A atacat în instanţă ordinul de încetare a mandatului de consilier şi excluderea din PSD. Juriştii Prefecturii Constanţa i-au greşit numele. Ordin lovit de nulitate!


 
Nicolae Pescaru, fost membru PSD Costineşti şi consilier local, a înregistrat la instanţa de contencios-administrativ a Tribunalului Constanţa dosarul 7167/118/2018, prin care solicită suspendarea ordinului prefectului judeţului Constanţa privind încetarea mandatului de ales local în cadrul Consiliul Local Costineşti, respectiv decizia Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa privind excluderea sa din rândurile social-democraţilor.
 
Nicolae Pescaru spune că vrea să-şi ducă la capăt mandatul de ales local, dar nu mai vrea să activeze în organizaţia PSD, pentru că nu se mai regăseşte în politica făcută de foştii săi colegi.
 
În plus, fostul şef al Poliţiei Mangalia, actualmente avocat, spune că este dezamăgit că în momentul în care s-a decis mazilirea sa autorităţile au fost depăşite. „M-au tratat ca pe un obiect. Mi-au greşit până şi numele în momentul în care au emis ordinul de încetare a mandatului (n.r. vezi foto). Practic, acum, instanţa nu are decât să constate nulitatea ordinului Prefectului”, spune Pescaru.


 
În plus, foştii colegi de partid, susţine acesta, i-au încălcat dreptul la apărare. „Nu m-a chemat nimeni, nu m-a audiat nimeni, am fost exclus, refuzându-mi-se un drept constituţional, dreptul la apărare”, a conchis acesta.
 
Vă reamintim că, la jumătate lunii noiembrie a.c., prefectul judeţului Constanţa a semnat ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Costineşti al lui Nicolae Pescaru, ales pe listele PSD ale organizaţiei locale Costineşti, în anul 2016.

Ordinul prefectului judeţului Constanţa a fost emis în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora „calitatea de (…) consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales” - PSD, în cazul lui Nicolae Pescaru.
 

Decizia de încetare a mandatului de consilier local a avut la bază sesizarea organizaţiei judeţene PSD Constanţa, susţine Prefectura Constanţa. 

Menţionăm că, la momentul excluderii, PSD-iştii i-au reproşat lui Pescaru o apropiere de primarul Traian Cristea, despre care social-democraţii susţin că prin sertare avea proiecte aprobate de Consiliul Local, dar pe care le-a uitat, în timp ce oamenii din Costineşti trăiesc ca acum 20-30 de ani.

 
Citeşte şi:
 
Fostul şef al Poliţiei Mangalia, exclus din PSD şi din CL Costineşti pentru indisciplină, spune că decizia partidului îi prinde bine - „Nu mă mai regăsesc în partidul condus de Dragnea!“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judo Constanța Antrenorul Radu Luca s-a căsătorit cu o practicantă a sportului de pe tatami. Noua familie are nași celebri (GALERIE FOTO)

30 Jul 2023 3377

Luptătorii de la Shobu, pe podium la Bucharest Challenge International Cup „Curajul de a merge mai departe, indiferent de greutăţi!“ (galerie foto)

26 Oct 2021 4218

IPJ Constanța, în doliu. Fostul comandant al Poliției Mangalia, comisar șef Nicolae Pescaru, s-a stins din viață

11 Sep 2021 7643

Comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor Gero Recycling SRL, din Năvodari, în insolvență. Ce datorii are și când s-a fixat noul termen

27 Feb 2021 1839

Constanţa Georgiana - Ştefania Pescaru, campioana la Karate Kyokushin care urmează şi o carieră militară

30 Dec 2020 7464

Surpriza a venit din partea lui Moș Crăciun La Cumpăna s-a disputat Cupa Shobu. Pe podium au urcat și sportivi din localitate (galerie foto)

17 Dec 2019 2418

Bogdan Istrate, din nou medaliat cu aur Luptătorii de la CS Shobu Constanţa, de cinci ori pe podium la Campionatul European (galerie foto)

25 Jul 2019 4268

Sportivii de la Shobu Constanţa, pe podium la Campionatul Naţional Unificat de Karate Kyokushin (galerie foto)

09 Apr 2019 4640

Prefectura Constanţa, precizări referitoare la nulitatea ordinului prefectului județului Constanța privind încetarea mandatului unui consilier

04 Dec 2018 1890

Fostul şef al Poliţiei Mangalia, exclus din PSD şi din CL Costineşti pentru indisciplină, spune că decizia partidului îi prinde bine - „Nu mă mai regăsesc în partidul condus de Dragnea!“

16 Nov 2018 3965

Un consilier local din cadrul Consiliului Local al comunei Costinești a rămas fără mandat

14 Nov 2018 1205

Doliu în presă O celebră jurnalistă a decedat

05 Nov 2018 2034

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 5 iulie 2018

10 Jul 2018 1878

Guvernul României a încheiat un Acord cu sindicațiștii din Sănătate. Ce prevede documentul

08 May 2018 1871

Aproape 20 de medalii pentru luptătorii de la Shobu Constanţa la Cupa Ştefan cel Mare (galerie foto)

15 Feb 2018 3359