A fugit de la „Puflene Resort”! Tulcea. O nouă condamnare pentru zădărnicirea combaterii bolilor!

Foto cu rol ilustrativ 
 
  • Inculpatul a fost adus cu o ambulanţă la Centrul de carantină „Puflene Resort” din loc. Murighiol. Ulterior, el a fost depistat în oraşul Babadag, nerespectând măsura de carantinare.
  • Ca urmare a încălcării carantinei impuse, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform procesului verbal JO nr. 4185012 din 25.04.2020, fiind apoi cazat forţat în vila A6 din cadrul Centrului de carantină „Puflene Resort”, aducându-i-se totodată la cunoştinţă faptul că nu are voie să părăsească clădirea pentru o perioadă de 14 zile.
 
 
Judecătorii din Tulcea au soluționat un nou dosar având ca obiect zădărnicirea combaterii bolilor! Inculpatul din prezenta cauză a fost condamnat pentru faptele sale, însă decizia nu este una definitivă, soluția putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.  
 
În urma cercetărilor a reieșit faptul că la data de 25.04.2020 orele 15:20 a fost adus cu o ambulanţă la Centrul de carantină „Puflene Resort” din loc. Murighiol. Ulterior, inculpatul a fost depistat în oraşul Babadag, nerespectând măsura de carantinare.
 
Ca urmare a încălcării carantinei impuse, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform procesului verbal JO nr. 4185012 din 25.04.2020, fiind apoi cazat forţat în vila A6 din cadrul Centrului de carantină „Puflene Resort”, aducându-i-se totodată la cunoştinţă faptul că nu are voie să părăsească clădirea pentru o perioadă de 14 zile.
 
La data de 26.04.2020 în jurul orelor 11:00 un membru al personalului pensiunii Puflene Resort” i-a anunţat pe cei doi jandarmi din cadrul I.J.J. Tulcea care asigurau respectarea măsurii de carantinare, cu privire la faptul că în centrul localităţii Murighiol a văzut o persoană de etnie rromă, care i s-a părut suspectă deoarece căra după el 2 saci de gunoi de culoare verde, în care persoanele carantinate primesc de obicei mâncarea.
 
Cu ocazia efectuării de verificări, a fost identificat inculpatul pe DJ 222C, acesta fiind reintrodus în Centrul de carantina „Puflene Resort” din loc. Murighiol.
 
Apoi, la data de 27.04.2020 cei doi jandarmi I.J.J. Tulcea care asigurau măsurile de respectare a carantinării persoanelor aflate la Centrul de carantină „Puflene Resort” din loc. Murighiol, au efectuat controale cu privire la prezenţa celui în cauză. După ce au făcut verificări prin interiorul căsuţei şi prin împrejurimi, jandarmii au constatat că susnumitul a părăsit centrul de carantinare, din nou, moment în care au plecat în căutarea bărbatului.

 
Acesta a fost găsit vis-a-vis de sediu ARBDD din loc. Murighiol, stând pe trotuar şi aşteptând un eventual mijloc de transport.
 

Ieri, judecătorii din Tulcea l-au condamnat pe inculpat la pedeapsa de 1800 lei amendă penală, echivalentul a 180 zile amendă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în forma continuată.
 
„Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63, C.pen. privitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în caz de neexecutare cu rea-credinţă a pedepsei amenzii. În temeiul art. 274, alin. 1, C.pr.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Redactată şi pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
De menționat că nu este primul caz de acest fel.
 
Într-un alt dosar, un bărbat tot din Tulcea a fost condamnat la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
 
Cel în cauză este suspectat că, la jumătatea lunii aprilie 2020, aflat în izolare la domiciliu, a ignorat măsurile Ordonanţelor Militare, care interzic ieşirile fără un motiv bine întemeiat şi a decis să meargă să se tundă.
 
Bărbatul a fost achitat în primă instanță de judecătorii din Tulcea, care au concluzionat că fapta inculpatului nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.
 
Nemulțumiți, procurorii din Tulcea au contestat hotărârea primei instanțe, la Curtea de Apel Constanța.
 
Magistrații din Constanța au admis acțiunea procurorilor și au decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 4 luni închisoare cu executare.
 
Sursă text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnare definitivă în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă pedeapsă pentru primul dobrogean condamnat cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor!

07 Jun 2022 2280

Premieră în justiţia din Dobrogea! Închisoare cu executare pentru tânărul din Tulcea care a mers să se tundă deși era în izolare la domiciliu

23 Apr 2022 13127

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele a doi tineri din Năvodari. Ce au constatat polițiștii

30 Dec 2021 2158

Procurorii din Tulcea, nemulțumiți de achitarea primului dobrogean judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor! Dosarul vine la Constanța

06 Dec 2021 1256

La frizer în carantină Primul dobrogean judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor nu se prezintă la proces. Judecata amânată pentru la anul

11 Oct 2021 5436

Oficial! Primul român condamnat cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

29 Jul 2021 1783

Dosarul primului dobrogean acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, amânat. Ce pedeapsă riscă

21 May 2021 2322

A vrut să se tundă și a ajuns inculpat Primul dobrogean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor nu vrea să vină la proces! Ce riscă

30 Jan 2021 2848

Începe procesul primului dobrogean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor!

08 Oct 2020 1991

Premieră în justiția din Dobrogea! Decizia aparține magistraților din Tulcea

07 Sep 2020 3115

Trecutul infracțional Povestea mai puțin știută a primului dobrogean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor

02 May 2020 5770

Bărbatul din Tulcea care a mers să se tundă deși era în izolare la domiciliu a fost trimis în judecată

30 Apr 2020 2598

„Recensământul“ dosarelor Covid la Constanța Pedepse de până la 15 ani. Date oficiale din anchetele procurorilor

11 Apr 2020 4078

Hârșova. Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cadre medicale, testate pentru COVID-19

02 Apr 2020 2150

UPDATE Descinderi de amploare la unități sanitare din Constanța, București și alte 20 de județe

07 May 2016 5855