A actualizat documentația pentru Cazino Impex Romcatel Cercetare Proiectare, cu termen preschimbat la Judecătoria Vaslui


Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis preschimbarea termenului în procesul ce privește societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare. Stabilit inițial pentru data de 30 aprilie, după schimbarea completului de judecată, termenul a fost preschimbat pentru data de 14 mai. Pentru înfățișarea din luna mai, părțile vor fi citate, iar avocaților acestora li se vor aduce la cunoștință modificările.
Societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a fost trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.


În comunicatul oficial remis de unitatea de parchet se arată că „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.
Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.
 

Judecător schimbat

Dosarul a fost trimis pe rolul Secției penale a Judecătoriei Vaslui.
Pe parcursul cercetării judecătorești, la data de 5 martie, instanța a admis cererea de abținere formulată de judecătoarea Luminița Cosmina Stativă și a decis trimiterea dosarului către registratură, așa încât acesta să fie repartizat aleatoriu unui alt complet. Se cuvine să amintim, de asemenea, că, odată cu cererea de abținere formulată de judecătoarea Luminița Stativă, și acuzații din proces au formulat cereri privind recuzarea acesteia.
Pentru a reveni la legăturile societății cu Cazinoul din Constanța, trebuie amintit că Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit, în anul 2018, prin procedura simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţială şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei. Totodată, societatea s-a înscris și în cursa pentru contractul privind restaurarea propriu-zisă a edificiului constănțean, însă un alt consorțiu a fost desemnat câștigător al licitației.


Citește și:

Se schimbă judecătorul în procesul firmei care a actualizat documentele pentru reabilitarea Cazinoului
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL Cernavodă, contract de furnizare de agregate de carieră și de balastieră (DOCUMENT)

22 Apr 2024 356

Licitații Constanța Spații verzi și locuri de joacă modernizate la Cernavodă. Cine execută contractul (DOCUMENT)

22 Apr 2024 350

Cumpărări directe Constanța Sofia Prodcom Impex SRL va livra pachete alimentare Primăriei Adamclisi (DOCUMENT)

17 Apr 2024 518

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a încheiat un contract cu o firmă din Medgidia. La mijloc sunt 18.000 de euro (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 2274

Cumpărări directe Constanța AX Perpetuum Impex a bătut palma cu Primăria Crucea. Ce servicii va presta firma? (DOCUMENT)

13 Apr 2024 515

Licitații publice CJC a suplimentat cu 10% contractul pentru documentațiile care vor sta la baza reabilitării sitului arheologic de la Cetatea Histria (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 545

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 489

După un proces care a durat 18 ani! Celebra companie Grup Media Sud SA, din Constanța, va fi radiată de la Registrul Comerţului (MINUTĂ)

09 Apr 2024 1905

A solicitat acord de mediu pentru o fermă de animale în comuna Crucea Firma, care va ridica un spital de pediatrie cu heliport la Constanța, Mahmud Impex SRL, anunță noi investiții

31 Mar 2024 4405

Licitații Constanța Conectivitate trimodală în Portul Constanța. Cine elaborează studiul de fezabilitate (DOCUMENT)

28 Mar 2024 641

Unul dintre asociați este Black Sea Offshore Centre SRL, din Constanța Chemoil Impex SRL și-a schimbat numele și obiectul de activitate

28 Mar 2024 525

Licitații Constanța Spitalul Municipal Medgidia cumpără reactivi de coagulare de la o firmă din Târgu Mureș (DOCUMENT)

22 Mar 2024 637

Contract pentru îmbunătățirea conexiunii trimodale rutier - feroviar – naval din Portul Constanța. Ce valoare are

21 Mar 2024 528

Coral Impex SRL a câștigat la Curtea de Apel Constanța procesul cu Municipiul Constanța și Wasval SRL. Decizia este definitivă

18 Mar 2024 618

Anunț pierdere document de înregistrare sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor

18 Mar 2024 407