Justitie

A făcut accident după ce s-a urcat băut la volan. Ce a decis Curtea de Apel Constanţa

Un bărbat domiciliat în Constanţa a făcut apel după ce a fost condamnat pentru că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, pe rolul Curţii de Apel Constanţa s-a aflat, la data de 6 mai 2019, dosarul prin care P.P. a contestat decizia Judecătoriei Constanţa, prin care a fost condamnat la un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 1.06.2018, în jurul orei 8.00, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului  Rutier Constanţa - IPJ Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost sesizaţi prin dispecerat despre faptul că în zona unui imobil din Constanţa a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Agenţii de poliţie rutieră ajunşi la faţa locului au constatat că autoturismul marca Dacia Solenza, la volanul căruia se afla inculpatul P. P., era pe spaţiul verde din dreptul blocului, mai exact izbise zidul blocului, având multiple avarii, iar şoferul prezenta leziuni.  
 
Agenţii de poliţie i-au solicitat conducătorului auto P. P. să se supună testării cu aparatul etilotest, iar în urma testării cu aparatul marca Drager a rezultat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Ca urmare, inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean Constanţa, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, unde s-a stabilit că inculpatul a avut la ora 08.45 o alcoolemie de 2,15 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 09.45 o alcoolemie de 2,40 g/l alcool pur în sânge.
 
Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei şi a declarat că în ziua precedentă, în intervalul orar 19.00-23.00, a consumat un litru de bere şi un litru de vin, iar a doua zi, în jurul orei 8.00, s-a urcat la volanul autoturismului Dacia Solenza, iar când a ajuns în zona cimitirului, aşa cum a declarat inculpatul, pentru că un alt autoturism a efectuat o manevră de depăşire şi a crezut că îl va lovi, a tras de volan în partea dreaptă, a lovit bordura şi a fost proiectat în faţada unui, s-a lovit cu capul de oglinda retrovizoare, iar o persoană necunoscută a sunat la 112.
 
După ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, inculpatul a fost transportat la spital, dar nu a rămas internat. În raport de aspectele declarate de inculpat, pare neverosimil faptul că acesta nu ar fi consumat alcool şi în dimineaţa zilei de 1.06.2018, câtă vreme este lesne de observat că din rezultatele analizelor de sânge reiese că inculpatul prezenta la momentul producerii accidentului o alcoolemie aflată în creştere.
 
În şedinţa de judecată din 23.01.2019, instanţa a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate a recunoaşterii învinuirii, întrucât acesta a recunoscut în totalitate săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa în actul de sesizare, solicitând să nu se mai administreze alte probe în faţa instanţei, ci judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală şi a înscrisurilor noi prezentate de părţi.
 
Împotriva sentinţei Judecătoriei Constanţa inculpatul P. P. a declarat apel în termenul legal, solicitând, în lumina circumstanţelor sale personale şi a conduitei sincere, în principal, aplicarea unei pedepse cu amendă penală, iar în subsidiar, stabilirea unei pedepse cu închisoarea în condiţiile art.83 Cod penal.
 
Instanţa a decis respingerea apelului formulat de către inculpat.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii au constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa lui Traian Băsescu. Decizia nu este definitivă

20 Sep 2019 81

Accident mortal pe DN 2A. O tânără şoferiţă, salvată de la închisoare de Curtea de Apel Constanţa

20 Sep 2019 335

Cazul militarului din Cluj care va fi despăgubit toată viaţa de Armată. Ce s-a decis ieri în sala de judecată

20 Sep 2019 551

Directorii Răzvan Gabriel Trandafir, Liviu Aurelian Cazan şi Cristian Matei, achitaţi. Ce au scris judecătorii în motivare

19 Sep 2019 1155

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, achitat! DNA Constanţa nu renunţă la proces

18 Sep 2019 654

Sorin Strutinsky, condamnat la şapte ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Un nou termen în apelul dosarului

17 Sep 2019 1202

Iată ce decrete a semnat, astăzi, Președintele României, Klaus Iohannis

16 Sep 2019 302

Mandat european de arestare! Judecătorii decid azi soarta unui tânăr din Cuza Vodă, judeţul Constanţa

13 Sep 2019 490

Fănel Rusu rămâne şeful Secţiei urmărire penală din Parchetul Tribunalului Tulcea

13 Sep 2019 338

Închisoare cu executare pentru ultraj la poliţist. Caz concret la Constanţa

13 Sep 2019 781

Dosarul restaurantului Beirut ar putea ajunge la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

12 Sep 2019 539

Palatul de Justiţie din Constanţa va intra în reparaţii. Ce lucrări vor fi efectuate

11 Sep 2019 513

Un medic chirurg şi Spitalul Militar Constanţa, obligaţi să despăgubească un pacient. Decizia nu este definitivă

11 Sep 2019 1348

Medic militar trimis în judecată pentru luare de mită DNA acuză - pentru 200 de lei nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii

10 Sep 2019 1985

Un bărbat care avea grijă de 150 de capre, condamnat pentru distrugere

07 Sep 2019 562