Justitie

A făcut accident după ce s-a urcat băut la volan. Ce a decis Curtea de Apel Constanţa

Un bărbat domiciliat în Constanţa a făcut apel după ce a fost condamnat pentru că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, pe rolul Curţii de Apel Constanţa s-a aflat, la data de 6 mai 2019, dosarul prin care P.P. a contestat decizia Judecătoriei Constanţa, prin care a fost condamnat la un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 1.06.2018, în jurul orei 8.00, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului  Rutier Constanţa - IPJ Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost sesizaţi prin dispecerat despre faptul că în zona unui imobil din Constanţa a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Agenţii de poliţie rutieră ajunşi la faţa locului au constatat că autoturismul marca Dacia Solenza, la volanul căruia se afla inculpatul P. P., era pe spaţiul verde din dreptul blocului, mai exact izbise zidul blocului, având multiple avarii, iar şoferul prezenta leziuni.  
 
Agenţii de poliţie i-au solicitat conducătorului auto P. P. să se supună testării cu aparatul etilotest, iar în urma testării cu aparatul marca Drager a rezultat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Ca urmare, inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean Constanţa, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, unde s-a stabilit că inculpatul a avut la ora 08.45 o alcoolemie de 2,15 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 09.45 o alcoolemie de 2,40 g/l alcool pur în sânge.
 
Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei şi a declarat că în ziua precedentă, în intervalul orar 19.00-23.00, a consumat un litru de bere şi un litru de vin, iar a doua zi, în jurul orei 8.00, s-a urcat la volanul autoturismului Dacia Solenza, iar când a ajuns în zona cimitirului, aşa cum a declarat inculpatul, pentru că un alt autoturism a efectuat o manevră de depăşire şi a crezut că îl va lovi, a tras de volan în partea dreaptă, a lovit bordura şi a fost proiectat în faţada unui, s-a lovit cu capul de oglinda retrovizoare, iar o persoană necunoscută a sunat la 112.
 
După ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, inculpatul a fost transportat la spital, dar nu a rămas internat. În raport de aspectele declarate de inculpat, pare neverosimil faptul că acesta nu ar fi consumat alcool şi în dimineaţa zilei de 1.06.2018, câtă vreme este lesne de observat că din rezultatele analizelor de sânge reiese că inculpatul prezenta la momentul producerii accidentului o alcoolemie aflată în creştere.
 
În şedinţa de judecată din 23.01.2019, instanţa a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate a recunoaşterii învinuirii, întrucât acesta a recunoscut în totalitate săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa în actul de sesizare, solicitând să nu se mai administreze alte probe în faţa instanţei, ci judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală şi a înscrisurilor noi prezentate de părţi.
 
Împotriva sentinţei Judecătoriei Constanţa inculpatul P. P. a declarat apel în termenul legal, solicitând, în lumina circumstanţelor sale personale şi a conduitei sincere, în principal, aplicarea unei pedepse cu amendă penală, iar în subsidiar, stabilirea unei pedepse cu închisoarea în condiţiile art.83 Cod penal.
 
Instanţa a decis respingerea apelului formulat de către inculpat.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termen la Curtea de Apel, în privinţa comisarului de la Penitenciarul Tulcea suspectat pentru luare de mită

22 Jul 2019 404

Profesorii de la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanţa îşi cer, în instanţă, drepturile salariale

20 Jul 2019 472

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa scoate la concurs un post vacant

19 Jul 2019 421

Decrete semnate de președinte Procurori, eliberați din funcții la Constanța și Tulcea. Trei judecători au fost numiți în funcții

19 Jul 2019 379

Și-a recunoscut fapta. Directorul economic interimar al Aeroportului Mihail Kogălniceanu s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice. Ce obligații au stabilit magistrații Curții de Apel

15 Jul 2019 3291

Decrete semnate de Iohannis Un colonel, judecător militar, s-a pensionat. Un chestor de poliţie şi-a încetat raporturile de serviciu

12 Jul 2019 1950

Gigi Valentin Ştefan rămâne procuror general la Constanţa. Vezi cât timp şi unde s-a stabilit

10 Jul 2019 597

Florinel Ciucardel revine în PNŢCD Constanţa! Fostul consilier local din Mereni a câştigat definitiv în instanţă

10 Jul 2019 682

Damen contestă licitația de corvete

09 Jul 2019 594

Curtea de Apel Constanţa Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Tulcea, nepus în executare. Iată motivul!

09 Jul 2019 825

Dosarul „Nazarcea“, în care este implicat ÎPS Teodosie, pe masa judecătorilor de la ÎCCJ

08 Jul 2019 1078

Mandat european de arestare Bărbat cu dublă cetăţenie, care locuia la Costineşti, suspect într-un caz de escrocherie în Ungaria

06 Jul 2019 1064

Instanţele au intrat în vacanţă. Iată programul secţiilor de la Constanţa!

03 Jul 2019 738

Curtea de Apel Constanța Zeci de persoane, cercetate pentru furturi din locuințe. Cum acționau

01 Jul 2019 649

Un condamnat în Italia, prins pe raza judeţului Constanţa. Ce a decis instanţa

29 Jun 2019 687