim ca activitatea corpului nostru profesoral să fie întinată de aceste evenimente care nu ţin de spaţiul şcolar. Măsuri nu pot fi luate, în prezent, având în vedere că singurele informaţii pe care le deţinem cu privire la presupusele fapte neconforme cu legea şi cu statutul de cadru didactic au ca sursă doar ceea ce a apărut în media. Nu am primit la unitatea şcolară niciun document oficial pe baza căruia să luăm eventuale măsuri disciplinare. De aceea, conducerea Colegiului Naţional «Mihai Eminescu» a trimis o adresă scrisă către DIICOT, prin care să ni se ofere informaţii oficiale despre faptele profesoarei. Încă o dată, ţinem să ne delimităm de activităţile imorale desfăşurate de orice participant la procesul didactic în afara unităţii şcolare”, precizează Colegiul Naţional Mihai Eminescu. La rândul său, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a promis că va „acorda tot sprijinul instituţiilor abilitate şi în funcţie de rezultatele cercetării procurorilor va dispune în consecinţă”.
 
Scandal sexual cu cinci minori şi o adolescentă
 
Cinci elevi constănţeni, filmaţi în timp ce întreţineau relaţii intime cu o adolescentă de 15 ani, au fost arestaţi pe data de 17 ianuarie. Acum provin de la următoarele unităţi de învăţământ: Liceul Internaţional de Informatică (trei elevi) şi câte unul de la Colegiul de Arte Regina Maria şi Liceul Teoretic George Călinescu.

Reamintim că magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus, pe 17 ianuarie, arestarea a cinci minori, implicaţi în scandalul sexual în care protagonista a fost o elevă de 15 ani. De asemenea, în dosar a fost arestat şi vărul unuia dintre suspecţi, acuzat de şantaj. Magistraţii au dispus arestarea lor, astfel: Cristian Floris G. pe o durată de 19 zile, Dan Cristian I. pentru 14 zile şi patru ore, Severius Alexandru V., pentru 14 zile şi patru ore, Sever Tekin A., pentru 14 zile şi 4 ore, Flavius Evelin Vasile Ş., pentru 14 zile şi patru ore, Răzvan Claudiu S., pentru 29 de zile. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa „în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2013, profitând de starea tinerei Roxana B. şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, cei cinci inculpaţi minori au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate. Inculpaţii Dan Cristian I. şi Severius Alexandru V. au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de inculpatul Cristian Floris G. Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul Cristian Floris G. a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi”. Pentru cele petrecute, cei cinci minori sunt acuzaţi de următoarele fapte: Cristian Floris G. şi Severius Alexandru V. sunt acuzaţi de viol, complicitate la viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Dan Cristian I. este acuzat de viol (două acte), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Sever Tekin A. şi Flavius Evelin Vasile Ş. sunt acuzaţi de complicitate la viol (câte două acte materiale), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu. De asemenea, inculpatul Răzvan Cladiu S. este acuzat de două infracţiuni de şantaj.
 
Învăţătoare din Sinoe, dată afară din învăţământ pentru că racola eleve
 
În octombrie 2012, învăţătoarea Aurelia Groşu, în vârstă de 23 de ani, care a predat la clasa a 2-a, la şcoala gimnazială din Sinoe, structură a Liceului Tehnologic din localitatea Mihai Viteazu, a fost acuzată de racolarea unei elevei de 13 ani. Aceasta fusese angajată pe o perioadă determinată la Şcoala Gimnazială Sinoe, iar după ce procurorii DIICOT Constanţa au reţinut-o, unitatea şcolară i-a desfăcut contractul de muncă. Dar pata de pe obrazul învăţământului a rămas!
 
Sală de clasă, transformată într-un salon shooting
 
În decembrie 2011, un profesor de sport din Constanţa a fost sancţionat după ce a ajutat-o pe tânăra Andreea Bododel să realizeze un pictorial sexy în Liceul Teoretic Decebal. Pictorialul a fost făcut într-o sală de clasă, iar în imagini, fata apare în diferite ipostaze provocatoare, folosindu-se fără reţineri de catedră, catalog şi tabla din clasă. Profesorul de sport Cătălin Duţulescu a predat educaţia fizică timp de 15 ani, în Năvodari şi apoi în Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colegiul Naţional Mihai Eminescu, în doliu. O cunoscută profesoară de limba franceză din Constanța ne-a părăsit

18 Sep 2018 1351

Decizii ale Consiliului de Administrație al ISJ Constanța La ce licee au fost reduse clasele de a IX-a? Pe listă, și Colegiul Național Mihai Eminescu

15 Feb 2018 3172

Iată ce școală constănțeană a fost desființată!

23 Jan 2018 5694

Două instituţii publice din Constanţa au undă verde de la Primărie. Urmează lucrări de reabilitare

05 Jan 2018 924

Vă mai amintiţi? Comemorare. Andreea Diana Oaida, tânăra care a murit în cumplitul accident de la Mihai Viteazu, ar fi împlinit 20 de ani

23 Aug 2017 7307

Învăţământul constănţean, în doliu. A decedat un fost profesor al Colegiul Mihai Eminescu

22 Aug 2017 5365

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Constanța face angajări. Ce posturi sunt vacante și când este programat concursul

12 Aug 2017 4301

Profesor din Constanţa, eliminat de la concursul de ocupare a posturilor didactice. Iată de ce!

12 Jul 2017 2077

Emoții pentru profesorii din Constanța Concurs pentru ocuparea posturilor vacante didactice

12 Jul 2017 1729

Anunţuri 20 iunie 2017

20 Jun 2017 2590

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa angajează. Nu este necesară vechimea

26 Apr 2017 4819

Olimpiada naţională de limbă şi literatură turcă se desfăşoară la Constanţa

20 Apr 2017 1312

Simpozion „Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”, la Colegiul Național „Mihai Eminescu“

11 Nov 2016 1082

Update Universitatea Ovidius are un nou purtător de cuvânt

04 Oct 2016 2160

Doliu la Colegiul „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Un cunoscut profesor a murit. Mesaj de condoleanţe

04 Oct 2016 7917

Cine ne învaţă copiii! Profesori din Constanţa, cu note sub cinci la examenul de titularizare!

28 Jul 2016 9192

S-a jucat baschet pentru îngerul Andreea Diana Oaida „Vei fi prezentă mereu în echipa sportului constănţean!”

23 Jul 2016 2226

„Ne este dor de tine!” La Constanţa, s-a jucat baschet pentru un înger, Andreea Diana Oaida

22 Jul 2016 2718

Şi profesorii copiază câteodată! Un cadru didactic din Constanţa, eliminat de la titularizare pentru fiţuici. Alţi 100 s-au retras!

21 Jul 2016 1629

Emoţii pentru peste 700 de profesori din Constanţa Azi, are loc proba scrisă a examenului de titularizare în trei centre

20 Jul 2016 1979

Cu ce medii s-a intrat anul trecut la liceu CNMB, „Ovidius“, „Traian“ şi „Constantin Brătescu“, în topul elitelor!

08 Jul 2016 8077

„Patru generaţii au murit pe acelaşi drum“ Andreea a fost condusă pe ultimul drum alături de mamă şi de bunic (galerie foto + video)

16 Jun 2016 5964

IPS Teodosie, în lacrimi la înmormântarea tinerei Andreea Diana Oaidă

15 Jun 2016 2550

„Am pierdut o parte din familie!“ Triplă înmormântare! Diana Oaidă, adusă pentru ultima dată la Colegiul „Mihai Eminescu“

15 Jun 2016 9180

Bunica Andreei Oaida, decedată în accidentul de la Mihai Viteazu, în stare extem de gravă pe patul de spital

14 Jun 2016 4613

Un ultim omagiu Tânăra decedată în accidentul de la Mihai Viteazu va fi condusă, mâine, pe ultimul drum

14 Jun 2016 8918

Noi date ale accidentului de la Mihai Viteazu Şoferiţa de 42 de ani era mama tinerei Andreea Diana Oaida (video)

13 Jun 2016 12566

Janet Hârbu - „Un copil extraordinar” Andreea Diana Oaida, victimă a accidentului de la Mihai Viteazu, era singură la părinţi

13 Jun 2016 6614

Exclusivitate Doliu la Colegiul Mihai Eminescu. Tânăra decedată în accidentul de la Mihai Viteazu trebuia să susţină azi bacalaureatul

13 Jun 2016 93868

UPDATE Vot în alb la secția 1 din Constanța! (galerie foto + audio)

05 Jun 2016 2367

Elevii Luiza Căruntu, Teodor Ivaşcu şi Aylin Asan, la etapa naţională a Concursului Naţional „Tinerii dezbat”

03 Jun 2016 3185

Fosta campioană Elena Hanu, din Constanţa, şi-a luat doctoratul

05 Mar 2016 5742

Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanța marchează sărbătoarea patronului spiritual

14 Jan 2016 1843

Clubul Nautic Român organizează Festivalul etnocultural Moş Nicolae

27 Nov 2015 1106

Clubul Nautic Român organizează sâmbătă și duminică, 5 și 6 decembrie 2015, a doua ediţie a Festivalului etnocultural Moş Nicolae

27 Nov 2015 1122

„Ei sunt campionii noştri!“ Ioana Gorgovan şi Ştefan Huştea, sărbătoriţi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ (galerie foto)

18 Nov 2015 4448

"Ziua de Sport la Colegiul Naţional Mihai Eminescu”

17 Nov 2015 1153

„Ziua de Sport la Colegiul Naţional Mihai Eminescu”

17 Nov 2015 1211

Elevi din Constanţa au marcat Ziua Dobrogei

13 Nov 2015 894

Proiectul “Zâmbeşte Dulce” va fi testat în licee şi centre universitare din Constanţa

12 Nov 2015 1106

Elevii Colegiului Mihai Eminescu din Constanţa donează bani pentru cei afectați de tragedia de la ”Colectiv”

07 Nov 2015 1283

Învățământul la răscruce - masă rotundă despre cum văd elevii reforma în educație, organizată la Constanța

04 Oct 2015 929

”Învățământul la răscruce” - sau cum văd elevii reforma în Educație

04 Oct 2015 1058

“Ministru pentru o zi”, la MApN

30 Sep 2015 1118

Comunicat de presă M.Ap.N “Ministru pentru o zi”, la M.Ap.N.

30 Sep 2015 786

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" caută secretar

11 Sep 2015 2519

74,30 % - rata de promovare la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate

20 Jul 2015 805

Bătaie pe 165 de posturi Azi se publică rezultatele la examenul de titularizare

20 Jul 2015 1686

Cum a decurs examenul de titularizare la Constanța

15 Jul 2015 1200

Vă prezentăm subiectele la proba de istorie de la Bacalaureat

01 Jul 2015 1264