6 ani cu executare pentru un ofițer MApN în rezervă, din Constanța, acuzat de viol! Se pregătește audierea victimei în apel

 
  • În 2018, inculpatul s-a deplasat la o sală de pariuri aparținând din Pecineaga, unde fosta sa prietena lucra.
  • Aici, spun anchetatorii, profitând de împrejurarea că în incinta salii nu se aflau clienți, inculpatul ar fi obligat-o pe tânără să consume 150 ml coniac, după care a forțat-o să se deplaseze la toaletă unde, prin constrângere fizică (lovituri aplicate cu pumnii și cu telefonul mobil la nivelul capului), a determinat-o să întrețină relații sexuale orale, timp în care a fotografiat-o cu telefonul luat de la victimă, fotografiile fiind ulterior trimise unor cunoscuți ai persoanei vătămate.
  • Prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Mangalia prin condamnarea inculpatului la 6 ani de închisoare cu executare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fixat un nou termen în apelul dosarului în care un ofițer MApN în rezervă este acuzat de viol, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.
 
Cauza a fost amânată pentru luna octombrie, când ar putea fi audiată victima inculpatului.
 
Oricare va fi decizia Curții, aceasta va fi definitivă!
 
Amintim că prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Mangalia prin condamnarea inculpatului la 6 ani de închisoare cu executare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.
 
Totodată, prin decizia de condamnare, instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă și l-a obligat pe inculpat la plata către aceasta a daunelor morale în cuantum de 50.000 lei. 
 
Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia s-a reţinut că la data de 07.02.2018, organele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 12.00, inculpatul s-a deplasat la o sală de pariuri aparținând din Pecineaga, unde fosta sa prietena lucra.
 
Aici, spun anchetatorii, profitând de împrejurarea că în incinta sălii nu se aflau clienți, inculpatul ar fi obligat-o pe tânără să consume 150 ml coniac, după care a forțat-o să se deplaseze la toaletă unde, prin constrângere fizică (lovituri aplicate cu pumnii și cu telefonul mobil la nivelul capului), a determinat-o să întrețină relații sexuale orale, timp în care a fotografiat-o cu telefonul luat de la victimă, fotografiile fiind ulterior trimise unor cunoscuți ai persoanei vătămate.
 

Decizia de condamnare a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
        
Foto cu rol ilustrativ!

 
Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Este oficial!
Euroins a intrat în faliment! Polițele rămân valabile 90 de zile

 
Libertatea.ro
Cum a ajuns un politician PSD într-o închisoare din California
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat reținut pentru viol, în Constanța. Ce spun polițiștii

25 Nov 2023 630

Justiție Constanța Ofițer MApN în rezervă, condamnat definitiv pentru viol!

22 Nov 2023 895

Constanța. Final de proces în dosarul americanului acuzat că ar fi violat doi tineri din Medgidia! Prima condamnare - 19 ani

06 Nov 2023 858

Știri Constanța Bărbatul de 36 de ani, acuzat că ar fi întreţinut raporturi sexuale la Mangalia, cu doi copii, arestat preventiv pentru 30 de zile (FOTO+VIDEO)

14 Oct 2023 2355

Tentativă de viol lângă Agigea! Detalii șocante din ancheta procurorilor. Începe procesul

08 Oct 2023 844

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la AUR Constanța. Suspiciunea de viol din timpul Taberei de Vară, printre subiectele analizate (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Sep 2023 1123

Viol la Castelu! Victima are 11 ani. Prima condamnare - zece ani de închisoare. Cine este nemulțumit

17 Sep 2023 990

Fapte abominabile lângă Mangalia! Patru băieți ar fi fost violați. Ce cere acum presupusul autor

15 Sep 2023 1507

Viol la Constanța! Judecătorii au dictat 8 ani de închisoare și au respins cererea de constituire parte civilă formulată de persoana vătămată

01 Aug 2023 770

Tentativă de viol în Agigea! Femeie atacată într-o stație de autobuz

17 Jul 2023 1397

Constănțeanul acuzat că a răpit și violat două minore din Brașov, în așteptarea sentinței!

07 Jul 2023 1049

O nouă amânare de pronunțare în dosarul constănțeanul acuzat că a răpit și violat două minore din Brașov!

19 May 2023 964

Viol la Castelu! Decizie definitivă la Tribunalul Constanța

01 May 2023 1087

Constănțeanul acuzat că a răpit și violat două minore din Brașov, în așteptarea sentinței

30 Apr 2023 778

Viol în Tomis Nord! 20 de ani de închisoare și daune de 80.000 de euro! Sentința contestată

13 Apr 2023 4129