11 persoane trimise în judecată de DIICOT Constanța, achitate definitiv!

 
 
 
  • Magistrații au ajuns la concluzia că faptele de care sunt acuzați inculpații nu sunt prevăzute de legea penală ori nu a fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
  • Conform portalului instanțelor de judecată, ca inculpați apar următoarele persoane: „Vlăduceanu Irinel, Ştefănescu Andreea Irina, Stere Ştefan, Todea Anamaria, Curt Radu, Ioan Vasile, Creţu Vasile, Baiaram Aurel, Mustafa Florin, Curt Nicuşor și Ioan Nicuşor“.
  • De asememea, tot potrivit portalului instanțelor de judecată, ca părți responsabile civilmente apar: Maxi Agro Top 2020 SRL (fostă SC Eurovia Invest SRL) prin administrator judiciar Enache Marilena Mariana, SC STS Internaţional SRL, SC Kaleea Colect SRL, SC Nico Fer Remat SRL și SC Florinuzu Fiercom SRL.
  • Ministerul Finanţelor - ANAF prin DRGFP Galaţi prin AJFP Constanţa a fost în dosar parte civilă.
 
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța s-au pronunțat definitiv în dosarul 726/118/2015 în care 11 persoane au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, pentru infracțiunile de aderare la un grup infracțional organizat, complicitate la complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani în formă continuată.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Constanța a menținut decizia Tribunalului Constanța (nr. 435/30.10.2019) prin intermediul căruia s-a decis achitarea celor 11 inculpați.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Instanța de apel a respins ca nefondate apelurile declarate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa și partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galați - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, ca inculpați apar următoarele persoane: „Vlăduceanu Irinel, Ştefănescu Andreea Irina, Stere Ştefan, Todea Anamaria, Curt Radu, Ioan Vasile, Creţu Vasile, Baiaram Aurel, Mustafa Florin, Curt Nicuşor și Ioan Nicuşor“.
 
De asememea, tot potrivit portalului instanțelor de judecată, ca părți responsabile civilmente apar: Maxi Agro Top 2020 SRL (fostă SC Eurovia Invest SRL) prin administrator judiciar Enache Marilena Mariana, SC STS Internaţional SRL, SC Kaleea Colect SRL, SC Nico Fer Remat SRL și SC Florinuzu Fiercom SRL.
 

Ministerul Finanţelor - ANAF prin DRGFP Galaţi prin AJFP Constanţa a fost în dosar parte civilă.
 
Magistrații de la tribunal au ajuns la concluzia că faptele de care sunt acuzați inculpații nu sunt prevăzute de legea penală ori nu a fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.

 
În dosarul cauzei se arată că, potrivit raportului de constatare din 05 februarie 2015, presupusul prejudiciu adus bugetului de stat este în sumă totală de aproximativ un milion de euro.
 
De precizat că în motivarea deciziei, instanța a reținut în privința presupusului prejudiciu reținut în rechizitoriu în sarcina inculpaților ca reprezentând plata de TVA către bugetul statului, facturile de fier vechi erau cu taxare inversă și nu era cazul unei obligații privind plata TVA. 
 
Eurovia Invest SRL se numește Maxi Agro Top 2020 SRL și se află în faliment
 
Dosarul are ca număr unic 526/118/2020 iar noul termen a fost fixat pentru data de 05 aprilie 2023.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 8 martie 2023, SC Maxi Agro Top 2020 SRL, are sediul în Constanţa, Mamaia, și se ocupă de comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat.
 
Pentru anul 2021, fără niciun angajat, compania a raportat o cifră de afaceri de 0 lei, cheltuieli de 338 lei și o pierdere de 338 de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, Osman Chenan  apare ca asociat unic, în timp ce Enache Marilena-Mariana C.I.I. este lichidator provizoriu
 
În trecut, Osman Chenan a figurat în Agrosman SRL, radiată.
 
Foto cu rol ilustrativ!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnare în prima zi de primăvară la Tribunalul Constanța!
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achitare răsunătoare la Constanța! Curtea de Apel reia procesul celor 11 inculpați. Una dintre firme, în faliment (document)

13 Sep 2021 13712