Weekend „asaltat” de olimpiade școlare la Constanța

La finele primei săptămâni a celui de-al doilea semestru sunt anunțate a se desfășura în municipiul Constanța o serie de competiții, în conformitate cu  prevederile Calendarului olimpiadelor naționale școlare din anul școlar 2019-2020, aprobat cu nr. 41.8484/10.12.2019. 
 
Așadar, sâmbătă, 18 ianuarie 2020,  va avea loc etapa județeană a Olimpiadei de lingvistică „Solomon Marcus” (clasele V- XII): Secțiunea I de exercițiu - a. clasele V-VI și b. clasele VII-VIII și Secțiunea II de performanță - clasele IX-XII.
 
Solomon Marcus (n. 1 martie 1925, Bacău, România - d. 17 martie 2016, București, România) a fost un matematician român de etnie evreiască, membru titular (2001) al Academiei Române. Deși domeniul principal al cercetărilor sale a fost analiza matematică, matematica și lingvistica computațională, a publicat numeroase cărți și articole pe diferite subiecte culturale, din poetică, lingvistică, semiotică, filosofie, sau istoria științei și a educației.
 
Olimpiada se va desfășura la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, în intervalul orar 10.00-13.00. Proba de concurs este scrisă, individuală și se desfășoară pe parcursul a trei ore. Accesul elevilor este permis în intervalul 9.00-9.30, pe baza carnetului de  elev.
 
Tot sâmbătă, 18 ianuarie, este programată etapa locală a Olimpiadei de chimie (numai pentru  cls. a VIII -a). Având în vedere arondarea unităților școlare pe structura cercurilor metodice, Consiliul Consultativ al profesorilor de chimie a stabilit următoarele centre de  concurs pentru această etapă a Olimpiadei de chimie: Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” Constanța (pentru unitățile din municipiul Constanța și Valu lui Traian); Școala Gimnazială „I.L. Caragiale” Medgidia; Școala Gimnazială nr.1 „George Enescu” Năvodari; Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia; Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol; Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova; Liceul Teoretic Băneasa.
 
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța va găzdui tot sâmbătă, 18 ianuarie, etapa județeană a Concursului Interdisciplinar de Fizică-Geografie „Ștefan Hepiteș”, o competiție organizată anual și care are următoarele obiective: formarea și dezvoltarea competențelor specifice domeniului științei la elevi, în general și conștientizarea tinerei generații cu privire la fenomenele asociate vremii severe și comportamentului în cazul dezastrelor naturale. Concursul promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, gazda Olimpiadei de lingvistică „Solomon Marcus”

10 Feb 2019 2654