Descoperire „demnă de premiul Nobel” O nouă metodă de a trata cu succes durerile de spate

Un studiu recent a dezvăluit lucruri cu totul surprinzătoare despre durerile cronice de spate: acestea sunt, în multe cazuri, produse de o infecţie bacteriană şi pot fi eliminate prin tratament cu antibiotice.

Descoperirea a fost descrisă ca fiind „demnă de Premiul Nobel”: un om de ştiinţă danez, dr. Hanne Albert, a descoperit că multe dintre cazurile de dureri de spate severe şi prelungite sunt cauzate de bacterii, iar acestea pot fi distruse prin administrarea de antibiotice, timp de trei luni. Autorul descoperirii susţine că aproape jumătate dintre persoanele care suferă de dureri de spate cronice pot fi vindecate prin această metodă.

Durerile de spate sunt o problemă medicală frecventă în lumea contemporană şi ating adesea oameni în floarea  vârstei.

„E vorba despre mame şi taţi care se află la mijlocul vieţii lor active, profesionale. Ei sunt elemente de bază ale societăţii, au grijă atât de părinţii, cât şi de copiii lor. Trebuie să fie în stare să se joace cu copiii, în loc să stea şi să-i privească jucându-se”, spune dr. Albert.

În Marea Britanie, de exemplu, cca. 80% dintre locuitori suferă de dureri de spate cel puţin o dată în viaţa lor, iar această afecţiune este unul dintre motivele principale pentru care britanicii recurg la medicul de familie - chiar în mai mare măsură decât răceala.

Articolul integral aici: descopera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.