Zeci de inimioare calde au sărbătorit Ziua Lecturii, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 42 Constanța (GALERIE FOTO)

  • Grădinița cu Program Prelungit Nr. 42 Constanța a marcat Ziua Națională a Lecturii primind vizita unor reprezentanți ai presei, jurnaliștii fiind cei care, în definitiv, spun povești pentru cei mari.
  • Zeci de ochișori curioși, gurițe vesele și neobosite și, mai ales, inimioare calde i-au întâmpinat ieri, 15 februarie 2022, pe jurnaliștii ZIUA de Constanța, găzduiți cu generozitate, pe parcursul activităților dedicate Zilei Naționale a Lecturii, de către cadrele didactice ale unității de învățământ.
  • Prin intermediul poveștii, micile inimioare deschise posibiliăților infinite ale imaginației au descoperit, o dată în plus, cât este de important să avem prieteni, ce înseamnă empatia, dar și cât de valoros este ajutorul dat de un prieteni, atunci când ne aflăm în nevoie.
 
Cărțile sunt cei mai buni prieteni ai unui om, fiindu-i alături încă de la naștere, fără să-l judece pentru că încă nu știe să citească, oferindu-i o poveste în imagini și dezvăluind, cu fiecare filă, lumi infinite, noi prieteni de așezat în suflet și noi fapte din care să ne tragem, fiecare, propriile învățături.



Grădinița cu Program Prelungit Nr. 42 Constanța a marcat Ziua Națională a Lecturii primind vizita unor reprezentanți ai presei, jurnaliștii fiind cei care, în definitiv, spun povești pentru cei mari.
 
Zeci de ochișori curioși, gurițe vesele și neobosite și, mai ales, inimioare calde i-au întâmpinat ieri, 15 februarie 2022, pe jurnaliștii ZIUA de Constanța, găzduiți cu generozitate, pe parcursul activităților dedicate Zilei Naționale a Lecturii, de către cadrele didactice ale unității de învățământ.
 
S-au alăturat activităților Grupa Mijlocie „Albinuțele“, sub coordonarea prof.învățământ preșcolar Dorina Dumitru și Camelia Neacșu Robu, Grupa Mare „Fluturașii Veseli“, sub coordonarea prof. învățământ preșcolar Dănuța Frusina Niță și Alexandra Alina Belcea, dar și Grupa Mare „Buburuzele“, sub coordonarea prof. învățământ preșcolar Maria Babu și Mădălina Țifui.
 
Activitățile au fost posibile datorită implicării directorului unității de învățământ, prof. Cristina Șerban. În cadrul proiectului propus de Ziua Lecturii, cei mici au făcut cunoștință cu un jurnalist și au ascultat povestea citită de acesta.
 
Sentimente alese pentru prietenii ce „locuiesc“ în cărți
 
Pe parcursul activităților, cei mici, dar și cei mari, deopotrivă, au intrat în lumea personajului Amos, ce lucrează la Grădina Zoologică și care primește vizita prietenilor săi, animăluțele, atunci când este răcit.

 


Prin intermediul poveștii, micile inimioare deschise posibiliăților infinite ale imaginației au descoperit, o dată în plus, cât este de important să avem prieteni, ce înseamnă empatia, dar și cât de valoros este ajutorul dat de un prieteni, atunci când ne aflăm în nevoie.
 
„Aparent, lectura pare a fi o activitate destinată vârstei școlare, după ce copilul învață să citească . În realitate, cărțile, care reprezintă poate cel mai la îndemână instrument pentru a modela intelectual un copil, pot face parte din viața micuților de la vârsta preșcolară. Chiar dacă nu știu să citească, micuților le poate fi insuflat gustul pentru cărți încă de la vârste fragede. Având în vedere acest aspect, am ales să marcăm «Ziua Națională a Lecturii» care, începând din acest an, se serbează în data de 15 februarie, invitând în stupul nostru jurnaliștii ZIUA de Constanța. Aceștia ne-au încântat cu o prezență caldă și ne-au ajutat prin lecturare să pătrundem în lumea magică a poveștilor“, a precizat prof. învățământ preșcolar Dorina Dumitru.
 
„Astăzi sărbătorim pentru prima data Ziua Lecturii și punem bazele unei noi direcții educative privind importanța lecturii la vârsta preșcolarității și nu numai. Grupa mare «Buburuzele» au primit astăzi cu mare bucurie vizita jurnaliștilor ZIUA de Constanța. Aceștia i-au încântat astăzi pe copii cu povestea educativă «Amos este răcit», o frumoasă poveste despre prietenie și Întrajutorare. O poveste ce vrea sa ne readucă aproape de ceilalți având în prim plan nevoia de îngrijire a celor bolnavi și în suferință, dar și aportul însemnat al prezenței umane alături de cei aflați în suferință. Să nu uitam deci, în aceste vremuri de prietenie, de Întrajutorare și de pozitivism! La mulți ani, dragă carte! Să ne trăiești și să ne bucuri viața cu multe povesti!“, sunt cuvintele prof. învățământ preșcolar Maria Babu.


 
La rândul lor, „Albinuțele“ și „Fluturașii Veseli“, coordonați de prof.învățământ preșcolar Dorina Dumitru, Camelia Neacșu Robu și Alexandra Alina Belcea, au transpus frumoasele învățături din povestea lui Amos în adevărate balonașe ale prieteniei, pe care le-au înfrumusețat cu inimioare și steluțe din hârtie, dar, mai ales, cu sentimente alese față de prietenii care viețuiesc în cărți și nu numai.

Totodată, și prichindeii grupei mici au onorat Ziua Lecturii, micuții deschizând emoționați cărticelele date de profesorii pentru învățământul preșcolar și descifrându-le misterele prin intermediul lecturii prin imagini, specifice vârstei. Cei mici s-au bucurat de cercurile de lectură, organizate de cadrele didactice, descoperind împreună cu toți colegii lumile infinite ale imaginației.
 
Este pentru prima dată când data de 15 februarie a fost marcată drept Ziua Națională a Lecturii, în România, iar evenimentul este unul cu atât mai important cu cât lectura este cea care ne este alături încă din primele zile și care, ulterior, ne poate ghida cu ușurință pașii în viață.
 
Poveștile sunt cele care ne ajută să dăm sens lumii dimprejur, când suntem mici, dar sunt și cele care, în continuare, ne ajută să acordăm semnificație evenimentelor din viața de zi cu zi, atunci când creștem.
 
Știrile realizate de jurnaliști sunt, practic, povești pentru oamenii mari, după cum au aflat ieri preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 42 din Constanța.
 
Și astfel vedem cum poveștile și lectura ne însoțesc, încă de la primii pași, pe tot parcursul vieții.
 
Prin lectură dobândim cunoaștere, iar cunoașterea, bine întrebuințată, înseamnă putere.
 
Să fim puternici, așadar, și să nu uităm nicicând de prietenii care ne așteaptă inclusiv în paginile unor cărți de povești pentru copii, ori chiar pentru adulți!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Grădinița cu program prelungit nr. 42, din Constanța, şi-a deschis larg porțile către anul școlar 2019 - 2020
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activități de educație rutieră ale polițiștilor locali cu preșcolarii din municipiul Constanța

26 Oct 2023 755

Angajări Constanța Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 angajează! Iată ce post este vacant

26 Sep 2023 1117

Grădinița cu program prelungit nr. 57 din Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată care este acesta

23 Sep 2023 900

Modă „reciclată” în curtea Grădiniței nr. 42, alături de reprezentanții Polaris M Holding

03 Apr 2023 1738

Târg la grădiniță, cu toamna-n bucate Merinde, jocuri și frunze aurii pentru inimi de copii! (FOTO)

20 Oct 2022 4650

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 42 Constanţa angajează. Care sunt condițiile

08 Nov 2021 1883

Se suspendă cursurile la Grădinița „Peștișorul de Aur” din Năvodari

15 Mar 2021 1881

Oportunitate de angajare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 Constanța

07 Sep 2020 1889

Posturi vacante la ​Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Constanța

22 Oct 2019 7799

Grădinița cu program prelungit nr. 42, din Constanța, şi-a deschis larg porțile către anul școlar 2019 - 2020

10 Sep 2019 4401

Dakonis Imobiliar a solicitat acord pentru consultarea publică a PUD-ului privind un imobil pe bulevardul 1 Mai Constanţa (document)

23 May 2019 2297

O plajă mai curată, graţie copiilor Grădiniţei nr. 42 Constanţa

18 Mar 2019 1850

Cum va arăta blocul de opt etaje ridicat de Dakonis Imobiliar SRL lângă grădiniţa nr. 42 din Constanţa, vizavi de Centrul de Scafandri (document)

12 Mar 2019 3304

Emoţii multe şi râsete fericite Ce au făcut preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 42 de Ziua Educaţiei

06 Oct 2018 3191

Dakonis Imobiliar SRL a solicitat certificat de urbanism Bloc de opt etaje lângă Liceul „C.A. Rosetti“ şi Grădiniţa 42, vizavi de Centrul de Scafandri (document)

05 Apr 2018 4094