Musicalul „Frozen - Regatul Îngheţat”, un maraton de două ore

Pe 8 octombrie a avut loc la Sala Palatului din București reprezentația spectacolului ”Frozen – regatul Înghețat”, în regia maestrului Bogdan Caragea. Sala plină, emoții și aplauze la sfârșit. Scenariul a fost o adaptare după mult-iubitul desen animat cu același titlu, adaptat la rândul lui după povestea ”Crăiasa Zăpezii”, a lui Hans Christian Andersen.

”Frozen” varianta românească a reușit să umple Sala Palatului din București și a venit cu multe așteptări și multe pretenții.

Am remarcat jocul actorilor (unii aflați la primul lor rol, ca de pildă Veronica Prodan, actrița din rolul prințesei Ana). Este din Chișinău, are numai 20 ani, o voce uimitoare, un accent moldovenesc care a dat bine și niște ochi albaștri de porțelan care te cuceresc imediat. De fapt, a fost personajul care a încălzit scena în toate aparițiile ei, cu o grație înnăscută și cu un joc natural, dublat de o bună cunoaștere a poveștii animate.

Un personaj (poate cel mai iubit de copii) a fost cel al lui Olaf, jucat de actorul Viorel Ionescu, cu o vastă experiență în teatru și spectacolele pentru copii. De fapt, la sfârșit, când copiii au urcat pe scenă, l-au înconjurat și aproape că nu au mai vrut să-l lase să plece acasă, în lumea poveștilor lui (reale sau interpretate).
 
O interpretare bună a avut-o și Ovidiu Usvat în rolul lui Kristoff (tăietorul de lemne care se îndrăgostește de prințesa Ana), tot absolvent de actorie, la clasa Margaretei Pogonat. Foarte simpatici au fost și actorii care au interpretat perechea Nepotul-trol și Bunicul-trol și care au stârnit hohote de râs.

Tot ca puncte tari am remarcat și ne-am lăsat încântați de vocile actorilor, de altfel, încă de la preselecții a fost criteriul de bază al alegerii actorilor. S-a cântat live și s-a cântat extraordinar de bine pe o muzică de nota 200, compusă special pentru acest spectacol de Nicolae Caragia, un artist-interpret și compozitor cu o vastă experiență în domeniu. Amintim doar că între 1982 – 1983 a fost director muzical al Festivalului Internațional  “Melodiile prietenilor” din Moscova, concomitent cu activitatea desfăşurată în cadrul trupei “Orizont” unde i-a acompaniat pe Dan Spătaru, Păunița Ionescu, s.a. Atunci a compus o mare parte a repertoriului trupei, melodii devenite șlagăre, care se cânta și astăzi în Rusia, a sustinut mii de concerte în țările fostei URSS, dar și în Europa, Asia, Africa, a colaborat şi a acompaniat pe scenele lumii, artişti de mare valoare internaţională ai acelor vremuri precum Mireille Mathieu, Alla Pugaciova, Karell Gott.

Bogdan Caragea, regizorul care a semnat această producție, este Doctorand UNATC, secția Teatru, este colaborator permanent al SRR (Societatea Română de Radiodifuziune) în spectacole de teatru radiofonic, emisiuni de divertisment, spectacole de muzică și poezie și fost protagonistul mai multor roluri de succes la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” din București, dintre care amintim doar YANCZI în ”Victoria şi al ei husar”, de Paul Abraham, regia N. Ciubuc, JUPÂN în ”Contesa Maritza” de Emmerich Kalman, HEBRO în ”Fântâna Blanduziei” de C. Trăilescu, GUSTAV în ”Ţara Surâsului” de Fr. Lehar, CORNELIUS în Hello Dolly de Herman, ”IOJI” în Voievodul Ţiganilor de J. Strauss, SIGISMUND în ”Calul Bălan” de Ralph Benatzky, HUBERT în Suzana de Jean Gilbert, LEUL în Micuţa Dorothy de Silvia Cherim şi Marius Ţeicu și multe, multe alte roluri iubite și aplaudate de public.

A semnat regia spectacolelor ”Omul, bestia si virtutea” de Luigi Pirandello (Teatrul de Stat Constanța, 2011), ”Bună seara domnul Wilde” de E. Mirea şi H. Mălineanu (Teatrul Naţional Constanţa, 2005), ”Papagaliţa şi curcanul” de E. Labiche și Surprize la Excelsior (teatrul din Sfântu Gheorghe, 1999)

Să sperăm că povestea va merge tot mai departe, cu succes la public și succes de casă.
 
www.mala-hierba.com


Sursă foto: Facebook, pagina de fani „Frozen - Regatul Îngheţat”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție la ce jucării cumpărați copiilor! Ce au descoperit inspectorii vamali constănțeni într-un container sosit din China (GALERIE FOTO)

22 Jul 2022 988

„Frozen, regatul înghețat“, un spectacol magic, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța

02 Dec 2019 2969

Constănţeni, mare atenţie! Se retrag de la vânzare biscuiţi din Billa şi Auchan (documente)

08 Apr 2016 2917

Revista presei locale

08 Apr 2016 2651

Filmul „Frozen”, acuzat din nou de plagiat

18 Apr 2015 2019