Justitie

A făcut accident după ce s-a urcat băut la volan. Ce a decis Curtea de Apel Constanţa

Un bărbat domiciliat în Constanţa a făcut apel după ce a fost condamnat pentru că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, pe rolul Curţii de Apel Constanţa s-a aflat, la data de 6 mai 2019, dosarul prin care P.P. a contestat decizia Judecătoriei Constanţa, prin care a fost condamnat la un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 1.06.2018, în jurul orei 8.00, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului  Rutier Constanţa - IPJ Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost sesizaţi prin dispecerat despre faptul că în zona unui imobil din Constanţa a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Agenţii de poliţie rutieră ajunşi la faţa locului au constatat că autoturismul marca Dacia Solenza, la volanul căruia se afla inculpatul P. P., era pe spaţiul verde din dreptul blocului, mai exact izbise zidul blocului, având multiple avarii, iar şoferul prezenta leziuni.  
 
Agenţii de poliţie i-au solicitat conducătorului auto P. P. să se supună testării cu aparatul etilotest, iar în urma testării cu aparatul marca Drager a rezultat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Ca urmare, inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean Constanţa, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, unde s-a stabilit că inculpatul a avut la ora 08.45 o alcoolemie de 2,15 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 09.45 o alcoolemie de 2,40 g/l alcool pur în sânge.
 
Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei şi a declarat că în ziua precedentă, în intervalul orar 19.00-23.00, a consumat un litru de bere şi un litru de vin, iar a doua zi, în jurul orei 8.00, s-a urcat la volanul autoturismului Dacia Solenza, iar când a ajuns în zona cimitirului, aşa cum a declarat inculpatul, pentru că un alt autoturism a efectuat o manevră de depăşire şi a crezut că îl va lovi, a tras de volan în partea dreaptă, a lovit bordura şi a fost proiectat în faţada unui, s-a lovit cu capul de oglinda retrovizoare, iar o persoană necunoscută a sunat la 112.
 
După ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, inculpatul a fost transportat la spital, dar nu a rămas internat. În raport de aspectele declarate de inculpat, pare neverosimil faptul că acesta nu ar fi consumat alcool şi în dimineaţa zilei de 1.06.2018, câtă vreme este lesne de observat că din rezultatele analizelor de sânge reiese că inculpatul prezenta la momentul producerii accidentului o alcoolemie aflată în creştere.
 
În şedinţa de judecată din 23.01.2019, instanţa a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate a recunoaşterii învinuirii, întrucât acesta a recunoscut în totalitate săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa în actul de sesizare, solicitând să nu se mai administreze alte probe în faţa instanţei, ci judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală şi a înscrisurilor noi prezentate de părţi.
 
Împotriva sentinţei Judecătoriei Constanţa inculpatul P. P. a declarat apel în termenul legal, solicitând, în lumina circumstanţelor sale personale şi a conduitei sincere, în principal, aplicarea unei pedepse cu amendă penală, iar în subsidiar, stabilirea unei pedepse cu închisoarea în condiţiile art.83 Cod penal.
 
Instanţa a decis respingerea apelului formulat de către inculpat.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi minori au tâlhărit un bărbat în plină noapte, în Tulcea. Procurorii au cerut o pedeapsă mai dură

24 May 2019 276

Bărbat din Tulcea, transferat în Belgia. Curtea de Apel Constanţa a emis mandatul european de arestare, pentru proxenetism

24 May 2019 303

Apel în dosarul unor contrabandişti din Mangalia. Iată cum făceau legea în sudul judeţului Constanţa!

23 May 2019 811

Decizie importantă în dosarul privind incendiul de la Beirut! Ce au hotărât magistraţii

23 May 2019 533

ÎPS Teodosie, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel. Procurorii au cerut pedeapsa maximă. Ce s-a decis

23 May 2019 734

Decizie definitivă în cazul fraților Gărdean, judecați pentru că ar fi mituit-o pe Elena Udrea. Ce a dispus instanța

22 May 2019 251

ÎPS Teodosie chemat la Curtea de Apel Constanţa

22 May 2019 828

Ce a decis Curtea de Apel Constanţa în cazul unui bărbat acuzat de proxenetism

16 May 2019 536

Cercetările în cazul avionului prăbuşit la Nehoiu au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

15 May 2019 394

CSM. 18 judecători vor susţine astăzi interviul pentru promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

15 May 2019 341

Curtea de Apel Constanţa a admis executarea mandatului european de arestare pentru o femeie acuzată de furt, în Franţa

14 May 2019 373

Un tulcean condamnat la 16 ani de închisoare pentru omor încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia. Ce a decis instanţa

14 May 2019 585

Curtea de Apel Bucureşti Sunt întrunite condiţiile pentru extrădarea lui Radu Mazăre

10 May 2019 1132

Decizie definitivă a instanței în cazul lui Cristian Boureanu. Fostul deputat condamnat la închisoare

09 May 2019 723

Curtea de Apel Bucureşti analizează dacă sunt întrunite condiţiile extrădării lui Radu Mazăre

09 May 2019 679