A băut la muncă şi s-a urcat la volan. Poliţiştii din Cumpăna nu l-au iertat, iar magistraţii l-au condamnat

Judecătoria Constanţa a decis pe 17 aprilie să îl condamne pe un bărbat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai mult, conform declaraţiei bărbatului, acesta ar fi consumat alcool la muncă, apoi s-a urcat la volan.
 
Prin actul de sesizare s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că, la data de 16.12.2017, în jurul orelor 23.55, inculpatul A.S.C. a condus autoturismul marca DAEWOO, pe raza judeţului Constanţa, în condiţiile în care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1, 50 g/l la prima probă şi 1,25 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă, ceea ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) Cod penal.
 
Constatările organelor de cercetare penală cuprinse în procesul-verbal de sesizare din oficiu cu privire la faptul că inculpatul conducea autoturismul sus menţionat se coroborează şi cu depoziţia martorului M. C., care a arătat faptul că în jurul orelor 23.55 din data de 16.12.2017, aflându-se în localitatea Cumpăna cu un alt lucrător din cadrul Postului de Poliţie Cumpăna, acţionând conform unui plan de acţiune, a observat deplasarea autoturismului Daewoo. Fiind oprit în trafic, conducătorul autoturismului Daewoo a prezentat documentele personale şi ale autoturismului, constatând că persoana care a condus autoturismul Daewoo se numeşte A.S.C.
 
Martorul a mai arătat că inculpatul emana halenă alcoolică şi că la locul opririi în trafic l-a auzit pe A.S.C. declarând verbal că a consumat băuturi alcoolice la locul său de muncă şi după terminarea programului de lucru a condus autoturismul pe drumurile publice intenţionând să ajungă la domiciliu.
 
Totodată, prin declaraţia dată în calitate de suspect şi inculpat, A.S.C. a recunoscut săvârşirea faptei, arătând că în jurul orei 22.30 din data de 16.12.2017 a plecat singur de la locul său de muncă din municipiul Constanţa cu autoturismul marca Daewoo, pe care l-a condus pe drumurile către locuinţă. În timpul deplasării pe DN 39E, autoturismul a rămas fără combustibil, motiv pentru care l-a oprit pe partea dreaptă a sensului de mers pe artera rutieră susmenţionată şi telefonic l-a rugat pe un prieten să-i aducă un recipient cu combustibil.
 
Inculpatul afirmă că în perioada în care l-a aşteptat pe acel prieten a consumat băuturi alcoolice, respectiv patru doze de 500 ml cu bere, iar după sosirea acelui prieten a alimentat cu combustibil autoturismul său, l-a pus în mişcare şi l-a condus în continuare pe DN 39E către domiciliu.
 
De asemenea, acesta a declarat că în jurul orei 23.55 din data de 16.12.2017, în timp ce conducea autoturismul, a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, care i-a solicitat documentele şi l-au întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice.
 
Inculpatul a recunoscut acest lucru şi fiind testat cu aparatul Drager Alcooltest a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
 

În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin.(10) NCPP, instanţa l-a condamnat pe inculpatul A.S.C. la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art.91/Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
 
În baza art.92 alin.(1)/Cod penal, stabileşte un termen de supraveghere de doi ani şi şase luni.

 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 556

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 585

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 527

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 485

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1486

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 730

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 604

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 603

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 426

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 927

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 851

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 869

Accident rutier la Cumpăna, județul Constanța! Implicat, un șofer beat, drogat și fără permis

11 Apr 2024 656

Constanța Un nou pas important în demararea proiectului Nodului Rutier de la Cumpăna - A4

11 Apr 2024 629

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 556