Justitie

2013. Un copil a murit într-un parc de distracţii la Eforie Magistrații din Constanța încearcă de șapte ani să elucideze cazul.

  • Copilul a murit electrocutat în urma atingerii cu piciorul desculţ a peronului metalic de aşteptare al pistei cu electroscutere tamponabile.  
Judecătorii din Constanța au decis amânarea pentru luna octombrie a cazului în care un minor de 16 ani (turist) a murit electrocutat într-un parc de distracţii de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord. Tragedia a avut loc în august 2013. Dosarul a ajuns la Judecătoria Constanța în luna iulie 2018, după o anchetă a procurorilor care a durat aproape cinci ani. Altfel spus, deși au trecut aproape șapte ani de la tragedie, magistrații din Constanța încă încearcă să elucideze cazul. Noul termen stabilit de Judecătoria Constanța al 8-lea. 
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit datelor oficiale, în acest dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată a doi bărbaţi şi a unei societăţi comerciale, pentru ucidere din culpă.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa arată în actul de sesizare a instanţei că „la data de 5 august 2013, victima I.G.C., în vârstă de 16 ani, a murit electrocutată în urma atingerii cu piciorul desculţ a peronului metalic de aşteptare al pistei cu electroscutere tamponabile (maşinuţe tamponate) de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord, echipament de agrement utilizat de inculpata SC Pegasus Fun SRL Constanţa (închiriat de la (...) SRL Constanţa“.
 
Societatea comercială este acuzată de procurori că „nu a luat toate măsurile de prevedere pentru montarea şi funcţionarea în siguranţă a echipamentului de agrement exploatat, inclusiv împotriva tensiunilor de atingere periculoase“.
 
La rândul lor, inculpaţii Valentin Dragomir, Mihai Rusu, primul în calitate de responsabil cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor (RSVTI) la persoana juridică inculpată, iar secundul în calitate de inspector al Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune SA - sucursala Constanţa (CNCIR), şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia verificării şi inspecţiei tehnice după montarea şi punerea în funcţiune a echipamentului de agrement pe noul amplasament.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie pe plaja Belona din Eforie Nord! Un copil a murit pe loc. Azi, un nou termen în instanță

13 Apr 2020 581

Rechizitoriul groazei! Judecătorii din Constanţa încearcă să lămurească cine se face vinovat de moartea unui copil într-un parc de distracţii (document)

09 Mar 2020 2558

O româncă a murit strivită de un carusel, în Germania

08 Oct 2019 1229

Gravity Park din Constanța și un parc de distracții „Țara Piticilor“, în atenția RAEDPP. Anunț important făcut de regia constănțeană (documente)

25 Jul 2018 1550

Editorial Cauciucuri second hand rupte şi jerpelite pe post de parc de distracţii? Pe bune, nu vă crapă obrazul de ruşine?

31 Aug 2017 3285

UPDATE. Copii blocați într-o roată dintr-un parc de distracții. Frig cumplit în Parcul Lacul Tei. Intervin salvatorii

01 Jan 2017 2442

Ştiaţi că...? Se împlinesc 60 de ani de la inaugurarea primului parc de distracţii Disneyland

17 Jul 2015 1212

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Patru eleve de la Colegiul „Regina Maria“, pe podiumul concursului Play Energy (galerie foto)

22 Sep 2014 5599

Ştiaţi că...? În urmă cu 59 de ani, a fost inaugurat primul parc de...

17 Jul 2014 1223

Parcuri de distracții construite de copii în 6 zile în Tabăra din Țara lui Andrei

28 Aug 2013 821

Trei zile de răsfăţ Copiii de la Peştera vor petrece gratuit într-un parc de distracţii

31 May 2013 3376

Suspect de talharie retinut de politisti intr-un parc de distractii din statiunea Saturn

21 Jul 2010 1133