15 percheziții în Jurilovca și Năvodari DIICOT a trimis în judecată cinci tineri acuzați că au aprovizionat piața din Tulcea


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus trimiterea în judecată a cinci tineri din Tulcea acuzați că fac partea dintr-un grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc. Trei din cei cinci inculpați vor solicita zilele acestea judecătorilor Curții de Apel Constanța înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe cauţiune.
 
Amintim că, la data de 17 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea și B.C.C.O. Constanța au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare dintre care 14 în localitatea Jurilovca, județul Tulcea și una în orașul Năvodari, județul Constanța pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.
 
În cauză s-a stabilit că, în perioada anilor 2018 – 2020, inculpații E.S., N.A., T.A. F.Ș. și A.F. au aprovizionat piața drogurilor de risc și de mare risc din județul Tulcea, droguri pe care le achiziționau din alte județe din România sau de pe teritoriul Spaniei.
 
În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate aproximativ 1200 grame de cannabis, 3 pastile Ecstasy, 3,45 grame de rezină de cannabis (hașiș), mai multe grindere, cântare electronice, sumele de bani de peste 7000 Euro, 500 de USD, 50 de lire sterline, 32.000 lei și un autoturism.
 
La data de 17 ianuarie, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea celor cinci inculpați pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 18 ianuarie, Tribunalul Tulcea a luat măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de aceștia.
 
Pe data de 9 aprilie, Tribunalul Tulcea a decis înlocuirea măsurii preventive a arestului preventiv luată faţă de inculpaţi cu cea a arestului la domiciliu.
 
Pe data de 7 mai, Tribunalul Tulcea a respins cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de trei dintre cei cinci inculpaţi. Tot instanța din Tulcea a menţinut, pentru o durată de 30 de zile, începând cu 07 mai, măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de cei cinci inculpaţi.
 
Decizia Tribunalului Tulcea din data de 7 mai a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen al contestației.

 
La acțiune au participat și lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, jandarmi din cadrul I.J.J. Tulcea și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Tulcea.
 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Citește și
 
Printre inculpați, un fost student la Teologie O rețea care alimenta consumatorii de cannabis din întreg județul Constanța, destructurată și condamnată

S-a tras cu arma la Cireșica pentru prinderea unui tânăr care vindea droguri

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii din anchetă! Carderi constănțeni trimiși în judecată. Goleau conturile turiștilor care mergeau la Ierusalim

08 May 2021 1120

Constanța. O rețea de carderi care acționau în Israel destructurată de DIICOT

07 May 2021 512

Afaceri cu fier vechi! 11 inculpați trimiși în judecată de DIICOT Constanța, achitați. Dosarul, în apel

06 May 2021 759

Tinerii arestați ieri de Tribunal, la cererea DIICOT Constanța, cer să fie puși în libertate

29 Apr 2021 2004

DIICOT Percheziții la Constanța! Droguri și sume de bani, ridicate

28 Apr 2021 1513

Angajat al Poliției Militare, din Tulcea, trimis în judecată de DIICOT

28 Apr 2021 753

Captură de proporții a polițiștilor de la Crimă Organizată. Percheziții în Constanța și Năvodari

27 Apr 2021 3537

Oficial de la DIICOT! 15 persoane din Piața Chiliei, acuzate de trafic de droguri. Ultimul anunț al judecătorilor

27 Apr 2021 1194

17 percheziții domiciliare Trei persoane arestate la cererea procurorilor DIICOT Constanța

23 Apr 2021 1018

Ultima oră Pecheziții în Constanța! Rețea de traficanți de minori, destructurată!

23 Apr 2021 677

Percheziții la locuințele unor tineri bănuiți de trafic de persoane. Fete, exploatate în Germania

22 Apr 2021 1340

DIICOT dă lovitura la Tulcea! Acuzații oficiale și lista arestaților! (video)

22 Apr 2021 1080

IGPR Zece persoane, reținute într-un dosar de trafic și deținere de droguri. Ce au descoperit procurorii

19 Apr 2021 569

Tulcea. Actele sexuale înregistrate și distribuite pe o rețea de socializare. Anunțul procurorilor

19 Apr 2021 752

Ofițerii BCCO Constanța efectuează mai multe percheziții în Măcin, județul Tulcea

19 Apr 2021 3969