A fost ales magistratul care va judeca ultimul dosar al lui Radu Mazăre!


 
  • Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost trimis în judecată de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
  • Dosarul va fi judecat de Monica Laura Tănase, magistrat investit și cu soluționarea cauzei privind cadastrarea județului Constanța, unde printre inculpați se află Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
Monica Laura Tănase, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța, a fost desemnată, potrivit datelor noastre, să soluționeze dosarul în care Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța a dispus trimiterea în judecată a lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței.
 
Tot în prezenta cauză a mai fost deferită justiției Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța. 
 
Primul termen – în faza camerei preliminare -, a fost stabilit pentru data de 02 martie 2021.
 
În dosar, Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și Enache Marcela (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Asta în timp ce Consiliul Local Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că „în perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local“.
 
 „De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective“, se mai arată în ancheta șefului DNA Constanța.
 
În prezent, Monica Laura Tănase judecă, printre alte dosare și cauza privind cadastrarea județului Constanța, unde inculpați sunt Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Titi Cenușă, fostul arhitect-șef din cadrul Consiliului Județean Constanța, dar și omul de afaceri Ioan Ichim, din București, fost administrator al societății comerciale Geotop 2001.
 

Noul termen în acest dosar a fost sdtabilit pentru data de 2 februarie 2021.
 
Citește și

 
Sfârșit de an neplăcut pentru foștii primari ai Constanței
Radu Mazăre trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri în Mamaia, iar Făgădău pentru terenuri din Portul Tomis


Nicușor Constantinescu a cerut sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene. Răspunsul Tribunalului Constanța

Simona Căpăţînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnată

Dosar al procurorilor militari din DNA
Viorel Costache, fostul inspector-şef al ISU „Dobrogea”, a fost achitat. Decizia, contestată (document)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În faza camerei preliminare Judecata ultimului dosar al lui Radu Mazăre a început cu o amânare

03 Mar 2021 634

Dosar al procurorilor militari din DNA Viorel Costache, fostul inspector-şef al ISU „Dobrogea”, a fost achitat. Decizia, contestată (document)

29 Feb 2020 2217

Judecătoarea Iuliana Radu, de la Tribunalul Constanţa, s-a pensionat! Unde au fost repartizate dosarele privind presupuse fapte de corupţie

11 Sep 2018 1809

Un fost senator (PNL), achitat la Constanţa. Procurorii reacţionează

07 May 2018 1783

Simona Căpăţînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnată

23 Dec 2016 6856

Simona Căpăţînă, soţia fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, ar putea fi condamnată azi

07 Dec 2016 1360

Fostul şef al ISU „Dobrogea”, trimis în judecată de DNA! Procesul, amânat din nou, din cauza avocaţilor

24 Oct 2016 1350

Ce paşi a făcut Tribunalul Constanţa în dosarul fostului şef al Direcţiei Metale şi Pietre Preţioase

24 Oct 2016 2039

Stere Sponte, fostul şef de la Cadastru, şi Tudorel Calapod, fostul edil din Năvodari, condamnaţi cu executare

16 Sep 2016 8975

Licitaţie trucată la ISU „Dobrogea”? Judecata lui Viorel Costache, fostul şef al pompierilor, amânată

16 Sep 2016 2127

Control judiciar modificat pentru un consilier superior din Finanţele Publice Constanţa (rechizitoriu)

06 Oct 2015 1113

Se măreşte „hora” şantajului lui Mircea Băsescu Judecătoarea Monica Tănase confirmă urmărirea penală. Vizat, fiul lui Bercea Mondial

05 Jun 2014 1734

Fostul şef al Casei de Cultură, cu interdicţie Trei afacerişti şi doi inspectori fiscali, cercetaţi în stare de libertate

05 Dec 2013 2841

Pedeapsă micşorată Ar fi obligat un bărbat să cerşească pe străzile din Italia

25 Nov 2013 1328