Justitie

41 de răniţi pe DN 2A Dosarul celui mai grav accident rutier din istoria recentă a judeţului Constanţa, în atenţia judecătorilor


Dosarul celui mai grav accident rutier din punctul de vedere al victimelor petrecut în istoria recentă a judeţului Constanţa revine în atenţia judecătorilor!
 
Pe data de 29 iulie 2008, I.N. a condus un automobil marca Opel, model Astra, pe DN 2A, dinspre Constanţa către Ovidiu. În zona reprezentanţei Bavaria Motors, şoferul a lovit un automobil marca Audi, model Q7, condus în faţa sa de V.C., afacerist constănţean. Ulterior, limuzina a fost proiectat pe contrasens, unde a fost lovită de autobuzul Isuzu Turquoise, care s-a răsturnat. În urma accidentului au suferit vătămări corporale 41 de persoane - 39 fiind pasageri în autobuz şi cei doi şoferi. Ulterior, pe data de 12 august 2008, unul dintre pasagerii autobuzului a decedat.
 
În luna octombrie 2016, dosarul a fost închis definitiv, magistraţii din Constanţa ajungând la concluzia că faptele imputate s-au prescris.
 
Acum, unul dintre pasagerii autocarului cere despăgubiri cu titlu de daune materiale şi morale.
 
În primă instanţă, Tribunalul Constanţa a dispus obligarea societăţii de asigurări la plata către reclamant a echivalentului în lei, la cursul de schimb RON/EUR comunicat de Banca Naţională a României din data plăţii, a sumei de 20.000 de euro, reprezentând daune morale. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citeșteDobrogea "Mulți oameni au migrat de la oraș către zona rurală în plina ascensiune" Lucrări din Biblioteca virtuală ZIUA de Constanța

30 Mar 2019 784

Premieră în istoria recentă a sportului constănţean Arbitrul Marian Carson, bătut la meciul CSO Ovidiu - CS Eforie. Iată condamnările!

15 Mar 2018 13134

Constanţa - accident cu 41 de victime aproape de Bavaria Motors. Dosarul, închis definitiv

04 Oct 2016 10095

Exclusiv Inculpaţii din dosarul celui mai grav accident rutier din istoria recentă a Constanţei, achitaţi. Faptele s-au prescris

11 Feb 2016 2266

Femei de succes ale Constanţei Şi-au croit un drum într-o lume dominată de bărbaţi

08 Mar 2014 6580