Au aparut detalii despre sistemul de operare creat de Coreea de Nord

os_japonia.jpgSistemul de operare, botezat Red Star, este bazat pe platforma Linux şi include un calendar care porneşte de la anul naşterii liderului Kim Ir-sen.

Informaţiile despre Red Star, sistemul de operare creat de Coreea de Nord, provin de la un blogger rus, Mikhail, care studiază în această ţară. El a cumpărat sistemul de operare pe străzile Phenianului, cu suma de aproximativ cinci dolari, informează bbc.co.uk.

Potrivit unui institut al guvernului sud-coreean, sistemul de operare este axat pe monitorizarea activităţilor utilizatorilor. Cu toate că foarte puţini nord-coreeni deţin calculatoare sau au acces la Internet, conţinutul digital este puternic cenzurat în această ţară.

Red Star indică eforturile autarhice ale Coreei de Nord în domeniul tehnologiei. La pornirea sistemului de operare, poate fi auzit un cântec popular, iar calendarul încorporat porneşte de la anul naşterii liderului Kim Ir-sen, ceea ce înseamnă că anului 2010 îi corespunde cifra 99. Red Star are la bază platforma Linux, suportă doar limba coreeană şi poate fi instalat în aproximativ 15 minute.

Sursa: realitatea.net


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.